DESI BOUTERSE OVERLEDEN (2ndp)

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5:46
Wordt nu afgespeeld
 
 
 
 
 
 

44:38
Wordt nu afgespeeld
 
 

1:44

Wordt nu afgespeeld

 
 

 
 
 
 
 

RTL Nieuws

Dit was één van de schuilplaatsen van Desi Bouterse – wist de regering ervan?
 
Hier hield Desi Bouterse zich schuil, maar wist de regering ervan?
 
 
 
RTL.NL Hier hield Desi Bouterse zich schuil, maar wist de regering ervan? Het lijkt erop dat Desi Bouterse, de oud-president van Suriname, zich na zijn veroordeling gewoon schuilhield in Suriname

44:38
Wordt nu afgespeeld
 
 
 
19:02
Wordt nu afgespeeld
 
 
 
 
 
 

chan santokhi 2

President Chan Santokhi heeft voor de tweede keer een oproep gedaan aan de samenleving om in deze gevoelige periode rust en respect te bewaren. Hij benadrukte dat het essentieel is om de gevoelens van de familie en sympathisanten van de overleden ex-president Desiré Delano Bouterse te respecteren. “Elke overledene verdient een respectvolle begrafenis, en ik roep eenieder op om de gevoelens van de familie en sympathisanten te respecteren. Laten wij deze moeilijke periode met waardigheid tegemoet treden, zodat de familie op gepaste wijze afscheid kan nemen.”

Desi Bouterse had nog maar één wens voor hij zijn laatste adem zou uitblazen. Terug naar Leonsberg, naar zijn riante villa aan de Surinamerivier.

Desi Bouterse had nog maar één wens voor hij zijn laatste adem zou uitblazen. Terug naar Leonsberg, naar zijn riante villa aan de Surinamerivier. De voortvluchtige president en legerleider van weleer wilde afscheid nemen van zijn vrouw Ingrid, maar vanwege zijn veroordeling tot twintig jaar cel sloot hij de ultieme deal. Na een laatste kus van Ingrid liet hij zich inslapen. Bouterse zou, zo melden bronnen, kortgeleden hebben besloten zijn doodvermoeiende vlucht voor justitie op te geven. Alleen: de oud-president (79) wilde niet de vernedering ondergaan van een arrestatie, en ook niet van opsluiting - in de tijd die hem nog gegeven was - achter de tralies van de Santo Boma-gevangenis. Nee, Bouta wilde vredig sterven. Er volgt koortsachtig geheim overleg, want met zijn smeekbede stelt hij de regering voor een duivels dilemma. Het merendeel van de samenleving zou zo’n slinkse deal nooit accepteren, maar de dood van Bouterse zorgt - na een korte, felle storm - wel voor rust. Kort gezegd: de overheid wil de ’overlijdensafspraak’ wel maken. Het zeer gewaagde verzoek wordt op het allerhoogste niveau besproken. Twee dagen voor zijn dood brengen onbekenden hem naar zijn woning in Leonsberg, stelt een contact binnen de Surinaamse politie. Na de complexe operatie brengen Bouterse en zijn vrouw Ingrid samen hun laatste momenten door. Vanaf elf uur dinsdagavond, het gaat dan snel bergafwaarts met de ex-president, ontstaat het eerste geroezemoes: Bouterse is dood! Lokale journalisten haasten zich naar het herenhuis van ’Baas’, zoals hij ook wel werd genoemd, en zenden live reportages uit. Er blijkt een opvallende Surinamer in de woning aanwezig. Melvin Linscheer is een oude kameraad van Bouterse, die een reputatie opbouwde als ’beul van het binnenland’. Onder Bouterse was hij hoofd van de inlichtingendienst, en werd hij ook in verband gebracht met het Suri-drugskartel.Inmiddels is hij - naast directeur van een eigen bewakingsdienst - de hoogste veiligheidsadviseur van president Santokhi. Daarmee is Linscheer de perfecte intermediair om het heidense akkoord in goede banen te leiden. volgens een insider is er inderdaad sprake van een gepland heengaan. „Ze hebben hem laten inslapen”, bevestigt deze persoon. „Het ging helemaal niet goed. Hij was ernstig ziek.”
NOS Nieuws

Surinaams OM: Bouterse overleden aan leverfalen door drankmisbruik

 

4:50
Wordt nu afgespeeld
 
 
 

December 29, 2024

 
 
 
 
 
1:01:01
Wordt nu afgespeeld
 
 
 
17:35
Wordt nu afgespeeld
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
23:15
Wordt nu afgespeeld
 
 

 
 
 
 
28 dec 2024 Surinaamse minister: ‘Destabiliserende pogingen vanuit NL ondernomen’