HET PROBLEEM VAN DE ZELFVERHEERLIJKING VAN ACTIVISTEN & ZWAKKE SCHAKELTJES.

Auteur: Angela Fernald.

MIND CHANGING: DE CONVENTIONELE MANIER VAN DENKEN VERANDERT.

Er is meer iets loos met de burgers dan met de leiders. Suriname heeft een heftig probleem dat te maken heeft met de gevolgen van het krijgsheerschaps-denken. Elke zwakke schakel, elke activist denkt politieke analyses te kunnen maken en de regeerders van repliek te dienen. Social media media biedt hen een uitkomst met live uitzendingen op facebook waar iedereen zijn gal spuugt op medeburgers en het gezag van het land. Deze vorm van onbeschaafdheid en populisme is funest voor de personen in kwestie zelf, want wat op het internet wordt gezegd en geschreven is blijvend.

Dit is waarmee de NDP de samenleving heeft vergiftigd. Geweld gebruiken werd tot norm verheven. Niet studeren en rijk worden door te roven en te frauderen is wat de jongeren is geleerd. Want de gestudeerde mensen waren volgens deze NDP ideologie de grote dieven, dieven met witte boorden. Jongeren werden hierdoor vervreemd van de goede oude normen van hun ouders, de goede oude tijd van deskundig leiderschap. Persoonlijk geluk en avonturisme werd voor de jongeren belangrijker dan ingewikkelde vraagstukken over de ontwikkeling van ons land en van henzelf op te lossen. Ervaring van de straat werd boven kennis gesteld. Hit and run was veel belangrijker dan duurzaam werken naar zelfontplooiing en uiteindelijk een land helpen te ontwikkelen. Er ontstond letterlijk een twee deling in vele gezinnen. Ouders konden hun kinderen niet meer in het gareel houden. De funeste denkwijze van haat tegen de wit man werd vertaald naar smokkel in cocaine, wapens en mensen. De illegale manier van brood verdienen in de goudsector verblindde de jongeren letterlijk. De jungle wet van de sterksten heerste en mensen werden met alle gemak vermoord. Suriname heeft 40 jaren in deze sodom en gemora geleefd. De uitspattingen bereiken een hoogtepunt op het moment dat de verandering is ingezet op 25 mei 2020. 

Niets wordt beoordeeld op de inhoud, er wordt niet eens geluisterd en gelezen. Feiten worden niet weerlegd, maar deze groep Surinamers heeft het inhoudloze gescheld tot norm verheven. En volgens hen zijn ze dan kritisch. Men ventileert gewoon zijn of haar mening maar verheft de persoonlijke mening tot een visie hebben ergens over. Surinamers moeten echt terug naar school. Dat is de bron van het kwaad van dommigheid. Bouterse heeft zwaar misbruik gemaakt van dit ongeschoolde deel van ons volk die denken dat ze door anderen te beledigen en neer te halen in de ogen van hun toehoorders stijgen. 

De belangen van het volk worden door de regeerders veilig gesteld. Het beleid is het nationale doel verwezenlijken. Het is absoluut nonsens om de mening van burgers en activisten tot beleid te maken. En nog wel ongeschoolden die hun narcisme vertaald willen zien in beleid. De verandering van dit denken is ingezet met mensen zoals Cedric van Samson en Serena Essed. 

Hoe kan het ook anders, de jongeren die de NDP ideologie tot norm verhieven wilden niets weten van de productie en export van de economie. Want de krijgsheren wilden niet de economie van ons land diversificeren en stabiliseren, maar zelf rijk worden. De gehele deviezen voorraad en de goudvoorraad van de CBvS werd gestolen door de krijgsheren. Ook de kasreserves van de commerciële banken werd gestolen. Er werd grof geld verdiend door de krijgsheren die een paralelle economie introduceerden in Suriname, waarbij cambio’s zoals Chotelall van goedkope dollars werden voorzien en die speciaal aan het volk werden verkocht. De enorme lange rijen voor de Cambio  verkregen uit witwaspraktijken, leegroof van de banken en bedriegerij van de Amerikaanse Centrale Bank (FED), zijn in het geheugen gegrift.

Betekenis:

Het Federal Reserve System of de Federal Reserve (informeel ook wel The Fed) is de centrale bank van de Verenigde Staten van Amerika, vergelijkbaar met de Europese Centrale Bank in Frankfurt. De Bank wordt bestuurd door de Board of Governors die door de President van de Verenigde Staten wordt benoemd.

De formele economie werd zo kapot geslagen door het krijgsheerschap. De dollarschaarste was een feit. Geen goedkope dollars voor import dus enorme prijsstijgingen. De geroofde dollars werden duur doorverkocht aan handelaren en ondernemers.

 
𝗥𝗘𝗚𝗘𝗥𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗜𝗡𝗗𝗧 ‘𝗠𝗢𝗡𝗬 𝗛𝗢𝗡𝗗’ 𝗗𝗘𝗦𝗞𝗨𝗡𝗗𝗜𝗚 𝗚𝗘𝗡𝗢𝗘𝗚 𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗙𝗨𝗡𝗖𝗧𝗜𝗘 𝗕𝗘𝗟𝗘𝗜𝗗𝗦𝗔𝗗𝗩𝗜𝗦𝗘𝗨𝗥

De Raad van Ministers (RvM) heeft besloten om de bekende ABOP-propagandist Joël Martinus, alias “Mony Hond ‘The Caribbean Golden Boi’ Bordo”, te benoemen tot beleidsadviseur op het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Opvallend is dat de benoeming heeft plaatsgevonden op 23 december vorig jaar met ingang van 1 december. Dit werd echter nimmer bekend gemaakt door Kabinet van de President en het Kabinet van de Vicepresident. Martinus, die zelf heel actief is op de sociale media en razend populair met zijn livepresentaties zweeg ook in alle talen hierover.

In eerdere livesessies maakte Martinus wel wereldkundig dat had hij geen ambitie heeft voor een betrekking bij de overheid. Hij is daarop duidelijk teruggekomen. Nu zal hij maandelijks een honorarium van 12.000 SRD ontvangen, en adviezen moeten uitbrengen aan het directoraat Sport en ten dienste staan van het ministerie van ROS.

Niet dat hij per se op het geld zit te wachten, want volgens Martinus is hij nu al miljonair. Hij schroomt er niet voor om zijn uitbundige levensstijl via de sociale media tentoon te stellen. Zijn rijkdom heeft hij naar eigen zeggen te danken aan successen als ondernemer. Hij wordt hierdoor als voorbeeldfiguur gezien voor zijn enorme aanhang, vooral jongeren uit het binnenland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *