DE CHAN-MOET WEG AWARI DOMRI’S EN SABISO’S: 25 JULI T/M 14 aug 2022 ORGANIC MOVEMENT EN POLITIEBOND

Nickerianen Nickerianenschrijven wederom geschiedenis
Kweekschool landelijk 100% geslaagden
VWO en HAVO landelijk nummer 1

Teh i jere a KaFowroe foe buurvrouw i bar tok_tok_tok_tok na karoe a wang kong njang !!!  R. Venetiaan

14 aug 2022: Pique: Volgende protestactie moeten we handelen

 

14 Aug, 2022

foto

 Bij de kick-off van de hernieuwde protestactie is er geen massa op de been gekomen. Organic Movement gaat verder mobiliseren en praten met organisaties. (Foto’s: René Gompers) 

 
 

14 aug 2022: Hellings: Schorsing is rancuneuze stap

 

14 Aug, 2022

foto

 Hoofdinspecteur van politie tevens trekker Organic Movement, Raoul Hellings. 
 
 

13 aug 2022: Mathoera: Grote uitstroom bij Defensie zorgt voor voordeel

 

13 Aug, 2022

foto

 Minister Krishna Mathoera van Defensie 
 

13 aug 2022: Hellings en Gentle na buitenfunctiestelling geschorst

 

13 Aug, 2022

foto

 De hoofdinspecteurs van politie, Sergio Gentle en Raoul Hellings zijn geschorst nadat zij buiten functie waren gesteld. 
 
 

13 aug 2022: Organic Movement: Protest zal aanzwellen; regering moet weg

 

13 Aug, 2022

foto

 Bij de kick-off van de straatacties heeft Organic Movement aangegeven dat de protestacties door zullen gaan tot de regering naar huis gaat. (Beeld: René Gompers) 
 
Organic Movement, politici, vakbondsleiders en activisten zijn ervan overtuigd dat de protesten om de regering naar huis te sturen uiteindelijk massaal ondersteund zullen worden. Vandaag, bij de kick-off, hebben een paar honderd mensen gehoor gegeven aan de oproep om hun stem te laten horen bij Kwakoe. Het publiek werd naast Organic Movement onder andere toegesproken door de vakbondsleiders Ronald Hooghart, Michael Sallons, Steven Reyme voorzitter van A20, de Assembleeleden Stephen Tsang en Ilona Edwards (beiden van NDP). Er waren veel politie en militairen op de been.
 
Sallons voerde aan dat een strijd niet gewonnen wordt als de massa wegblijft. Hij is wel teleurgesteld dat niet meer mensen zijn komen protesteren. Hij riep werkers op om zonder bang te zijn voor rancune te komen naar de volgende straatactie, waarvan de datum nog wordt bekendgemaakt. Hij zei dat er nog mensen zijn die SRD 1.135 per maand verdienen, waarvan pensioen en AOV ook nog afgetrokken wordt. Hij kan dat staven met een loonstrookje. De vakbondsleiders benadrukte hoe moeilijk werknemers het hebben en dat ze hun hoofd niet boven water kunnen houden. Individuele vakbonden kunnen niet de straat op omdat ze geen conflict hebben met de werkgever, maar vakcentrales kunnen wel in actie komen, echter zijn er verraders onder hen.
 
Vakbondsleider Ronald Hooghart spreekt de mensen toe.
 

Hooghart zei dat de ‘oranje jongens’ weg moeten. Zij stellen het land in dienst van West-Europa. Daarom komt de Nederlandse premier Mark Rutte volgende maand naar Suriname “om de president te helpen”. Hij voerde aan dat het land nog nooit zo verdeeld was als nu. Hij is wel ervan overtuigd dat de mensen op straat gaan komen, want de situatie wordt steeds erger. Sergio Gentle van Organic Movement zei dat alles nog veel duurder zal worden. Mensen zullen niet meer in staat zijn om te overleven. Dat gaat maken dat ze op straat zullen komen. Hooghart zei dat “Chan nooit meer terug moet komen”. Hij benadrukte dat de mensen op straat zullen blijven komen “want a strati na fu wi”.

 
Reyme stelde dat de regering in twee jaar getoond heeft het niet te kunnen en krijgt een brevet van ongeschiktheid. Kinderen gaan dood in het ziekenhuis. De regering maakt zich volgens hem niet druk om volksgezondheid en onderwijs. Er werd stilgestaan bij de situatie waarbij kinderen het leven hebben gelaten, waarbij een moeder die haar kind heeft verloren ook haar relaas deed. Zij gaf aan dat door nalatigheid van artsen haar kind is overleden. Er werden ballonnen losgelaten ter nagedachtenis van kinderen die dood zijn gegaan.
 
De regering is bezig met etnische politiekvoering. Hij benadrukte dat “wij allemaal Surinamers zijn”. Het is verfoeilijk om etnische en partijpolitiek te voeren, waarbij partijgenoten, friends & family worden gezegend. Hiertegen moet er geprotesteerd worden, want verdeeldheid is uit den boze. Er moet breed worden gemobiliseerd om deze regering, die getoond heeft het niet te kunnen, naar huis te sturen. Dit soort leiders die verdeeldheid zaaien onder Surinamers, zijn volgens Reyme een schande voor het land. Deze strijd is voor Suriname en daarvoor moeten er offers worden gebracht. “Un no wan prati prati sani moro”, riep Reyme, die aan het begin van zijn speech ‘Mi kondre tru’ zong samen met het publiek.

12 aug 2022: Defensie krijgt hoog bezoek van twee VS-generaals

 

12 Aug, 2022

foto

 Laura Richardson, commander van de U.S. Southern Command en Hernando Garzon Rey, Deputy Commanding General van de United States Army South zijn deze maand op bezoek bij Defensie. 

Suriname krijgt bezoek van twee generaals uit de Verenigde Staten van Amerika. Hernando Garzon Rey, Deputy Commanding General van de United States Army South komt volgende week aan en Laura Richardson, commander van de U.S. Southern Command, is er eind van de maand. Het ministerie van Defensie gaat ook een Women, Peace and Security (WPS) event organiseren, een  evenement speciaal voor vrouwen in het leger en andere veiligheidsdiensten.

WPS is een beleidspunt van de Verenigde Naties. Hiermee wordt de betrokkenheid van vrouwen in legers en andere veiligheidsdiensten bevorderd. Dit moet helpen om veiligheid en vrede te waarborgen. Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft op een persconferentie het bezoek en het evenement aangekondigd.

Mathoera heeft aangegeven dat “vanwege de nationale ontwikkelingen, de openbare orde verstoringen” verschillende dienstreizen zijn afgezegd. Zo heeft zij een vergadering van ministers van Defensie in Brazilië niet meer bijgewoond. Daar zou onder andere de Women, Peace and Security event ook besproken worden. Er zou ook een intentieverklaring getekend worden met Colombia. De andere is een bijeenkomst in Peru over vredesmissies. Daar zou Mathoera contacten leggen die moeten leiden tot trainingen over hoe vredesmissies uit te voeren. Hier zou er ook een sessie zijn over Women, Peace and Security.

Met de komst van de generaals wordt de goede internationale samenwerking tussen het Surinaams – en het Amerikaanse leger benadrukt stelt Mathoera. “Op 17 augustus hebben we generaal Garzon op bezoek,” deelt ze mee. “Hij is van Colombia maar werkt in de Amerika. Hij doet meer humanitaire projecten en rampenbestrijding, dat is ook het accent van zijn bezoek.”

Het onderwerp bij het bezoek is de samenwerking met de Verenigde Staten. “We gaan met de vrouwelijke collega’s binnen Defensie en misschien ook andere dienstonderdelen, sessies houden over hoe meer vrouwen binnen de veiligheidsdiensten aan te moedigen en om ze te empoweren,” legt de minister uit.

12 aug 2022: DEMONSTREREN MET VAGE DOELSTELLINGEN

 
 
Marleen Cameron, Raoul Hellings en Maisha Neus tijdens een persconferentie.

 

11 aug 2022: CEDRIC VAN SAMSON

BEPAALDE MENSEN IN DIT LAND WILLEN POLITIEKE MACHT ZONDER EEN VERKIEZING 

https://www.youtube.com/watch?v=9fYjZd6sxpM

9 aug 2022: Hoofdinspecteur van politie Revilino Eijk vanwege onderzoek naar vermeende seksuele handelingen met rekruten thuis geparkeerd

9 aug 2022

 

4 aug 2022: Amoksi: ‘We zullen geen anarchie stimuleren binnen het Korps’

 

 

 

2 aug 2022: “Als ze Hellings en Gentle kunnen weghalen, dan kunnen we ze ook weghalen”

 
 
 
 

Deze man gaat in grote problemen komen met bravo! T lijkt alsof er bendes in oorlog zijn in su!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

patricia Etnel

Romano Meriba betuigt spijt en wil een beter mens worden

romano meriba

ivanildo plein