VAKBOND EN REGEER BELEID

Ramadhin: Salarissen personeel 's Lands Hospitaal betaald

Datum:  | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

Het personeel van ‘s Lands Hospitaal ging vandaag in staking, omdat zijn salaris nog niet was gestort. (Foto: Raoul Lith) De salarissen van het personeel van ‘s Lands Hospitaal zijn vandaag uitbetaald, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aan Starnieuws.

De normale gang van zaken is dat het drie werkdagen duurt voordat het geld vanuit de Centrale Bank naar de verschillende banken gaat voor verwerking naar de rekeninghouders. De bond bij ‘s Lands Hospitaal heeft vanmorgen na een spoed algemene ledenvergadering besloten in actie te gaan.

Bondsvoorzitter Imro Edam heeft de ministers van Volksgezondheid, Financiën & Planning en ziekenhuis-directeur Dayasankar Mathoera meegedeeld dat hij deze behandeling -late uitbetaling- van de frontliners niet langer zal tolereren. Minister Ramadhin zegt dat het echt niet nodig was om zo snel te grijpen naar het uiterste middel.

“Het schijnt een trend geworden te zijn bij de bond van ‘s Lands Hospitaal om gelijk te grijpen naar het uiterste actiemodel”. Hij voegt eraan toe: “Ik zal met mijn beleidsadviseur Imro Edam een gesprek daarover hebben, dezelfde Imro Edam die voorzitter is van de personeelsbond bij ‘s Lands Hospitaal. Dus misschien moet hij me adviseren hoe het beter moet gaan, terwijl hij ook de bond op waardige wijze moet leiden.”

https://www.surinamepolitics.nl/wp-admin/post.php?post=9553&action=elementor#

Ambtenaren moeten zich verweren over mening op social media

29 Jan, 2021, 00:00

foto

 Een brief aan personeelsleden van Openbare Werken, Nickerie. Ambtenaren moeten zich verweren over uitlatingen gedaan op social media. 

 

Diverse ambtenaren die via social media kritiek uiten op het beleid van de regering, worden op het matje geroepen. Hen wordt gevraagd zich te verweren over hun gedrag. Zij zouden als ambtenaren zich niet op deze manier moeten afgeven op de overheid. Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken, zegt dat al een tijdje ambtenaren die in Nickerie werkzaam zijn, zich moeten verweren bij het hoofd van de sectie Nickerie.
 
Sallons zegt dat hij de leden van de bond geadviseerd heeft om zich niet te verweren. Het kan volgens hem niet dat de afdeling Nickerie van Openbare Werken eigen regels maakt. Hij wil het zwart op wit hebben van minister Riad Nurmohamed over of de afdeling Nickerie zich mag opstellen als een directoraat. De vakbondsleider kijkt uit naar documentatie waaruit blijkt dat de werkwijze van de afdeling Nickerie correct is. “Ik wil het zwart op wit zien van het ministerie”, stelt Sallons.
 
Het hoofd van de sectie Nickerie schrijft aan het personeelslid dat uit diverse bronnen blijkt dat de werkgever, minister Nurmohamed, negatief wordt besproken. Er zouden volgens hem zelfs krachttermen zijn gebruikt. De ambtenaar heeft volgens de brief een voorbeeldfunctie en dient zich netjes te gedragen. De ambtenaar moet zich verantwoorden over zijn handelingen op social media. Binnen drie dagen moet de persoon zich verantwoorden. De brief is op 28 januari geschreven. De werknemer heeft de bond op de hoogte gesteld van het schrijven.
 
Andere personen zijn opgeroepen door overheidsdiensten om te praten over kritieken die geuit worden. Zij voelen zich geïntimideerd over de gang van zaken. “Ik laat mij niet intimideren en ik ken mijn rechten”, zegt een van de personen die zich moest aanmelden nadat over maatregelen van de regering kritiek is geleverd op Facebook. Volgens de persoon is er duidelijk een trend merkbaar waarbij getracht wordt kritische personen monddood te maken.
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *