HOE IS HET MOGELIJK DAT IN 10 JAREN BOUTERSE REGIEM GEEN ENKELE NDP MINISTER OF DNA LID HEEFT BEDANKT?

Auteur: Angela Fernald.

SLAAFSE VOLGZAAMHEID EN ANGST

Binnen een sectarische beweging durft niemand op te staan tegen de grote leider. Het voortdurend in de gaten gehouden te worden maakt van de leden makke schaapjes. Het persoonlijk genot van de in een pyramidaal stelsel opgebouwd stelsen van names and faces binnen de eiegen gelederen, maakt dat iedereen binnen het gareel blijft lopen en letterlijk op zijn of haar beurt wacht om een graantje mee te pikken voor verleende steun, loyaliteit en gevoerde acties. Het spel van bedrog binnen eigen gelederen veroorzaakt een strijd wie zo dicht mogelijk de grote leider kan benaderen of zo goed mogelijk vol verve zijn beleid kan verdedigen. Want dit levert blijkbaar punten op om te stijgen op de hierarchische ladder binnen de pyramide.

In dit stelsel kent iedereen zijn plaats, en niemand beweegt en niemand moved, zoals Luitenant-Kolonel Daniella Veira zo mooi zei inzake de Covid-19 pandemie: ” yu no e move, yu no e skoyfi” (http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/05/02/skalianoperaties-verboden-tijdens-lockdown-oostgrens/)

SAMEN STAANDE KAN NIEMAND TEN ONDER

De vrees bij de loyalisten moet ergens op gebaseerd zijn. Alleen zijn ze nergens, dat brengt angst, zeker als je weet dat je geen ruggengraad hebt en een prijs hebt betaald om in de pyramidale clan te komen. De Robinhood gedachte van one for all and all for one is een natuurlijke stellingname binnen NDP gelederen om te overleven. Valt de grote leider, dan valt de clan en andersom de clan kan de leider van de troon stoten. De hele clan valt of staat met elkaar te verdedigen door dik en dun. Dat zien wij ook in de kwestie Gilmore Hoefdraad, de minister van Financieën die door de Procureur Generaal als verdachte wordt beschouwd in de kwestie van de ex-Govenor Robert van Trikt en ook inzake overtreding van de Bankwet, de anti-corruptoewet en de strafwet en als gevolg hiervan het verzoek naar de Nationale Assemblee is gestuurd om de minister in staat van beschuldiging te stellen, met een afschrift naar de President. 

Andre Misiekaba bevestigt dat hij uit de NDP is gestapt

30 juli 2020

Misiekaba: 'Protest 17 februari vorig jaar door oppositionele krachten voorbereid'
 

De Surinaamse NDP topper Andre Misiekaba heeft zojuist bekend gemaakt dat hij uit de NDP is gestapt. Misiekaba deed dit nadat vanmorgen uitlekte dat hij de NDP zou hebben verlaten. Volgens hem zou een andere NDP topper de zaak naar buiten hebben gebracht.

 

“Jammer dat het één en ander zo is gegaan. Ik heb een goed gesprek gehad met partijvoorzitter Bouterse, waarbij er een traject werd uitgezet richting het weekend. Hij zou namelijk het hoofdbestuur van de partij eerst spreken” aldus de politicus, die onlangs benoemd was tot fractieleider van de NDP.

Misiekaba zegt op zijn Facebook pagina dat hij op een een ander moment dieper op zaken in zal gaan. “Ik vraag u om de rust te bewaren” aldus de NDP’er.

Het is nog niet duidelijk wat Misiekaba zal doen met zijn zetel.

 

 

https://www.waterkant.net/suriname/2020/07/30/andre-misiekaba-bevestigt-dat-hij-uit-de-ndp-is-gestapt/

Ex-minister Getrouw weg bij NDP na ‘ernstige inbreuk op zijn integriteit’

20 juli 2020

Minister: 'Formeel geen melding van 2e dode bij schietincident goudbedrijf'De ex-minister van Justitie en Politie in Suriname, Stuart Getrouw

20 Jul, 2020, 00:00

foto

 Ex-minister Stuart Getrouw bedankt als lid van de NDP. 

 

Ex-minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, heeft afgelopen donderdag zijn lidmaatschap van de Nationale Democratische Partij (NDP) opgezegd. Die dag was zijn allerlaatste werkdag als bewindvoerder op het ministerie. De NDP-secretaris bevestigt tegenover Starnieuws de opzegging van het lidmaatschap. Wat de reden hiertoe is, weet zij nog niet. 
 
Getrouw werd in april 2018 door president Desi Bouterse benoemd tot minister. Hij zegt zijn job met trots te hebben vervuld, waarbij hij politiek verantwoordelijk was voor de interne veiligheid van de Republiek Suriname. 
 
De gewezen bewindsman heeft te kennen gegeven dat er een ernstige inbreuk is gemaakt op zijn integriteit. Wat er gebeurd is, kon Starnieuws niet achterhalen. Getrouw was ook lid van de Verificatie Commissie van de NDP. 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *