President Desire Bouterse van Suriname

9. EEN VONNIS WORDT COUP GENOEMD EN EEN COUP EEN REVOLUTIE

Gepubliceerd 16 december 2019 om 10:18

Bron: Suriname Herald https://www.srherald.com/ingezonden/2019/12/16/een-vonnis-wordt-coup-genoemd-en-een-coup-een-revolutie/

Enerzijds loopt de veroordeelde verdachte president in het juridische gareel en erkent hij het vonnis van de rechterlijke macht door verzet aan te tekenen. En anderzijds valt hij op zijn partijpolitieke bijeenkomsten zijn eigen rechtstaat, waar hij hoofd van is, op een zeer ontoelaatbare manier aan. Maar de veroordeelde verdachte president houdt wel degelijk rekening met de ogen van de wereld die op hem gericht zijn. Toppartijgenoten stuurt hij de wereld in, naar de ALBA-top, Cuba en naar Argentinië om zijn juridische zaak een politieke wending te geven en de wereld te doen geloven dat het volk achter hem staat. De aanval van leugens op ons volk is al vanaf 1980 ingezet.

De veroordeelde verdachte president heeft zichzelf toen tot leider van de revolutie verklaard. Staatsmacht en staatsterreur verenigd in een en dezelfde persoon maakte Suriname vanaf toen al kapot. Daarom zegt Montesquieu: “Als een staat tot die graad van bederf is gekomen, dat hij zichzelf niet meer kan hervormen, zal hij er niet veel bij verliezen als hij geheel opnieuw wordt ingericht.” Dit is volgens mij de allerbelangrijkste opdracht van ons volk na 25 mei 2020.

Het is niet logisch dat onder deze erbarmelijke omstandigheden de huidige veroordeelde verdachte president weer president wordt. Op het toppunt van zijn populariteit is het hem niet gelukt, waarom nu wel na een vonnis op zijn naam. De enorme stoere taal heeft een reden, het volk moet misleid worden door de veroordeelde verdachte president die het voortouw neemt in het terroriseren en ontwrichten van de staat Suriname. De veroordeelde verdachte president die wel langs de voordeur naar binnen gaat via zijn advocaat naar ditzelfde door hem van politiek beschuldigde tribunaal, staat met zijn rug tegen de muur. Weldenkende mensen weten dat alles wat in een geordende samenleving gebeurt, behoort tot het domein van de politiek. De politiek heeft afspraken gemaakt hoe een samenleving zich behoort te gedragen. Dat we niet in een jungle-staat leven, maar dat er afspraken zijn hoe de burgers te dienen en te beschermen. Die afspraken zijn vastgelegd in de trias politica.

En het probleem van de huidige veroordeelde verdachte president is dat hij weigert te buigen voor zijn volk en zijn staatsorganen. Eerst heeft hij in 1980 de uitvoerende macht met wapens weggeschoten en nu vindt hij dat de rechterlijke macht moet doen wat hij wil. En omdat de rechterlijke macht weigert de afspraken van de trias politica gemaakt met het volk te schenden, wordt de veroordeelde verdachte president boos en zegt dat er een politiek spel wordt gespeeld. Als de rechterlijke macht de trias politica schendt en doet wat de veroordeelde verdachte president wil, dan is dat complete dictatuur, iets wat de trias politica juist wil voorkomen daarom is zij in het leven geroepen om een volk te beschermen tegen despoten.

Maar onze veroordeelde verdachte president zet de wereld op zijn kop met zijn up-side down denken. Wat nu feitelijk gaande is in Suriname is dat de meerderheid van ons volk zich heeft gekeerd tegen het verdraaide denken van de veroordeelde verdachte president. Het is een onvoorstelbare onderschatting van ons volk en zware belediging aan het adres van ons volk dat zij deze strijd niet zelf voert. Erger is dat ons volk zelf wordt aangeduid als de vijand. Dat de veroordeelde verdachte president zegt dat het vonnis onderdeel is van een scenario dat samen met “bakra basi” in elkaar is gezet en dat er nog meer volgt, is een pijnlijke belediging, leugen en miskenning van de kracht van het denkvermogen van ons volk.

De Boliviaanse ex-president Morales. Foto: Reuters

Wij kennen de geschiedenis van de couppleger en kijken naar de macabere stoelendans van de veroordeelde verdachte president die oorlog voert tegen zijn eigen volk met achterhaalde begrippen die niet van toepassing zijn op zijn situatie zoals, de complottheorie die hij toen ook van stal haalde bij de arrestatie van zijn zoon. Neokolonialisme, Decolonizing the Mind en ga zo maar door werken niet meer. Wij zijn bezig ons te bevrijden van leugen en tirannie. Wij tonen de machthebbers dat de trias politica intact is en zal blijven. Wij stellen de beschaving voorop en onze nationale ontwikkeling in plaats van een pakkettenvolk te zijn. De trias politica is van het volk en niet van de veroordeelde verdachte president die denkt rechters te kunnen corrumperen, ontslaan en te vervangen, zoals vriend Nicolás Maduro in Venezuela heeft gedaan en Evo Morales in Bolivia niet heeft gedaan. In Suriname dus ook niet.

De veroordeelde verdachte president weet nu ook dat grote delen van zijn eigen partijpolitieke achterban niet achter hem staan. Het broeit binnen eigen gelederen vandaar al de wilde uitspraken, dreigementen, beledigingen, onwaarheden en beschuldigingen. Het is juist hun groot politiek scenario om het getij van ontbinding binnen eigen gelederen te proberen te keren. Maar helaas voor hen, zij lopen achter de feiten aan. Ons volk heeft haar voorhoede positie eindelijk weer verovert en zal het nooit meer uit handen geven, dus 25 mei 2020 is volgens de logica een overwinning voor ons volk. Dan zullen wij democratisch laten zien wat een broodje kost.

Angela Fernald
afernald34@gmail.com

REACTIES OP MIJN ARTIKEL

HET VOLK VAN SURINAME IS NIET MEER BEVREESD TEGEN DE A-NATIONALE OPMERKINGEN EN BEDREIGINGEN VAN DE PAARSE PARTIJ.
WE LEVEN NIET MEER IN DE JAREN 80…. WE ZIJN MONDIGER NU…ONDERDEEL VAN DE GLOBALISERENDE WERELD….DE INTERNATIONALE ORDE STAAT ACHTER DE RECHTSTAAT SURINAME!!
BOUTA JE BENT UITGESPEELD!!! GA LEKKER HOBBELEN..DE REST KOMT VANZELF!!!

https://www.srherald.com/…/een-vonnis-wordt-coup-genoemd-…/p

SRHERALD.COM
 
Enerzijds loopt de veroordeelde verdachte president in het juridische…………
 
    likes

.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *