DL 41: DE CHAN MOET WEG AWARI DOMRI’S EN SABI SO’S OF WEL HET POLITIEKE SCENARIO OM DE PRESIDENT TEN VAL TE BRENGEN. VICE-PRESIDENT RONNIE BRUNSWIJK ONTMANTELD EN UIT BEELD

Positie Centrale Bank van Suriname nog steeds verzwakt

Hij benadrukt in dit kader dat de CBvS ook nog steeds verzwakt is door het overheidshandelen in het verleden. Er moet volgens hem ook een nieuwe aanbestedingswet komen. Het is noodzakelijk dat dit spoedig gebeurt om zo gevallen van corruptie tegen te gaan. Hij verwijst naar zaken in het verleden die via aanbestedingen verkeerd zijn gegaan. Het moment dat dit gebeurt, kost het de overheid enorm veel geld aangezien infrastructurele werken niet goedkoop zijn.

 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 

2:04
WORDT NU AFGESPEELD
 
 

 

VIDS herdenkt inheemse slachtoffers

feit dat er nog steeds vijf mannen als gevolg van het incident van 2 mei van het vorig jaar in detentie zijn en als zware criminelen berecht worden, hetgeen opgevat kan worden als blijk van de ongenuanceerde onderdrukking van de rechten van Inheemse volken in Suriname.

Pikin Saron 2023

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Volgens de VES lijkt de dalende wisselkoers op een stunt die veelal voorkomt indien de verkiezingen naderen. Dit is pertinent onjuist. Tijdens de naderende verkiezingen van 2005 en 2010 bleven de koersen stabiel. Tijdens de naderende verkiezingen 2020 stegen de koersen zelfs, vanwege de stijgende onrust en onzekerheden op de financiële markt. Ik hoef niet uit te leggen hoeveel de wisselkoers nu zou zijn indien NDP aan de macht zou zijn. De VES raakt haar geloofwaardigheid steeds kwijt. Ik neem ze niet meer serieus. Ik breng u nog in herinnering dat de VES meedeelde dat een lage wisselkoers slecht is voor de export en voor buitenlandse investeringen. Eveneens breng ik u in herinnering dat Swamie Girdharie van de VES bezwaar had tegen de retentie-regeling waarbij de exporteurs een deel van de export-dollars moeten inwisselen bij de CBvS. ( aldus Sunil Sookhlall )
vakbeweging, Errol Snijders (Moederbond), Mike Miskin (CLO), Armand Zunder van Ravaksur, Roy Haverkamp, Robert Ameerali en Edmund Neus als adviseurs van Ravaksur, 2 leden van SPB en het Collectief van gewapende machten hebben deelgenomen aan het overleg.