NDP KLUCHT MET EEN MESSI SCENARIO VIA DE PRINS AAN DE KONING. DL 2.

Auteur: Angela Fernald.

NDP KLUCHT MET EEN MESSI SCENARIO VIA DE PRINS AAN DE KONING.

De klucht neemt een aanvang met de beroemde uitspraak van Messi op 21 mei 2019 in het dagblad de Ware Tijd: . “Wanneer de coach vijf
minuten voor de tijd een nieuwe speler inzet, wordt verwacht dat die “fresh air” inbrengt.
We kunnen onze rol als zodanig beschrijven”, aldus Andre Misiekaba.

Eerst wordt de Prins, meneer Kroongoud van F.C. Helicopter boys gepolst en die brengt de geruchten machine op gang: Transferrrrrrr, Transferrrrrr Messi é kome!!

De oude hoofdmatador, coach en clubeigenaar van F.C. Devils, meneer Tralala die ook een goede schaker is, lacht in zijn vuistje en begint zijn klucht in elkaar te flansen. Na een zware degradatie uit de hoofdklasse op 25 mei 2020 stapt Messi op 28 juli uit zijn oude ploeg. Hij geeft zichzelf dus een cadeau op zijn verjaardag. En de koning, meneer Marwina ziet de moves en roept tot hem: “hey Messi, skop die bal no, dan lai ik ze”. En de show kon nu echt beginnen.

Maar eerst moest de officiele transfer in goed overleg met de clubeigenaar van Messi, meneer Tralala plaats vinden. Dan mag pas de oversteek worden gedaan. Messi krijgt wel een waarschuwing mee van zijn oude clubbaas dat als hij in zijn nieuwe club niet zal scoren hij aan respect zal inboeten.
Het politiek spelen begint wanneer de bal  verder wordt gespeeld naar de prins die het vervolgens centert naar de hoofdknecht van F.C. Helicopter boys, de heer AA waarna de bal wordt ingekopt door de koning. Heel het land zit op de virtuele tribune om de sterspeler te zien schitteren, maar tot spelen laatstaan scoren komt hij nog niet want vanuit de tribune van de koning belanden er scherpe voorwerpen op het speelveld. De klucht vervolgt met twee online massameetings van de transfer partijen: F.C. Devils en F.C Helicopter boys. De grote afwezige is Messi want eerst moet er vergiffenis gevraagd worden aan alle kijkers, fans en niet fans van Messi voor de zeer slecht gespeelde partijen in de afgelopen jaren. Messi kijkt dus wel degelijk terug in zijn geschiedenis, naar zijn verleden van wanprestatie voordat hij uberhaupt denkt door te kunnen gaan met zijn toekomst. De arrogante Surinaamse Messi wacht het antwoord van zijn fans niet af maar zet zelf binnen een dag  met een intervieuw een streep onder zijn verleden en kondigt aan voor 6 tot 12 maanden rust te nemen om uiteindelijk zijn positie te gaan bepalen. Hij verklapt wel gevoelens te hebben voor de koning en zijn club.

De Surinaamse Messi  verschoont zichzelf met koude woorden door simpel spijt te betuigen en degradeert onmiddellijk zichzelf door zijn keuze voor een tweede klasse club van de koning. Messi gaat van een hoog naar een laagvlieger. Blijkbaar is de liefde voor de koning groter dan de clubranking. Of heeft Messi een geheim plannetje? Want F.C. Devils  is meester in geheime plannetjes en onzichtbare handen, en heeft daar 40 jaar ervaring mee. Messi is een meester die de ervaring kan delen met zijn nieuwe clubleden. De echte wereldster Messi speelt niet vals maar die heeft de hele wereld op zijn hand en de hele wereld heeft hem in hun harten gesloten. Van de Surinaamse Messi kunnen wij dat niet zeggen. Daarom is de klucht een lof der zotheid. Een volksvermaak waarin  mensen groter worden gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. Daarom is de Surinaamse klucht letterlijke en figuurlijk een lof der zotheid

DE KEIZER

Terwijl de klucht zich afspeelt in een wijk stadion  wordt in het hoofdstadion de echte wedstrijd gespeeld  van het nationale elftal, de F.C. Captain. De coach is de keizer himself, de kapitein van het nationale schip.In dit hoofdstadion met meer dan 108.000 fans staat de koning buitenspel, is hij nog net  niet op de reservebank maar speelt hij voor spek en bonen mee omdat hij wacht op Messi in zijn ploeg. Maar Messi heeft even tijd nodig om een grondige wedstrijd analyse te maken voordat hij volop zijn nieuwe huis binnen stapt. De koning die blijkbaar erg veel van schepen houdt en aan de oude hoofdmatador van F.C. de Devils altijd voorspelt heeft “that his ship was sinking”, wil nu zelf  aan het roer staan in 2025. En hiervoor is Messi nodig die over 6 maanden tot een jaar het schip van de keizer tot zinken moet brengen. Notabene in het hoofdstadion denkt de koning de keizer en zijn zovele fans door vals te spelen te kunnen verslaan.

Of dit zal lukken zien wij in deel 2 van deze klucht.

Brunswijk heft schorsing 'Bordo' op

20 Oct, 2020, 01:33

foto
 Joël ‘Bordo’ Martinus zegt op de Spoedeisende Hulp te zijn beland door stress over zijn schorsing door het ABOP-bestuur. Hij heeft veel zitten tobben de afgelopen periode. 

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft maandag tijdens de ingebruikname van het ABOP-centrum te Latour meegedeeld dat de schorsing van Joël ‘Bordo’ Martinus is opgeheven. Hij kan weer functioneren als bestuurslid van de partij. Brunswijk gaf zijn gehoor te kennen dat niet alleen Bordo, maar iedereen in de partij zich correct dient te gedragen. “Bordo kan weer vrij naar ABOP komen”, deelde Brunswijk mee. Zijn mededeling werd met applaus begroet. Martinus zegt aan Starnieuws dat hij door enkele personen is gebeld dat zijn schorsing is opgeheven, maar formeel heeft hij nooit gehoord dat hij is geschorst
 
ABOP-woordvoerder Humphrey Dundas deelt mee dat de schorsing is opgeheven, na goed overleg met de structuren van de partij. Martinus kan weer normaal functioneren binnen de ABOP. 
 
Martinus zegt door stress op de Spoedeisende Hulp te zijn beland zondag. Hij had last van hoge bloeddruk en maagpijn. Maandag is hij weer ontslagen en moet het rustig aan doen. Brunswijk heeft hem zondag gebeld in het ziekenhuis en aangegeven dat alles weer in orde komt. “Ik was nooit eerder in het ziekenhuis beland en had nooit last van ziekten. Maar ik heb sinds mijn schorsing veel stress opgelopen. Ik had het volk beloofd dat het beter zou gaan met het land. Ik heb niets kunnen doen door de straf die ik heb gehad”, zegt Marinus.  
 
“Toen ik mij niet goed voelde, kon ik zelfs niet rijden. De buren hebben mij naar de dokter gebracht. Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, herhaalt Martinus een paar keer. Hij heeft partijtopper tevens Assembleevoorzitter Marinus Bee gebeld onderweg, die de arts heeft ingeschakeld. Toen Brunswijk hoorde dat zijn partijgenoot ziek was, heeft hij hem gebeld. “Ik had twee maanden zijn stem niet meer gehoord. Maar hij weet wat mijn waarde is in de partij, ook al hitsen sommigen hem op tegen mij”, merkt Martinus op. Hij zegt benieuwd te zijn welke straffen anderen in de partij zullen krijgen als zij fouten maken. “A strafu no de moro, maar mi siki en mi no habi prisiri now. Maar ik ga mij inzetten voor het volk en de beloften moeten worden nagekomen”, zegt de politicus. 

 

JOEL MARTINUS (BORDO ) BEVESTIGD NIEUWE VRIENDSCHAP MET VOORMALIG PRESIDENT DESI BOUTERSE!!!

Veel Surinamers zijn in shock , dit vanwege het feit dat hun favoriete showman Joel Marinus beter bekend als Bordo een nieuwe vriendschap met de NDP voorzitter tevens voormalig president Desi Delano Bouterse blijkt te hebben.

Desi Bouterse en Bordo

Bordo verbaasde vriend en vijand op de verjaardag van Desi Bouterse. toen hij een foto van de NDP voorzitter op zijn social media account plaatste en de voormalige president feliciteerde en hem zijn nieuwe vriend en grote mati noemde.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe lang de twee al vrienden zijn en wat er zich achter de schermen afspeelt, maar één ding is zeker, dit is een klap in het gezicht van Abop voorzitter tevens Vicepresident Ronnie Brunswijk en President Chan Santokhi want deze drie waren wel dikke vrienden en Bordo gaf elk een gouden medaille tijdens de inauguratie. Het is nu de vraag of hij zijn nieuwe Mati Bouterse ook een gouden medaille zal geven.

Zoals ik altijd zeg, politiek no abi mati , het heeft geen vrienden. Gaat Bordo nu naar de NDP overstappen of is hij de tussenpersoon van Bouterse en Ronnie Brunswijk die blijkbaar ook ambities heeft om de eerste Marron president te worden??? Wordt hij de nieuwe Misiekaba??? Gaan we die trein naar Onverwacht ooit krijgen??? Gaan we inplaats van Dubai nu Euro Bordeaux kondre worden ?? Only time will tell. Het schaakbordspel is in volle gang , de mensen beginnen hun ware kleur te tonen !!!

Wat is Surinaams politiek toch spannend !!!

https://opiummnnoir.wordpress.com/2020/10/16/joel-martinus-bordo-bevestigd-nieuwe-vriendschap-met-voormalig-president-desi-bouterse/?fbclid=IwAR29hjk21IQ53tEOiPFRidiq3iVJ84C9dSCZK_nu1rOc_FhkqNfWFE4EMWk

ANDRE MISIEKABA AANBIDT EEN GOD DIE NIET DE GOD IS VAN HET CHRISTENDOM WAARTOE HIJ ZEGT TE BEHOREN

FOTOBRON: Andre Misiekaba

Andre Misiekaba, de recent uit de NDP gestapte politieke ondernemer, werpt zich nu op als verdediger van onrecht en vroeg, 5 augustus 2020, om onze vergeving.

Dit verzoek om vergeving komt na een politieke carrière gekenmerkt door het gepassioneerd rechtvaardigen van de meest wrede politieke, economische en morele misdaden die de Surinaamse bevolking na onze onafhankelijkheid zijn aangedaan door de NDP.

Andre Misiekaba aanbidt een God die niet de God is van het christendom waartoe hij zegt te behoren.

Want dan zou hij weten dat in het authentieke christendom je vergeving kunt vragen, maar voor het zover is moet je eerst een openbare boetedoening doen. Moet je je zonden ten overstaan van de hele Surinaamse gemeenschap belijden.

De eerste boetedoening van Misiekaba moet de openbare erkenning zijn van de criminele theologische misleiding die hij de gelovigen onder zijn pastoraat heeft aangedaan.

De tweede boetedoening van Misiekaba moet de openbare erkenning zijn dat hij in de NDP en in de Surinaamse politiek met veel verve de rol van Paul Joseph Goebbels, de historisch beruchte Nazi politicus en minister van Volksvoorlichting en Propaganda van Nazi Duitsland, heeft gespeeld.

De derde boetedoening van Misiekaba moet de garantie aan de Surinaamse bevolking zijn dat hij van nu af aan in stilte, voor de rest van zijn leven, zijn zonden zal overdenken en zich daarom NOOIT MEER zal aanbieden aan de Surinaamse bevolking als politicus. Deze garantie moet in een notariële akte worden vastgelegd en in alle Surinaamse media worden gepubliceerd.

Ik hoop voor Andre Misiekaba dat hij in de stilte, die hij hopelijk van nu af aan serieus en vol berouw zal opzoeken, de God van het authentieke christendom mag ervaren zodat hij niet bang hoeft te zijn voor wat er met hem zal gebeuren na zijn dood.

Ter inspiratie voor de boetedoening is hieronder de afscheidsbrief van John Lewis, een zeer grote ECHTE politicus en bijzonder geliefde freedom fighter van de Verenigde Staten, die hij kort voor zijn dood op 17 juli j.l. schreef.

De afscheidsbrief wordt voorgelezen door Morgan Freeman.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *