SURINAME: DE LANGE WEG VAN HET OUDE POLITIEKE DENKEN NAAR EVEDENCE-BASED DENKEN.

PLANTAGE ECONOMIE IMPORT ECONOMIE LEEN ECONOMIE MARKTCONFORME ECONOMIE

PERIODE 2: TUSSEN KOLONIALISME EN ONAFHANKELIJKHEID PATRONAGE VERBROEDERING POPULISME

PERIODE 3: OVERGANGS FASE VAN NATIONALISME EN ONAFHANKELIJKHEID NAAR STAATSGREEP

EDDY BRUMA

HENK ARRON

DESIRÉ DELANO BOUTERSE

PERIODE 4: TIJDPERK VAN SCHIJNREVOLUTIE, GEWELD, DRUGS, NORMVERVAGING, BROEDERSTRIJD KRIJGSHEERSCHAP EN ANTI RECHTERLIJKE MACHT

HIJ DIE NIET WEET MAAR DENKT DAT HIJ WEET, MAAR NIET EENS WEET DAT HIJ NIET WEET, IS EEN GEVAAR VOOR ZICHZELF EN DE SAMENLEVING. ( Diana Pokie tegen President Desire Bouterse)

SAMENWERKING GESTOELD OP VERRAAD EN DE "STAAT IN EEN STAAT"- GEDACHTENGANG VAN TWEE KRIJGSHEREN

Venetiaan: Nu geen zegeningen maar 'fuka's' tellen. Het land is kapot gemaakt.

President Ronald Venetiaan (R) schudt woensdag de hand van parlementsvoorzitter Jennifer Simons (L), tijdens een ontmoeting met Desi Bouterse (M) op het presidentieel kabinet. ANP

De scheidende president van Suriname, Ronald Venetiaan, en het aankomende staatshoofd Desi Bouterse hadden woensdag een historische ontmoeting. Beide functionarissen spraken bijna twee uur met elkaar, nadat ze ruim achttien jaar niet met elkaar hadden gesproken.

Aankomend president Bouterse schudt de hand van vertrekkend president Ronald Venetiaan. (AP)

bouterse en brunswijk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Suriname in top 3 van armste landen Zuid-Amerika

 

 

 

The smallest country in South America, Suriname is one of the world’s poorest countries, with over 70 percent of its population living under the poverty line. While the country has seen some economic growth in recent years, its tumultuous political history explains many of the current causes of poverty in Suriname.

 
 

SURINAME BLIJFT ARM DOOR, GEESTELIJKE INTELLECTUELE EN MOREEL ETHISCH ZIEKE POLITIEKE PARTIJEN

Maureen Silos is socioloog en onder andere auteur van het boek ‘Onderontwikkeling is een keuze’ (1992)

"Gij die een gevormde leeftijd hebt bereikt en zich gedraagt als een jongeling, is gelijk een trompetblazer in het leger die blaast voor aanvallen, terwijl het leger zich allang heeft teruggetrokken." (Ronnie Brunswijk 09-05-2020)

Bestand:President Bouterse en President Poetin ontmoeten elkaar tijdens de BRICS meeting in Brasilia 15-16 juli 2014.jpg

President Bouterse en President Poetin ontmoeten elkaar tijdens de BRICS meeting in Brasilia 15-16 juli 2014

www.surinamepolitics.nl

 

Ontmoeting president Desi Bouterse en president Barack Obama op de VN vergadering in september 2011. Foto kabinet van de president - Suriname Herald

Waarom de sterke man van Suriname zo een omstreden figuur is - MO*

Category:2014 BRICS summit - Wikimedia Commons

The BRICS countries Brazil, Russia, India, China, and South Africa

File:The Prime Minister, Shri Narendra Modi meeting the President of the Republic of Suriname, Mr. Desi Bouterse, on the sidelines of the Sixth BRICS Summit, at Brasilia, in Brazil on July 16, 2014.jpg

The Prime Minister, Shri Narendra Modi meeting the President of the Republic of Suriname, Mr. Desi Bouterse, on the sidelines of the Sixth BRICS Summit, at Brasilia, in Brazil on July 16, 2014.

 
president bouterse ontvangt boliviaanse president evo morales op paleis (10 juli 2019)

De Surinaamse president Desi Bouterse in gezelschap van Hugo Chávez in november 2010. Beeld AFP

de surinaamse president desi bouterse in gezeldschap van hugo chávez in november 2010 

Bouterse: Suriname neutraal in kwestie Venezuela - Suriname Herald

President Equatoriaal-Guinea eerste hoge gast inauguratie Bouterse - Suriname Herald

President Equatoriaal-Guinea eerste hoge gast inauguratie bouters 12 aug 2015.
Suriname en Guyana: Politieke leiders en hun ondemocratische inborst - Hans Ramsoedh - Hindorama

Ontmoeting president Bouterse en president Granger in juli 2018 in Jamaica

President Bouterse in Cuba voor ceremonie ter nagedachtenis van 'El Comandante' Castro – Suriname Herald

Raadsadviseur Lackin en president Bouterse toen op bezoek bij Fidel Castro. Foto: Google

 

0 Slide

Suriname: President Ram Nath Kovind receives ceremonial welcome at Presidential Palace in Paramaribo, meets President of Suriname, Dési Bouterse. He is the first President of India to visit #Suriname 

Staatsbezoek Indiase president succesvol verlopen - YouTube

 
president desi bouterse zei eens als sneer naar de oppositie: "Sommige mensen maken misbruik van het feit dat ze onvoorstelbaar STOM zijn, want a volk pot mi dja, na Gado poti un dja". ( aldus president Bouterse op 30 mei 2016, bron:Dagblad Suriname)

 

 

foto

 

 

Monseigneur Karel Choennie (m) en pater Esteban Kross (l) tijdens een ontmoeting in 2018 met president Desi Bouterse over onder meer het natraject van het 8 Decemberstrafproces. De bisschop vindt dat snel moet worden gewerkt aan het wegpoetsen van het onbetrouwbare en corrupte imago van de overheid. Foto: Kabinet President

Voortzetting zaak Decembermoorden: Getuigenis over geplande invasie krijgt ruime aandacht

25 mei 2020 Desi Bouterse verlaat ALS EEN VERSLAGEN OUDE MAN een stemlokaal.

Desi Bouterse (m) verlaat het gerechtsgebouw. Hij hoorde dinsdag 31 JANUARI 2023 opnieuw een eis van twintig jaar onvoorwaardelijke celstraf aan MET DE EIS TOT GEVANGENNEMING!

PERIODE 5: TIJDPERK VAN EVIDENCE-BASED POLICY EN STAATSMANSCHAP

‘Begrijpen hoe de vijand te werk gaat, is de eerste stap om hem te verslaan! 

 

PRESIDENT SANTHOKI: “KOM UW DEEL DOEN “! 

 

(03-02-2022)

 “Vorige regering moet excuses aanbieden aan volk, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het brengen van armoede in hun leven.”

(26-09-2020 03:47)

TOEKOMST VAN SAMENWERKEN EN VERBROEDERING NA HET TIJDPERK BOUTERSE

Staatshoofd Chan Santokhi heeft oud-president Ronald Venetiaan de hoogste onderscheiding gegeven i.v.m. 45 jaar Srefidensi: Drager Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. (Foto’s: René Gompers)

Het ligt niet aan de wetsproducten maar aan de corrupte instelling van de mens (ex-President Ronald Venetiaan 22-05-2020)

"De erbarmelijke staat van het landsbestuur ligt niet aan het systeem maar aan de politici die niet meer snappen wat STAATSRECHT inhoudt.”

NIEMAND ZIT MEER GEVANGEN DAN DEGENEN DIE VALSELIJK GELOVEN DAT ZE VRIJ ZIJN!

Mensen vragen zich af waarom de VHP alleen maar HINDOESTANEN in functie benoemd. Een kleine uitleg. Terwijl andere bevolkingsgroepen naar Gowtoe Busi gaan om daarna met hun verdiensten een Mark X kopen die ze ook kapot rijden, spaart een hindoestaan om zijn kinderen naar school te sturen. 90% van alle gestudeerden in Su zijn hindoestanen. Wat verwacht je dan??? Als jullie een beetje meer in jullie ontwikkeling investeren komt het goed. De hindoestaan slaapt niet.

CURTIS HOFWIJKS

MAISHA NEUS

STEFANO alias “PAKITTOW” BIERVLIET

XAVIERA JESSERUN

BRYAN BOERLEIDER

Overwinning in de strijd is niet steeds hetzelfde, ze past haar vorm eindeloos aan

De inauguratie van de nieuwe president (Chan Santokhi) en vice president (Ronnie Brunswijk) op donderdag 16 juli 2020 plaats.

Nieuwe Surinaamse president Santokhi kondigt speciale aanklager ...

Ex- Vice President Ashwin Adhin, Vice-President Ronnie Brunswijk, President Chandrikapersad Santhoki, Ex-President Desiré Bouterse 

LEIDING NATIONAAL LEGER

De leiding van het Nationaal Leger. Links bevelhebber kolonel Werner Kioe A Sen. [Foto: CDS

PERIODE 5: EINDE TIJDPERK DESI BOUTERSE AFSCHUDDEN LAATSTE RESTEN KRIJGSHEERSCHAP

HET DILEMMA VAN DE NDP SEKTE: “Als iemand dom is, kan men hem dat niet eens bewijzen”. (Siberische dichter Duško Radović)

CORRUPTIE FACILITEREND GRENSOVERSCHRIJDEND NARCO BELEID VAN HET KRIJGSHEERSCHAP OLV DESI BOUTERSE

Marcus Apinsa: NDP, de partij der Paarse Ratten, staat bekend om haar tactiek van "de verschroeide aarde"; ze vernietigen alles wat ze in hun bezit hebben ter voorkoming dat de VHP daar het beheer van overneemt. Ze voeren meer buiten parlementaire oppositie zowel fysiek als verbaal. Prominente racisten als Marcel Oostburg, Jennifer van Dijk Silos en Eugène van der San krijgen een podium om hun omstreden uitspraken te ventileren! Sinds Bouterse op de vlucht is geslagen zien we een enorme Paarse legermacht die DESTABILISEREND optreedt, ook op FB.
 
 
EENZELFDE MODUS OPERANDI: COUP 25 FEBRUARI 1980 , MOORD 8 DEC 1982, VERZETSBEWEGINGEN TUCAJANA, ANGULA EN MANDELA 1986, TRAINEREN STRAFPROCES, AANSLAG RECHTSGEBOUW 13 JANUARI 2023, BESTORMING PARLEMENT 17 FEBRUARI 2023. SURINAME MOREEL-ETHISCH EN FINANCIEEL BANKROET 2010-2020

 

 

Desi Bouterse op opsporingslijst Interpol geplaatst

Bouterse wereldnieuws, zelfs in de wachtkamers van het medisch centrum leeuwarden
Minister Krishna Mathoera vanbenadrukt dat voor de directe handhaving van de drugshandel de opbouw van structuren essentieel is. “Deze structuren zijn de afgelopen jaren aanzienlijk ontwricht.” Mathoera pleit voor de ontwikkeling van een integraal plan waarin de versterking van instellingen, inlichtingendiensten, internationale samenwerking, versterking van controle en de oprichting van integere eenheden duidelijk worden opgenomen. Voor de aanpak is er een werkgroep samengesteld die verantwoordelijk is voor het opstellen van een plan van aanpak ter verbetering van de bestrijding van drugshandel op zeer korte termijn. Defensie