11. HET EEN-PARTIJEN STELSEL VAN HET SECTARISME IS VERSLAGEN

Het een-partijenstelsel van het sektarisme is verslagen

Geen enkele partij-topper die de partijleider tot andere gedachten kan brengen of maar durft te bewegen om zijn verlies openlijk toe te geven en de winnaars te feliciteren. Bouterse wikt en schikt en Bouterse beslist! Bouterse eerst en dan Suriname, is wat ons volk zelfs na een verkiezingsnederlaag door de strot wordt gedrukt. De hele partij NDP schijnt in een psychose te verkeren. Suriname heeft voor zichzelf gekozen, voor vrijheid van de geest, tegen mentale onderdrukking, voor onafhankelijk denken en voor een eigen Surinaamse toekomst zonder vreemde overheersing door China of Rusland.

Hulde aan ons Surinaams volk die een aan haar opgelegde vreemde ideologie uit 1980 heeft verslagen. De schuldige politieke partijen die vanaf 1980 en daarna deze ideologie hebben verdedigd zijn hiervoor zwaar afgestraft evenals de overlopende figuren en ras loyalisten. Onze geschiedenis van bevrijding door onze Marron broeders heeft wederom de doorslag gegeven in onze bevrijdingsstrijd zonder wapens. De historische lijn van onze geschiedenis van bevrijdingsstrijd is niet 1980. Onze bevrijdingsstrijd is altijd weggedrukt en ons volk heeft nu de draad weer opgepakt en zal met onze nieuwe overwinning de nieuwe weg markeren welke wij als Surinamers collectief opgaan: VHP-ABOP-NPS-PL, dat is de volkswil. De ons opgedrongen 40 jaren van indoctrinatie, verval op elk vlak en een valse historie heeft elke Surinamer een onschatbare levensles gebracht. Jongeren hebben begrepen wat de ouderen al die jaren hebben ervaren en hen de helpende hand toegereikt om dit tijdperk van family and friends dat niet goed is voor ons land te verslaan. Dank aan markante jongeren die allemaal een zeer belangrijke rol hebben gespeeld in dit bevrijdingsproces, te beginnen met Cedric van Samson, Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider, Stefano “Pakittow” Biervliet, Maisha Neus, Serena Essed en last but not least Xaviera Jesserun. Dank ook aan onze jongeren die zeer slim hebben gestemd. Zonder deze beweging van bewustwording was Suriname m.i. verloren. Ere wie ere toekomt, de trekker van deze beweging, Xaviera Jesserun en al haar ondersteuners, weldone! Dank aan alle stille werkers, Surinamers in binnen en buitenland. Dank vooral aan de ervaren politici van de gevestigde politieke partijen voor de immens zware job dat niet voor niets is geweest, want een tijdperk is verslagen. We hebben het allemaal samen gedaan.

Suriname schreeuwt het laatste restje angst en ellende van 40 jaren uit. Laten wij onze geestelijke bevrijding vooral eerst massaal en collectief vieren op een moment van nationale verbroedering bij het aantreden van onze nieuwe regering. Wij gaan mentaal en politiek op culturele wijze eerst schoon schip moeten maken en vervolgens met vereende kracht en liefde voor ons land verder werken aan het wegwerken van de aangerichte schade. Ik geloof meer dan ooit in ons volk, het is nog nauwelijks te bevatten hoe groot onze eensgezindheid is geweest om dit sectarisme met ons helder verstand en met de juiste strategie te hebben verslagen. Dit sectarisme is m.i. in onze historie het moeilijkste opstakel geweest omdat de onderdrukking van onze eigen mensen door onze eigen mensen met allerlei drogredenen een hele generatie heeft vergiftigd. Het sectarisch leiderschap had daarom ook nooit durven dromen dat wat zij gecreeërd had zich ooit tegen haar zou keren. De psychose waarin de partijleider en zijn team verkeren is daarom begrijpelijk. Maar de wil van ons volk is een voldongen feit. Het is nu aan de weldenkende NDP-ers om nu hun verantwoordelijkheid te tonen en in de strekking van de eerdere verklaring van Andre Misiekaba hun verlies te nemen en hun partijleider te bewegen de wil van ons volk te respecteren. Rest ons nu met zijn allen het Corona virus dat ons nu bedreigt ook te verslaan door grote verantwoordelijkheid jegens elkaar aan de dag te leggen en de regels stringent na te leven. GOD zij met ons Suriname!

 

Alle Surinamers, gefeliciteerd met onze overwinning.

Mevr. A. Fernald

 

Auteur: Angela Fernald

Hulde aan ons Surinaams volk die een aan haar opgelegde vreemde ideologie uit 1980 heeft verslagen. De schuldige politieke partijen die vanaf 1980 en daarna deze ideologie hebben verdedigd zijn hiervoor zwaar afgestraft evenals de overlopende figuren en ras loyalisten. Onze geschiedenis van  bevrijding door onze Marron broeders  heeft wederom de doorslag gegeven in onze bevrijdingsstrijd zonder wapens. De historische lijn van onze geschiedenis van bevrijdingsstrijd is niet 1980. Onze bevrijdingsstrijd is altijd weggedrukt en ons volk heeft nu de draad weer opgepakt en zal met onze nieuwe overwinning  de nieuwe weg markeren welke wij als Surinamers collectief opgaan: VHP-ABOP-NPS-PL, dat is de volkswil. De ons opgedrongen 40 jaren van indoctrinatie, verval op elk vlak en een valse historie heeft elke Surinamer een onschatbare levensles gebracht. Jongeren hebben begrepen wat de ouderen al die jaren hebben ervaren en hen de helpende hand toegereikt om dit tijdperk van family and friends dat niet goed is voor ons land te verslaan. Dank aan markante jongeren die allemaal een zeer belangrijke rol hebben gespeeld in dit bevrijdingsproces, te beginnen met Cedric van Samson, Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider, Stefano “Pakittow” Biervliet, Maisha Neus, Serena Essed en last but not least Xaviera Jesserun. Dank ook aan onze jongeren die zeer slim hebben gestemd. Zonder deze beweging van bewustwording was Suriname m.i. verloren. Ere wie ere toekomt, de trekker van deze beweging, Xaviera Jesserun en al haar ondersteuners, weldone! Dank aan alle stille werkers, Surinamers in binnen en buitenland. Dank vooral aan de ervaren politici van de gevestigde politieke partijen voor de immens zware job dat niet voor niets is geweest, want een tijdperk is verslagen. We hebben het allemaal samen gedaan.

Suriname schreeuwt het laatste restje angst en ellende van 40 jaren uit. Laten wij onze geestelijke bevrijding vooral eerst massaal en collectief vieren op een moment van nationale verbroedering bij het aantreden van onze nieuwe regering. Wij gaan mentaal en politiek op culturele wijze eerst schoon schip moeten maken en vervolgens met vereende kracht en liefde voor ons land verder werken aan het wegwerken van de aangerichte schade. Ik geloof meer dan ooit in ons volk, het is nog nauwelijks te bevatten hoe groot onze eensgezindheid is geweest om dit sectarisme met ons helder verstand en met de juiste strategie te hebben verslagen. Dit sectarisme is m.i. in onze historie het moeilijkste opstakel geweest omdat de onderdrukking van onze eigen mensen door onze eigen mensen met allerlei drogredenen een hele generatie heeft vergiftigd. Het sectarisch leiderschap had daarom ook nooit durven dromen dat wat zij gecreeërd had zich ooit tegen haar zou keren. De psychose waarin de partijleider en zijn team verkeren is daarom begrijpelijk. Maar de wil van ons volk is een voldongen feit. Het is nu aan de weldenkende NDP-ers om nu hun verantwoordelijkheid te tonen en in de strekking van de eerdere verklaring van Andre Misiekaba hun verlies te nemen en hun partijleider te bewegen de wil van ons volk te respecteren.

Rest ons nu met zijn allen het Corona virus dat ons nu bedreigt ook te verslaan door grote verantwoordelijkheid jegens elkaar aan de dag te leggen en de regels stringent na te leven. GOD zij met ons Suriname!

Alle Surinamers, gefeliciteerd met onze overwinning.

afernald34@gmail.com

MEDIAIN SURINAME

‘President Bouterse, wees een vrolijke verliezer, dus wees een winnaar’

Wat zeggen de media in Suriname, nu Bouterses partij NDP ondanks een duidelijke nederlaag een hertelling heeft aangevraagd in hoofdstad Paramaribo? 

 
1240
Chan Santokhi (VHP) legt een krans bij het Monument van Baba en Mai.Beeld Ranu Abhelakh / ANP

Lang lieten de resultaten van de 639 Surinaamse stembureaus en de uitslag van de presidentsverkiezingen van 25 mei op zich wachten. Maar ook na ruim anderhalve week zenuwachtig wachten, bleek dat de politieke partij NDP van president Desi Bouterse een flinke nederlaag niet had weten te voorkomen. De VHP van oppositieleider Chan Santokhi is de grootste partij geworden met 20 van de 51 parlementszetels, vier meer dan Bouterses NDP. Toch lijkt Bouterse, die zo lang wikte en schikte, zich maar moeilijk neer te kunnen neerleggen bij de verkiezingsnederlaag. Zijn NDP heeft een hertelling in het district Paramaribo aangevraagd en een openlijke felicitatie aan de winnaar lijkt de president en oud-legerleider maar moeilijk over de lippen te krijgen.

Volgens het commentaar van dagblad De Ware Tijd geeft de NDP de regering van Bouterse en de organisatoren van de verkiezingen die overwegend of misschien zelfs uitsluitend uit NDP’ers bestond hiermee een ‘brevet van ongeschiktheid en onvermogen’. Bovendien bewijst de verkiezingsuitslag ‘niet alleen een afwijzing van de leider door het electoraat, maar een afstraffing voor het gevoerde regeerbeleid van de afgelopen vijf jaar. Aan een dergelijke uitslag en het feit dat de organisatie met tien parlementszetels is teruggevallen en zeer waarschijnlijk naar de oppositiebanken wordt verwezen, zou elke partij- of politieke leider consequenties moeten verbinden. Dat zien we trouwens als goed gebruik in veel landen. Helaas, die cultuur van terugtreding van de leiding bij tegenvallende of slechte politieke resultaten is nog niet in Suriname gevestigd.’

Afranseling

In de Suriname Heraldzijn columnisten Sunil Sookhlall en Kries Mahabier al even kritisch op Bouterse en zijn NDP. ‘Het is niet uit te leggen dat de grote electorale afranseling van Bouterse (ook wel ‘koti go’ genoemd) met de hertelling ongedaan gemaakt kan worden of verzacht kan worden. Van de 115.658 stemmers in Paramaribo hebben het liefst 100.113 personen Bouterse afgewezen (niet op hem gestemd). Dus ongeveer 87 procent van de kiezers in Paramaribo hebben hem finaal afgewezen.’

Hoe wil de NDP dit grote verschil omzetten in winst, vragen Sookhlall en Kries Mahabier zich af. ‘Een hertelling is in de geest van de Kiesregeling (artikel 126) mogelijk indien deze ‘een merkelijk verschil in de uitslag der telling ten gevolge zou kunnen hebben’. Wij zien niet in hoe een hertelling voor duizenden extra stemmen zal kunnen zorgen voor de NDP. Een hertelling zal het verschil tussen de VHP en NDP niet noemenswaardig (‘merkelijk’) kunnen verkleinen.’

Volgens Sookhlall en Mahabier is het daarom ‘tekenend voor de triestheid en nutteloosheid van de NDP’dat de grootste verliezer ook nog een hertelling vraagt. Hun advies aan Bouterse is dan ook: ‘President, wees een vrolijke verliezer, dus wees een winnaar.’

Egotrippers

Ook Nita Ramcharan is in haar column inStarNieuws stellig over wat de gevolgen voor Bouterse zouden moeten zijn. ‘Als het volk ‘nee’ heeft gezegd tegen de paarse regering, moet het hoofd worden gebogen, zoals de NDP-voorzitter tevens president Desi Bouterse dat een paar keer heeft gezegd. Presidentschap aanbieden aan Ronnie Brunswijk of proberen mensen om te kopen – zoals dat meerdere keren is gebeurd – zal nu niet helpen. Brunswijk wil nu geen president worden – over vijf jaar kan men het weer proberen. De stem van het volk moet een les zijn voor machthebbers die zich oppermachtig voelen, veranderen in egotrippers en vergeten dat ze er zijn om te dienen.

‘Het is tevens ook een voorbode aan de nieuwe coalitie die met dit overweldigende mandaat niet moet beginnen om ego’s te bevredigen en toe te geven aan persoonlijke belangen van partijleiders. (…) Er is tegen iets gestemd, maar vóór een belofte op een beter leven en een toekomst voor de kinderen in Suriname.’

Die hoop spreekt ook A. Fernald uit in Dagblad Suriname: ‘Suriname schreeuwt het laatste restje angst en ellende van veertig jaren uit. Laten wij onze geestelijke bevrijding vooral eerst massaal en collectief vieren op een moment van nationale verbroedering bij het aantreden van onze nieuwe regering. Wij gaan mentaal en politiek op culturele wijze eerst schoon schip moeten maken en vervolgens met vereende kracht en liefde voor ons land verder werken aan het wegwerken van de aangerichte schade. Ik geloof meer dan ooit in ons volk.’

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/president-bouterse-wees-een-vrolijke-verliezer-dus-wees-een-winnaar~b5dd9cf5/

https://www.volkskrant.nl/tag/a-fernald

MEER OVER 

VHP-voorzitter: We betreden een nieuw tijdperk

16 Jun, 2020, 15:07

foto

 VHP-voorzitter Chan Santokhi. 

 

“We zullen het vertrouwen dat ons is geschonken niet beschamen. Door eenheid van beleid en eenheid van bestuur gaan we zaken stap voor stap rechtzetten. Samen zullen we ons volk weer perspectief bieden. We betreden een nieuw tijdperk. Het is tijd voor een nieuwe toekomst voor Suriname”. Dit zegt VHP-voorzitter Chan Santokhi in een verklaring, nu het Centraal Hoofdstembureau vandaag in een openbare zitting de definitieve uitslag heeft bekendgemaakt van de verkiezingen van 25 mei. 
 
De uitslag die al geruime tijd duidelijk was, geeft de VHP een stevig mandaat voor nieuw beleid ten dienste van alle burgers van ons mooie land. Een mandaat om Suriname te redden van de gevolgen van het gevoerde beleid tot nu toe. Met 20 zetels heeft de VHP historie geschreven en een breuk gemaakt met een aantal oude tradities, stelt de VHP-voorzitter. De partij realiseert zich als geen ander dat er een zware taak op haar schouders rust om het land weer op orde te krijgen en welvaart te brengen.
 
“We zijn er trots op dat de kiezer ons heeft beloond voor de gedurfde stappen om als VHP zelfstandig de verkiezingen in te gaan en deel te nemen in alle tien districten. Onze oproep om over etnische scheidslijnen heen te stappen en te komen tot een brede nationale partij hebben gehoor gevonden met deze nieuwe VHP. Op dit moment past het ons als partij de bevolking van harte te bedanken voor deze hartverwarmende ondersteuning”, zegt Santokhi.
 
 

6 juni 2020 zie de facebook pagina van leendert doerga en zie mijn artikel dd 2 juni 2020

 
Leendert Doerga

 is met 

Maisha E Neus

06-06-2020

HULDE AAN ONZE RESPECTABELE JONGEREN .
IN HET POLITIEK BEVRIJDINGSPROCES VAN ONS LAND HEBBEN ZEER MOEDIGE EN MARKANTE JONGEREN HUN BIJDRAGE GELEVERD. ZONDER WIE DAN OOK TEKORT TE WILLEN DOEN NOEM IK EEN PAAR NAMEN:
XAVIERA JESSERUN.
CEDRIC VAN SAMSON.
STEFANO “PATTOW” BIERVLIET .
MAISHA NEUS.
BRYAN BOERLEIDER.
CURTIS HOFWIJKS
SERENA ESSED (advocaat)
AMANDA SHEOMBAR.
CYNTHIA GANGADAJAL
THE NEXT GENERATION & BONDRU.
ENZ…….ENZ……….ENZ….
HET VOLK VAN SURINAME ZAL JULLIE ALTIJD EREN !!
 

6 april 2019: zie VERDER de facebook pagina van leendert doerga over mijn artikel

Leendert Doerga

 is met 

Chan Santokhi

.

6 april 2019 Gedeeld met Iedereen
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK.
“KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW
KOLONISEREN “.
VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid.
Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk .
De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting.
Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die
STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven.
Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen,
hetzij in georganiseerd verband of individueel .
De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan .
LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN.
Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best
gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid.
Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet.
Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken.
Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019.
LEENDERT DOERGA.
Leendert Doerga  6 apr. 2019 
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 

 

 
+3
22
 
13 opmerkingen
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
2
 
4 opmerkingen
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
2
 
1 opmerking
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
4
 


Leendert DoergaI LOVE NICKERIE 6 apr. 2019 
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
3
 


Leendert DoergaSuriname Actueel 6 apr. 2019 
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
1
 


Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
2
 
1 keer gedeeld
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
3
 


Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
2
 


Leendert DoergaVrije Stem 6 apr. 2019 
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
2
 


Leendert DoergaI LOVE NICKERIE 6 apr. 2019 
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
1
 


Leendert DoergaDA91 Nederland 6 apr. 2019 
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
1
 


Leendert DoergaDA91 Nederland 6 apr. 2019 
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
1
 


Leendert DoergaVrije Stem 6 apr. 2019 
Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 


De Reflexiviteit van Suriname(rs)

05 Jun, 2020, 08:36

foto

For there comes a time, where silence means betrayal” (er komt een tijd waarbij zwijgen hetzelfde is als verraad), luidt een bekende uitspraak van Dr. Martin Luther King, Jr. Uit deze uitspraak kan men de afwijzing van het verzwijgen van of de ogen sluiten voor kwaad, zoals onrecht en dictatuur, afleiden. Contextueel bekeken, behoeft deze uitspraak wat nuancering blijkens de resultaten van de recente verkiezingen.
 
Kort gezegd, is de Surinaamse samenleving in de afgelopen jaren gebukt gegaan onder ‘kwaad’, waarbij – ondanks afkeur – enerzijds allerlei aspecten van mismanagement, corruptie, institutionele verzwakking, etc. telkenmale het nieuws haalden, en anderzijds (vaak in het verlengde van het voorgaande) belangen van personen en politieke partijen voorop werden gesteld ten koste van het algemeen belang. Nare gevolgen, zoals stijging van wisselkoersen, sluiting van bedrijven, en werkloosheidstoename, waren het gevolg hiervan en teisterden de samenleving. 
 
Het misnoegen hierover op social media en in persoonlijke gesprekken niettegenstaande, is het in de praktijk echter bij een handjevol protesten hiertegen gebleven die na een tijdje wegebden (zoals de ‘We zijn moe’ beweging en de protesten als gevolg van de kasreservediefstal), en misnoegen geuit door o.a. de Vereniging van Economisten in Suriname, Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, etc. Protesten (langdurig en massaal), confrontaties, langdurige werkneerleggingen, en dergelijke – zoals in het buitenland, waaronder ook Guyana, Brazilië, en Frans-Guyana – zijn vooralsnog uitgebleven. Is dit de zogenaamde ‘no span’ onverschilligheid van de Surinamer, die geen betrokkenheid voelt bij maatschappelijke ontwikkelingen? Is dit de ‘silence’ die ‘betrayal’ is, omdat zo het kwaad gewoon zijn gang kan gaan?
 
Een mogelijke benadering die hierop antwoord kan geven is de dynamiek tussen absolutisme en reflexiviteit. Door de geschiedenis heen is te zien dat opzichtige machtsuitoefening veel aandacht krijgt, maar het uiteindelijk altijd aflegt tegen subtiele, maar in de tijd consistente, (contra)bewegingen, ook wel de reflexiviteit genoemd. Er is bijvoorbeeld enorm veel aandacht voor de atoombommen die gebruikt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog en hun verwoesting (het absolutisme). Veel minder aandacht krijgen de ontwikkelingen die de gebombardeerde steden Hiroshima en Nagasaki hebben meegemaakt in de decennia erna; heden ten dage zijn deze verworden tot hoog ontwikkelde urbane gebieden met uitmuntende infrastructuur, woningbouw, dienstverlening, etc. (reflexiviteit). Een ander voorbeeld van absolutisme is de verovering van werelddelen door Djengis Khan, wat veel meer aandacht krijgt dan het langzaam uiteenvallen van dit rijk door met toenemende tegenstrijdige inzichten van zijn erfgenamen (reflexiviteit). Dezelfde dynamiek kan toegepast worden op de val van de Berlijnse Muur, en de afschaffing van Apartheid.
 
Wat heeft deze dynamiek nu te maken met de relatieve stilte van het Surinaams volk te midden van allerlei kwaad dat zich jarenlang heeft afgespeeld? Welnu, te zien is dat populistische regimes in Suriname allerlei showprojecten uitvoeren en hier zoveel als mogelijk ruchtbaarheid aan geven, om zodoende de publieke opinie aan hun zijde te krijgen. De media worden overspoeld met eenzijdige informatie, tegenargumenten worden weggewuifd, tegenstanders en klokkenluiders worden in de media aangevallen, en deze boodschappen worden ettelijke malen herhaald op allerlei media. Voor de verkiezingen komt daar nog eens bovenop: pakketten verdelen, grondbeschikkingen uitdelen, vlaggen plaatsen, optochten houden, gigantische billboards opzetten, en werkzaamheden die normaal tot het werkdomein van de overheid behoren met veel bombarie omkleden met een politiek jasje. Critici worden wederom als vijand afgeschilderd en wordt tegelijkertijd alles wat krom is recht gepraat. Dit is een zekere vorm van absolutisme dat wordt losgelaten over het volk.
 
 
Zoals eerder gesteld, heeft dit nauwelijks geleid tot massaprotesten. Sterker nog, kijkend naar vlaggen op straat, deelname aan rondritten, rijen voor pakketten, etc., leek het er zelfs op dat grote delen van het volk verworden waren tot de kip van Stalin: pluk alle veren van de kip tot bloedens toe, maar het dier blijft uit je hand eten.  Paradoxaal genoeg blijkt echter uit de verkiezingsresultaten dat, ondanks alle inspanningen, spiegeltjes en kraaltjes, het volk het beleid heeft afgewezen. Het volk is relatief rustig gebleven (alhoewel men wel een virtuele uitlaatklep had op social media), heeft zich blijkbaar dwars door een steeds groter wordende nood, een grotere antipathie gecreëerd jegens de regeerders, en heeft gewoon uiteindelijk rustig gewacht tot op het moment dat het hun beurt was om hun macht uit te oefenen; zie hier de reflexiviteit. Het resultaat was schijnbaar ook nog eens tot groot ongeloof van de regeerders. En, naar ik verneem, is het bovenstaande ongeveer ook nog eens een herhaling van de verkiezingen in 1987 en 2000.  
 
Kan er gesteld worden dat confrontaties niet echt in de aard van het volk liggen, maar wanneer de tijd daar is je de rekening gepresenteerd krijgt? Het is dan dus geen ‘silence’ die gelijk is aan ‘betrayal’, maar juist de reflexiviteit van Surinamers die heeft kunnen prevaleren boven het absolutisme. Daar mogen we best op proosten.
 
Danny Lachman
(Transitionista)
 
DE TOEKOMST = DICTATUUR
04-06-2020
 
Suriname is nu op het pad van dictatuur. De voormalig dictator van de periode 1980-1987 weigert de uitslag van de verkiezingen van 25 mei 2020 te erkennen.
Door zijn verlies te ontkennen, negeert hij de wil van het volk, en geeft hij een duidelijk signaal dat hij de macht wil ten koste van alles.
Vergelijk maar de situatie in Venezuela, waar de coalitie o.l.v. Juan Guaido de verkiezingen had gewonnen en Maduro weigert de wil van het volk te respecteren. Maduro bleef aan de macht en vernietigd Venezuela verder.
Als zittende regering had Maduro zelf ook de verkiezingen georganiseerd, en ondanks mogelijke fraude had hij toch verloren. Net als het geval is in Suriname. NDP organiseert zelf verkiezingen en toch erkennen ze hun verlies niet op basis van fraude, die ze zelf hebben gepleegd.
De links populistische regeringen en politieke partijen in Latijns Amerika hebben contact met elkaar. Ze geven elkaar advies over hoe de macht te behouden. Maduro was zelfs partijsponsor van de NDP in de periode van El Vene.
Wat er nu gebeurd is dat de verliezers proberen nieuw gekozen assembleeleden om te kopen, geld te verzamelen voor de omkoping, en als dat niet lukt zullen ze de verkiezingsuitslag niet respecteren en de zaak traineren zodat ze nog lang aan de macht blijven en het land vernietigen door zelfverrijking en onderdrukking van het volk.
We merken al hun verdeel en heers tactiek. De rascistische uitspraken, terwijl onder de winnende partijen alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn. Het opzetten van de mensen die ze arm hebben gemaakt tegen de rijken, terwijl zij zelf op “onverklaarbare” wijze rijk zijn geworden in de afgelopen tien jaar.
De verkiezing is dus nog niet gewonnen!
Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten
 
 
 

'We wilden niemand onaangenaam zijn'

04/06/2020 21:41 – Merredith Bruce

Propagandisten van de NDP, Abop en Palu op de verkiezingsdag in district Coronie.

Propagandisten van de NDP, Abop en Palu op de verkiezingsdag in district Coronie. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO – Het is volgens Xaviera Jessurun, één van de personen achter de ‘Stem Slim’-campagne, nimmer de bedoeling geweest om partijen hiermee te benadelen. Dat sommige, voornamelijk ‘kleine’ partijen er moeite mee hadden, zegt zij “volkomen” te kunnen begrijpen. “Het is zeker niet de bedoeling geweest om wie dan ook onaangenaam te zijn, maar het vergt wel een strategie wil je van deze regering af.”

De campagne is ontstaan uit een initiatief van ‘The Next Generation’, waarvan Jessurun de trekker is, en de organisatie ‘Bondru’ van Amanda Sheombar. Kiezers werden geadviseerd om in elk district te stemmen op een grote partij die de strijd aankon met de NDP als regerende partij. Jessurun legt uit dat er een gedegen studie hieraan vooraf is gegaan. Daaruit bleek dat de Kiesregeling in haar huidige vorm een dreiging vormde om de nu nog zittende NDP-regering weer aan de macht te laten komen.

De campagnetrekkers vinde­n dat het verbod op pre-ele­ctorale combinatievorming van partijen “heel doelbewust” is doorgevoerd. “Gegeven ons kiesstelsel zou versnippering van stemmen de huidige machthebbers veel zetels opleveren”, beweert Jessurun. “Stemmen worden doorberekend naar zetels en als dat wordt verdeeld over zestien partijen tegen één zou de grootste zittende partij daar voordeel aan hebben”, beredeneert zij verder. “Dat is hoe wij zijn gekomen tot het advies. Let wel, het was een advies. We hebben nooit gezegd dat kiezers dat moéten doen.”

De campagnetrekkers zijn ervan uitgegaan dat iedereen het er unaniem mee eens is dat het huidige beleid niet mag worden voortgezet. Ze stelden zich daarom op het standpunt dat versnippering van stemmen in het nadeel van “ons allemaal” zou zijn.

Jessurun zegt dat eveneens was geadviseerd in de campagne dat kleine partijen zich bundelen voor een effectiever resultaat, maar dit is niet gebeurd. “Wij wilden erop wijzen dat de Kiesregeling altijd in het voordeel is van de grotere partij. Als zij samen hadden gewerkt, was het resultaat in hun voordeel.”

Ze is er voorzichtig over om te zeggen of met de campagne, gezien het verkiezingsresultaat, het doel is bereikt, zoals sommige politieke deskundigen stellen. “Als ik luister naar de feedback uit de samenleving, mag ik wel degelijk stellen dat het een bijdrage heeft geleverd aan de uiteindelijke keuze van de kiezers.” Volgens Jessurun is nu belangrijk dat er gesprekken worden gevoerd voor een rechtvaardiger kiesstelsel.

Politiek analist Hardeo Ramadhin om een reactie gevraagd, heeft graag dat het verbod op pre-electorale combinatievorming liever vandaag dan morgen wordt geschrapt. “Zodra de regering is gevormd, zal ik de eerste zijn die een brief zal sturen om het terug te laten draaien”, zegt hij stellig.

De analist vindt de ‘Stem Slim’-campagne op zich geen slecht idee. Op basis van cijfers stelt hij dat partijen die geen zetels hebben behaald en dit aan de campagne wijten “niet moeten huilen”. “De mensen waren moe van dit beleid. Dat heeft gemaakt dat het volk tegen iets heeft gestemd.” Hij zegt dat hij de uitslag had zien aankomen. “Ik was op het veld en voelde dat er een politieke aardverschuiving zou plaatsvinden. Ik zie achteraf dat ik gelijk heb gehad.”

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/06/04/we-wilden-niemand-onaangenaam-zijn/
De paarse hemel kleurt oranje

 

oftewel de hergroepering van de middenklasse

De eclatante verkiezingsoverwinning van de VHP op de NDP op 25 mei 2020 had niemand verwacht. Mensen waren zo bang dat de NDP opnieuw zou winnen dat ze een campagne op touw zetten om mensen te leren “slim” te stemmen. “Slim” stemmen betekende in dit geval dat de kiezer niet moest kijken naar wie de kandidaten waren en hoe de verkiezingsprogramma’s eruit zagen. De kiezer moest zich slechts afvragen welke partij in zijn district de beste kans maakte tegen de NDP. Zo bang was men. Bij de NDP zagen ze de mokerslag ook niet aankomen. Ze rekenden op minimaal 23 zetels, tenminste als we Amzad Abdoel, de fractievoorzitter van de NDP, mogen geloven.

De rest van dit verhaal van de hand van Dr Wim Bakker kunt u lezen in het pdf bestand dat hieronder gedownload kan worden:

 

De paarse hemel kleurt oranje oftewel de hergroepering van de middenklasse De eclatante verkiezingsoverwinning van de VHP op de NDP op 25 mei 2020 had niemand verwacht. Mensen waren zo bang dat de NDP opnieuw zou winnen dat ze een campagne op touw zetten om mensen te leren “slim” te stemmen. “Slim” stemmen betekende in dit geval dat de kiezer niet moest kijken naar wie de kandidaten waren en hoe de verkiezingsprogramma’s eruit zagen. De kiezer moest zich slechts afvragen welke partij in zijn district de beste kans maakte tegen de NDP. Zo bang was men. Bij de NDP zagen ze de mokerslag ook niet aankomen. Ze rekenden op minimaal 23 zetels, tenminste als we Amzad Abdoel, de fractievoorzitter van de NDP, mogen geloven. Het is afwachten of deze stembusoverwinning zal worden gerespecteerd door de NDP. Het is niet uitgesloten dat men misbruik zal maken van het coronavirus om de machtsoverdracht op de lange baan te schuiven. Het is niet ondenkbaar dat men middels gefabriceerde fraudebeschuldigingen of in elkaar gezette scenario’s moeilijkheden gaat veroorzaken. Wat er verder ook gebeurt, overwinning van de VHP heeft een grote impact die nog jaren zal doorwerken. De hemel kleurt oranje Whatsapp filmpje Op Whatsapp zag ik een leuk filmpje dat binnen een minuut bijna alles zei wat er daarover gezegd kan worden. Sprekend met het pseudo-hindostaanse accent, dat creolen gebruiken als zij op het toneel een Hindostaan spelen, keek de jongeman in het filmpje verbaasd om zich heen. Waarom praat ik zo anders?, vroeg hij zich af. Omhoog kijkend zag hij tot zijn verbazing dat de hemel, die paars was, oranje was geworden. Hij was in de war. Hij wist niet waar hij was of wat er aan de hand was.. De paarse hemel kleurt oranje. Geen enkele politieke of sociologische analyse kan beter dan deze gelijkenis duidelijk maken hoe groot het effect is van de VHP-overwinning. Er heeft een welhaast “kosmische” verandering plaatsgehad in onze kleine leefwereld. Het is niet zozeer dat afzonderlijke dingen zijn veranderd. Wat er veranderde is het licht waarin de dingen staan. Dat gevoel kreeg ik terwijl ik naar de persconferentie keek bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen VHP, ABOP, NPS, en PL. Wat een verademing na de verontrustende tragi-komische persconferenties van president Bouterse. De organisatie was goed, de journalisten die vragen stelden waren goed verstaanbaar, de sfeer was rustig en de vragen werden op een gedegen manier beantwoord. Niet dat ik het allemaal zo geweldig vond wat er werd gezegd. De persconferentie straalde een geheel ander licht uit dan wat we in de afgegelopen jaren hebben leren accepteren als normaal. Een spreker die zich verbaast over zijn eigen stem. De stem van het electoraat heeft iedereen verbaasd. Voor sommigen een vreemde en misschien zelfs vervreemdende stem. De overwinning van de VHP is een kleine culturele revolutie in onze politiek. Net als alle revoluties dwingt deze ons op een andere manier te praten over de wereld, in ons geval Suriname en de Surinamers. Een vreemde stem De bakens in de polariteit tussen het nationale en het etnische zijn aan het verschuiven. Op de persconferentie hervonden ook de journalisten hun vrije stem, zonder aarzelingen over de juiste woordkeus uit angst voor repercussies. Meer dan een stembusoverwinning Dit is meer dan een stembusoverwinning van een partij op een andere partij. Het is een verschuiving van de bakens in het spanningsveld tussen het nationale en het etnische. De herbenoeming van nationale identiteit en etniciteit is voortuitgang. Maar natuurlijk betekent dat niet dat daarmee de problemen van onze postkoloniale samenleving zijn opgelost. Het betekent alleen maar dat er nieuwe wegen zijn ontsloten. Of die wegen bewandeld zullen worden valt nog te bezien. Het is een symbolische stap, die geen brood op de planken brengt, maar die toch essentieel is. Het postkoloniale stelsel Ons postkoloniale politieke systeem werd opgezet volgens het West-Europese model van rechtsstaat en parlementaire democratie. Dit systeem werd ontwikkeld om klassentegenstellingen in een natiestaat te beheersen. De middenklasse, die de culturele en ideologische ruggegraat is van dit systeem, was in Suriname zwak ontwikkeld. De stedelijke creoolse middenklasse, die voorbestemd leek, en zichzelf als zodanig beschouwde, de nieuwe heersende klasse te zijn na het vertrek van de kolonialen, legde zich niet toe op de oprichting van een politieke partij om de belangen van de totale middenklasse behartigen. Ze maakte een partij die in de eerste plaats moest dienen om de belangen van het creoolse segment van de middenklasse te dienen, in concurrentie met middenklasse-groepen van andere etnische groepen. Men koos voor identiteitspolitiek en niet voor sociale politiek. Men koos voor natievorming en niet voor het oplossen van de sociale problematiek van de klassentegenstellingen. Eenheidsstaat of federatie Men koos voor het model van de natiestaat. Dat is een staat die per definitie wordt gedomineerd door één natie. Wat dat betreft behoren wij tot de uitzonderingen. De meeste ex-koloniën kozen voor het federale model. Voorbeelden zijn de Nigeriaanse federatie, de federatie van Zuid-Afrika, Tanzania, de Verenigde Staten van Amerika, de federale republiek Brazilië. Onze historici en sociologen zouden eens moeten onderzoeken waarom in Suriname de volstrekt onlogische keus werd gemaakt voor het model van de eenheidsstaat. Ik denk dat het een keuze was die voortkwam uit ideologische zwakte en gemakzucht. Het was immers het gemakkelijkste om op de stoel van de koloniaal te gaan zitten en op dezelfde manier voort te gaan. Zwakke middenklasse en populistische diktatuur Het postkoloniale politieke systeem veronderstelde de aanwezigheid van een sterke middenklasse, maar die was er niet. De Surinaamse middenklasse was in aanleg verdeeld en verzwakt. Zij kon hierdoor nooit de rol spelen van middelaar tussen kapitaal en volk en dus ook niet als vormgever van de nationale missie. Deze leemte werd spoedig ingevuld door de figuur van de populististische dictator. Burgerlijke transformatie In het traditionele linkse denken van de vorige eeuw gingen we ervan uit dat de nationale ontwikkeling eerst moest gaan over de burgerlijke transformatie van de feodale maatschappij. De emancipatie van de werkende klasse vereist een burgerlijke transformatie van de maatschappij. Burgerlijke transformatie van de feodale samenleving Ik ben reeds jaren geleden afgestapt van de gedachte dat de geschiedenis zich ontwikkelt volgens voorbestemde stadia en dat de arbeidersklasse per definitie de leiding moet hebben in het vernieuwingsproces. Maar ik geloof dat er waarheid, en op zijn minst bruikbaarheid, zit in de theorie, dat staatkundige onafhankelijkheid, een sterke middenklasse, democratie en rechtsstaat, voorwaarden zijn voor verdere emancipatie van de achtergebleven groepen in de samenleving. De burgerlijke transformatie begon in 1863 als een van bovenaf door de kolonialen zelf gestuurd proces. Het top down karakter van deze burgerlijke transformatie verklaart mede de zwakke politieke en culturele positie van de creoolse middenklasse. Kwetsbaarheid van het stelsel Twee feiten, één, de afwezigheid van een sterke middenklasse en twéé, meer dan de helft van de samenleving onder de armoedegrens, zorgen er voor dat onze samenleving permanent kwetsbaar is voor populistische diktatuur, corruptie en criminaliteit. De overwinning van de VHP is ook in dit opzicht een goede zaak. Dit is het begin van hergroepering van de Surinaamse middenklasse. Er is echter nog een lange weg te gaan en er zijn valkuilen en obstakels, die kunnen maken dat er allemaal niets van terecht komt. De eerste valkuil is natuurlijk dat de VHP-ers overmoedig worden en door hun gedrag de racistische sentimenten aanwakkeren. De tweede valkuil is dat de transformatie van de VHP niet verder gaat omdat de gevestigde machten het zo voorlopig wel mooi genoeg vinden. De harde realiteit is, dat de politiek racistisch blijft en dat we een backlash kunnen verwachten. Een mix van raciale en economische tegenstellingen kan gelegenheden scheppen voor de NDP om een comeback te maken of onrust te stoken. Belangrijke vakbondsleiders zijn gelieerd aan de NDP. De geschiedenis een stap voor blijven Elke stagnatie of terugval naar de methoden van de oude VHP zal leiden tot onoverkomelijke moeilijkheden. De democratisering en de modernisering van de partij moeten verder worden doorgevoerd. Men moet niet bang zijn een nieuwe partij op te richten, als de conservatieve bastions dwars gaan liggen, Maar niet alleen dan. Een nieuwe partij zou kunnen dienen als paraplu voor een scala van partijen en groepen met middenklassebelangen binnen en buiten het Parlement. De golf van verandering uitrijden Ik adviseer Chan Santokhi, als leider van wat genoemd wordt de “orange movement”, dat hij de geschiedenis steeds een stap voor blijft. Als anderen het genoeg vinden, of tevreden zijn, ga dan nog een aantal stappen verder. Stilstand is funest in deze tijden van verandering. Wie surft op de golf van verandering moet de golf tot het eind uitrijden, op straffe van vedrinking. Toekomstmuziek Het belangrijkste obstakel was op de persconferentie zichtbaar. De VHP moet samenwerken met ABOP en PL. Niet erg hoopgevend voor milieu, gender, grondenrechten en tal van andere zaken die in de huidige postkoloniale natiestaat niet aan hun trekken komen. De zwakke middenklasse heeft vooralsnog de prothese van de samenwerking met ABOP nodig om politiek overeind te blijven. Het vraagstuk van de informele sector Ik hoop dat de binding van de ABOP aan de VHP een weg is waarlangs de proto-middenklassen van district en binnenland zich kunnen voegen bij de stedelijke middenklasse van ondernemers en intellectuelen. De informele economie heeft een nieuwe klasse gevormd van mensen die zich uit het subproletariaat hebben opgewerkt tot kleine ondernemers, zij het vaak niet op legale wijze. Het is te hopen dat deze mensen, naarmate zij meer integreren in de legale economie, niet zoveel behoefte meer zullen hebben aan grillige charismatische leidersfiguren als Brunswijk en Somohardjo, maar veel meer behoefte krijgen aan voorspelbare, sterke instituten. Maar de integratie en legalisering van de informele economie is nog een vraagteken. Toekomstmuziek. De nieuwe generatie De verkiezingen werden gewonnen door de kinderen van de middenklasse die de leiding hadden bij de protestacties van de afgelopen jaren. De protestacties baanden de weg voor de verkiezingsoverwinning van de VHP. Door de protestacties leerden de jonge activisten social media te gebruiken voor moblisatie, toezicht en surveillance, allemaal skills die goed van pas kwamen tijdens de verkiezingscampagne. Niet alleen de buitenparlementaire activisten leerden nieuwe politieke vaardigheden. Ook de minder opvallende activisten van de politieke partijen die meededen met de protestacties. De activisten van de buitenparlementaire oppositie en van de politieke partijen vormden netwerken, die bij de verkiezingen hun nut bewezen. De intelligentie van het electoraat De verkiezingen van 25 mei 202 verschilden van alle vorige vanwege drie redenen: het coronavirus, het verbod op pre-electorale samenwerking en social media. Met het verbod op pre-electorale samenwerking dacht de NDP de verdeelde oppositie te verslaan. In reactie op deze uitdaging heeft het Surinaamse electoraat haar intelligentie getoond en dwars door alle etnische segmenten heen gestemd op de VHP. Vooral de middenklasse van Paramaribo, Wanica en Commewijne. De Surinaamse middenklasse heeft zich hervonden in de VHP van Chan Santokhi. Deze nieuwe generatie middenklasse lijkt minder etnisch gefragmenteerd dan vorige edities. Beter op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt en hyperconnected via social media, hebben de zonen en dochters van de middenklasse de uitkomst van deze verkiezingen bepaald. De VHP campagne bood een organisatorisch framework voor intellectuelen en jonge middenklassers met ICT-talenten en neoliberale plannen. Wie praat voor de arbeidersklasse en het subproletariaat? De nieuwe coalitie is neo-liberaal georienteerd. Het is een rechtse regering die zich aan het vormen is. De speerpunten van het beleid zijn olie en veiligheid. De inheemse grondenrechten staan zeker niet hoog op de agenda. Herinrichting van het politieke systeem kunnen we voorlopig vergeten. Hetzelfde geldt voor ordening van de goudsector. Terwijl het neo-liberale experiment van de VHP zich in de komende vijf jaar verder ontplooit, en de economie hopelijk weer aantrekt, is het zaak dat de arbeidersklasse en alle niet-geaccomodeerde belangengroepen zich ook gaan hergroeperen. Mogelijk een idee voor de NPS om voor de arbeidersklasse te doen wat de VHP nu voor de middenklasse doet? Het is geen gezonde zaak als er geen tegenwicht is voor het neo-liberale verhaal van de middenklasse en als de hele sociale paragraaf wordt overgelaten aan de NDP. Paramaribo, 4 juni 2020 Wim Bakker, voorzitter SetiSRnan, wjbakker@sr.ne

Sun Tzu

31 May, 2020,  13:33

foto

Sun Tzu was een bekende Chinese militaire generaal. Een strateeg die leefde van 544 voor Christus tot 496 voor Christus.

Zijn belangrijkste strategieën zijn vastgelegd in het boek: “The Art of War” (de kunst van het oorlog voeren). Dit boek is in mijn top 10 van boeken die men gelezen moet hebben. Genoeg daarover.
 
Een veel gebruikt citaat van Master Sun was: “The greatest victory is that which requires no battle.” ― Sun Tzu, The Art of War. Dus win de oorlog zonder ooit één schot af te vuren.
 
In dit kader wil ik de hartelijke felicitaties aan Xaviera Jessurun doen toekomen. Zij heeft ongeveer 6 weken vóór de verkiezingen een strategie uitgedacht, om niet voor een partij, maar tegen een partij te stemmen. Haar strategie werd door vele partijen bekritiseerd, omdat die waarschijnlijk, dus niet aan bod zouden komen.
 
Toen ik haar interview volgde waarin zij dit uitlegde, luisterde ik met een brede glimlach. Ik was aangenaam verrast, iemand heeft de boodschap begrepen! Later toen ik de kritiek hoorde, dacht ik, het is maar goed dat zij niet actief de politiek bedrijft. Want haar strategie, eiste een eenheid van alle contra’s, terwijl, alle contra’s zich nog niet in die fase van hun evolutie bevonden om te bundelen.
 
Ik maakte de opmerking: “zij is lichtjaren voor op de Surinaamse politiek”. Zij is te ver vooruit op de evolutie van de Surinaamse politiek, en daarom begrepen sommigen haar niet.
 

Immers, Master Sun is ook de handleiding voor velen aan de andere kant.

Tot slot, zoals het een goede militair bekend is, is de laatste veldslag, de les én de oefening voor de volgende. Er zullen meer kansen zijn voor hen die ambities hebben, maar denk goed na, want Master Sun zei ook: “who wishes to fight, must first count the cost”. Het volk betaalt altijd de rekening, alléén als leiders kunnen volgen, zal het volk winnen.
God zij met ons Suriname.
 

Ashwien, T. Kanhai

 
Bron: The Art of War, Sun Tzu 1521.

LEENDERT DOERGA EN ZIJN INVLOED

Iedereen

 …SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
Bericht van Leendert Doerga
A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

A.FERNALD : OPEN BRIEF AAN HET SURINAAMSE VOLK. “KIEZEN VOOR VRIJHEID OF SURINAME OPNIEUW KOLONISEREN “. VOLK VAN SURINAME, U gaat in 2020 moeten kiezen tussen nuchterheid of naïviteit , tussen verstand of emotie, tussen racisme of natievorming , dus tussen het goede en het kwade, tussen goed of slecht bestuur, tussen de kwade RACISTISCHE denkwijze of de goede natie vormende denkwijze .Van een beleid gebaseerd op de leencultuur en van van het buitenland afhankelijk beleid. Elke regering dient te werken onder de vlag van het volk ten dienste van het volk. Goed bestuur is geen gunst maar een plicht. Goed bestuur wordt afgedwongen door het volk . De verkiezingen van 2020 bepalen uw vrijheid of uw knechting. Het is in 2020 erop of eronder . De hoofdrolspelers hierin zijn Santokhi en Bouterse. Wint de NDP –Bouterse de strijd dan is Suriname op weg naar een EEN-PARTIJ STELSEL en haar onafhankelijkheid kwijt. Het is deze gevaarlijke ontwikkeling die STIEKEM aan wordt uitgevoerd door de huidige President om aan de macht te kunnen blijven. Van belang is dat prominente Surinamers hun stem laten horen, hetzij in georganiseerd verband of individueel . De wetenschappers verbonden aan de Universiteit, studenten, vrouwenorganisaties, leerkrachten, geestelijke leiders en politieke partijen van de oppositie, laat uw stem krachtig horen. Ga als een man achter VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID staan . LAAT HET SUBTIEL EN OPENLIJK PREDIKEN VAN RACISME DOOR DE HUIDIGE MACHTHEBBERS AAN U VOORBIJ GAAN. Realiteitszin gebiedt te constateren dat het ontegenzeggelijk de VHP leider is die momenteel nationaal en internationaal het best gedragen wordt, de beste kaarten heeft, de beste credits heeft om Suriname te leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid. Zeker nu tegen de achtergrond van de wijziging van de kieswet. Men zal daarom ALLES doen om de VHP kapot te maken en de EENHEID van de oppositie te breken. Het volledig column van A. Fernald kunt u lezen in Dagblad Suriname, editie 5 april 2019. LEENDERT DOERGA.

 
 
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *