ONTMANTELING EN OMVORMING AMBTENARIJ

OW-minister Riad Nurmohamed: Ambtenaren krijgen gouden kans door overplaatsing naar particuliere sector

 

“De ambtenaren krijgen een gouden kans. Zij krijgen een kans om iets nuttigs te gaan doen.” Dit geeft de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, te kennen aan Dagblad Suriname. Het ministerie is begonnen met een pilotproject, waarbij ambtenaren de kans krijgen om te gaan werken in de particuliere sector. De looptijd van dit project is een jaar, waarna er een evaluatie komt. Gedurende de periode zullen de ambtenaren loon blijven ontvangen van de overheid.

OW is geen sociale instellingen

Minister Nurmohamed legt uit dat. “We zitten, zeker bij OW, met honderden en misschien meer, overtollige ambtenaren. OW moet beleid uitzetten. OW is geen aannemer. OW is geen sociale instelling. Landelijk zijn er mensen aangetrokken voor de wisseling van de regering. Fysiek is er geen ruimte en zijn er geen middelen om de overtollige ambtenaren op te vangen”, zegt minister Nurmohamed. “Dus we geven de mensen de kans om elders daadwerkelijk te gaan werken, in plaats van de hele dag duimen te draaien. Want het is gewoon mishandeling van mensen, als zij op kantoor zitten, maar geen computer hebben om te werken. Of er is geen hark of schop. Ik hou ook daarmee rekening. Die mensen  krijgen een gouden kans. De vruchten gaan ze zelf plukken. Hun toekomst, en van hun kinderen, zal er veel beter zijn.”

OW staat een jaar lang garant voor de lonen

Voor de omvorming zullen de bedrijven verantwoordelijk zijn. Na een jaar zullen de voorzieningen veranderen, als het natuurlijk goed loopt. De skills, de trainingen moeten de bedrijven zelf verzorgen. “Voor een jaar zijn wij garant voor de lonen”, geeft de minister te kennen. “Ik kom de mensen in feite tegemoet. Ik kan het even goed laten liggen, want dat is er voorheen gebeurd. Niemand keek om naar de mensen. Maar dat is niet waarvoor wij staan. Eenieder verdient een goede toekomst. Wij zullen daar zeker richting aan geven en onze bijdrage leveren. De ambtenaren die ervoor kiezen, kunnen zelf in een nieuwe, vrije sfeer gaan werken en een goed bestaan opbouwen”, aldus minister Riad Nurmohamed.

https://www.dbsuriname.com/2020/12/12/ow-minister-riad-nurmohamed-ambtenaren-krijgen-gouden-kans-door-overplaatsing-naar-particuliere-sector/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *