GFC NIEUWS- Enkele prominente Hindostanen en Hindostaanse organisaties zijn woedend. Ze zijn van oordeel dat Suriname geen provincie van Afrika is.

Suriname heeft een multiculturele samenleving die bestaat uit Hindostanen, Javanen, indianen,  Chinezen, Libanezen, Blanken, Creolen, Marrons en anderen.

UP! NETWORK in Nederland heeft echter in een een interessant filmpje pijnlijk duidelijk gemaakt hoe Hindostanen zich door de Nederlandse omroep NPO ernstig gediscrimineerd voelen. 

“Afgelopen woensdag organiseerde de NPO een benefietshow voor de COVID-19 slachtoffers van Suriname. Wat een mooie gelegenheid moest zijn om Suriname in al haar geuren en kleuren te tonen aan een groter publiek, werd wederom een Afro-Surinaams (zie Black Lives Matter) feestje onder leiding van Jorgen Raymann en Humberto Tann”, schrijft UP! NETWORK.

De omroep sprak diverse mensen uit de Hindoestaanse gemeenschap die hun hun woede kenbaar maken. Ze zijn van oordeel dat de NPO telkenmale doet voorkomen alsof Suriname bestaat uit 1 bevolkingsgroep die het over het algemeen heel moeilijk heeft.

Klik hier voor het filmpje > https://www.youtube.com/watch?v=E6EtVrwsnCs

 

Het bericht Hindostanen woedend en voelen zich gediscrimineerd: Suriname is geen provincie van Afrika verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.

http://www.nieuws-suriname.nl/hindostanen-woedend-en-voelen-zich-gediscrimineerd-suriname-is-geen-provincie-van-afrika/