DL 37: DE CHAN MOET WEG AWARI DOMRI’S EN SABI SO’S VIA ABOPLEIDER BRUNSWIJK: NDP/ABOP-DJUGU DJUGU OP WEG NAAR 25 MEI 2025

Dewperkash Poeran 5 maart 2024: LOOP MEE MET DE VIJAND..EN ALS DE TIJD RIJP IS ,DAN EEN WURGGREEP TOEPASSEN..UITSCHAKELEN ..EN MISION VOTOOIEN....PAPA LACH.

Rashied Doekhie, ex-assembleelid van de NDP, spreekt zijn steun uit voor de recente maatregelen van de regering om de stroomtarieven te verhogen. Doekhie, die diepgeworteld is in de politieke arena van Nickerie, beschouwt deze maatregelen als noodzakelijk en passend voor de huidige nationale uitdagingen. Volgens Doekhie is de kwestie van stroomtarieven niet alleen een nationaal probleem, maar ook een sociaaleconomisch, economisch en politiek-bestuurlijk vraagstuk.

Marcus Apinsa: NDP, de partij der Paarse Ratten, staat bekend om haar tactiek van "de verschroeide aarde"; ze vernietigen alles wat ze in hun bezit hebben ter voorkoming dat de VHP daar het beheer van overneemt. Ze voeren meer buiten parlementaire oppositie zowel fysiek als verbaal. Prominente racisten als Marcel Oostburg, Jennifer van Dijk Silos en Eugène van der San krijgen een podium om hun omstreden uitspraken te ventileren! Sinds Bouterse op de vlucht is geslagen zien we een enorme Paarse legermacht die DESTABILISEREND optreedt, ook op FB.

Parlementariër Henk Aviankoi keurt het af dat een topjurist als Jennifer van Dijk-Silos de etnische snaar is gaan bespelen nadat het Openbaar Ministerie in Suriname (OM) vorige week een petitie van NDP’er Marcel Oostburg niet in ontvangst heeft genomen.Volgens de politicus is het niet correct om negatief af te geven op procureur-generaal Garcia Paragsingh en delen van haar personeel, omdat zij toevallig van dezelfde etnische komaf zijn als president Chan Santokhi. Hij vermoedt dat mensen alles uit de kast om het onderzoek in de Pan American kwestie in een bepaalde richting te duwen. En dit gebeurt volgens hem omdat er eigenlijk geen case is tegen het staatshoofd en zijn twee ministers. Ondertussen is in het onderzoek in de Pan American kwestie door het OM vorige week bekendgemaakt dat naar verwachting het startpolitiedossier aan het begin van deze week zou zijn afgerond. Wanneer de pg uiteindelijk tot de conclusie komt dat er geen reden is om over te gaan tot vervolging van de president en de twee ministers, verwacht Aviankoi wederom dat een groep weer dezelfde negatieve uitspraken richting Paragsingh zal doen. “Maar het OM werkt met feiten, omstandigheden en bewijsmateriaal. Na so a rechtssysteem deh. En als ze tot de gedachte komt dat er ‘no case’ is, dan is het dat. Laat de zaak over aan het OM. Maar iedereen is nu een jurist. Op dit moment heb je in Suriname meer deskundigen op sociale media. Het jammerlijke is dat geschoolde mensen zich ook bezig houden hiermee. En u moet kijken, het zijn allemaal mensen die banden hebben met een politieke partij”, aldus Aviankoi.