NATIONALE SPORT VOETBAL IS POLITIEK GELIEERD AAN DE NDP EN ABOP.

Voetballegende Pelé krijgt gouden medaille van Transvaal

11/01/2021 14:07 – Marinio Balsemhof

PARAMARIBO – Voetbalclub Transvaal overhandigt binnenkort een gouden medaille aan de Braziliaanse voetballegende Pelé. De club bestaat vrijdag honderd jaar. “Pelé speelde zijn duizendste wedstrijd tegen Transvaal en dat is één van de hoogtepunten van onze vereniging”, zegt Transvaal-directeur Anand Pherai.

Santos, de club waar hij het grootste deel van zijn carrière voetbalde, maakte onlangs bekend dat de wedstrijd tegen Transvaal even belangrijk was als Santos tegen Real Madrid. Daarmee gaf zij aan dat Barcelona-stervoetballer Lionel Messi hun clubicoon – Pelé – met 643 doelpunten voor één vereniging nog niet had geëvenaard omdat doelpunten gescoord in vriendschappelijke wedstrijden ook moeten worden meegeteld. Met de goals uit die ontmoetingen komt Pele op 1.091.

In 1971 won Santos de wedstrijd in het toenmalige Suriname Stadion met 4-1, waarbij Pelé ook op de scorerslijst stond. De tegengoal kwam van Transvaal-legende Edwin ‘Wiene’ Schal. Het bestuur van de groenwitten heeft intussen via John Defares contact opgenomen met Santos voor het eerbetoon aan Pelé.

Het eeuwfeest is een belangrijke mijlpaal die niet zomaar voorbij mag gaan. Door de coronapandemie zijn de feestactiviteiten aangepast en sommige zelfs uitgesteld. Onder meer zullen personen die van betekenis zijn (geweest) voor de club worden gehuldigd. Ook de eigen helden zal Transvaal in de bloemetjes zetten. Hoe dat zal geschieden, wil Pherai nog niet bekendmaken. “Het zal zeker niet onopgemerkt blijven.” Hij benadrukt wel dat de meeste activiteiten digitaal zullen gebeuren.

De club van Dilip Sardjoe had op haar jaardag ook het George Streepey Stadion weer in gebruik willen nemen. De club heeft het stadion, waarvan zij tot 2035 beheersdaden heeft gekregen van de Surinaamse overheid, helemaal verbouwd. “Het stadion is bouwtechnisch helemaal af. Het is naar Fifa-standaarden geüpgraded”, zegt Pherai. Maar de directeur geeft aan dat een stadion in gebruik nemen zonder publiek geen zin heeft en dat het officiële moment naar een nog te bepalen datum is uitgesteld.

Wat wel op de jaardag zal gebeuren, is de opening van de eigen sportwinkel Handelmaatschappij Transvaal. Die zullen sportspullen van het merk Peak verkopen. Ook komt er een boek uit, waarin veel informatie over de eeuwling is opgenomen.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2021/01/11/voetballegende-pele-krijgt-gouden-medaille-van-transvaal/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *