DEMOCRATEN EN REPUBLIKEINEN & DE MACHT VAN INTERNET GIGANTEN.

DEMOCRATEN

 • Zwarte Amerikanen stemmen bijna allemaal democratisch
 • LHBT-ers moeten niks hebben van het fanatieke geblaf van de Republikeinen tegen het homohuwelijk.
 •  

REPUBLIKEINEN

 • Donald J. Trump in 2016 de partij kaapte.
 • Gebruik de deelknoppen op FD.nl om dit artikel te delen via Whatsapp, Twitter, Facebook, LinkedIn of e-mail. Het kopiëren van artikelen om met anderen te delen of te gebruiken voor geautomatiseerde verwerking is een inbreuk op onze Algemene Voorwaarden en ons auteursrecht. Wilt u artikelen kunnen kopiëren om met anderen te delen en/of te gebruiken voor geautomatiseerde verwerking , dan dient u een (additionele) licentie als Channel Partner bij ons af te sluiten. Neem daartoe contact op met klanten@fdmediagroep.nl. U kunt de link naar dit artikel wél delen met anderen. Gebruik daarvoor: https://fd.nl/opinie/1369826/bang-boos-en-blank-de-politieke-lijkschouwing

  Trump versmalde juist de coalitie waar de partij op steunt. Weg met de gematigde, hoger opgeleide, welgestelde conservatieven met wie de Grand Old Party zijn gloriejaren beleefde.

 • rechtse aanhangers van president Trump die in november circa 74 miljoen stemmen kreeg maar de presidentsverkiezingen verloor van Joe Biden die zeven miljoen meer kiezers achter zich kreeg.

 • de politieke inteelt die de macht van de partij uitholde.

 • de partij vergrijst en vervreemdt zich van grote groepen kiezers.
 • Jongeren lopen weg.
 • Immigranten voelen zich niet welkom
 • Republikeinse partij zich concentreert op slinkende kiezersgroepen: gelovigen, kiezers op het platteland, lager opgeleide, oudere witte mannen met lage inkomens.

 • En de groeigroepen wegjaagt:ongelovigen immigranten, hoger opgeleide jongeren, stadsbewoners, werkende vrouwen. Het werd een minderheidspartij voor bang, boos en blank.

 • Vanaf 2012 waren ze druk met het wegpesten van Barack Obama. 
 • Trump is voor zijn fans de verlosser die hen kan bevrijden van de linkse dreiging van radicale Democraten
 • Voormalig minister van Justitie William Barr noemt hem een verrader van volk en vaderland.
 • Kabinetsleden die hem jarenlang slaafs volgden, verlaten ijlings het zinkende schip: Betsy DeVos van Onderwijs, Elaine Chao van Transport, speciaal gezant en voormalig kabinetschef Mick Mulvaney… De lijst wordt elk uur langer.

 • Zelfs zijn hondstrouwe vice-president Mike Pence klaagt achter de schermen hoe zeer hij zich door Trump verraden voelt.

 • Ook het verlies van de twee Republikeinse senaatszetels wordt hem door partijgenoten zwaar aangerekend. 
 • De splijting van de partij is compleet.
 • steeds meer Republikeinen zullen erachter komen wie de échte verrader is van het oprechte Republikeinse erfgoed. Het wordt de politieke lijkschouwing van de arrogantste president uit de Amerikaanse geschiedenis, die zichzelf te gronde richtte en een deel van het land meesleepte.

  https://fd.nl/opinie/1369826/bang-boos-en-blank-de-politieke-lijkschouwing

Sociaal medium Parler ook verwijderd van internet door Amazon

11 jan 2021

SAN JOSE – Het conservatieve sociale medium Parler is praktisch verwijderd van het internet door het blokkeren van de servers van de onderneming Amazon Web Services van miljardair Jeffrey Bezos. Amazon had Parler gewaarschuwd dat Parler zou worden gestopt als het zich niet zou inspannen om gewelddadige inhoud te bestrijden. Parler is feitelijk van internet gegooid nadat ook Apple en Google de dienstverlening hadden opgezegd.

 

Parler wordt veel benut door rechtse aanhangers van president Trump die in november circa 74 miljoen stemmen kreeg maar de presidentsverkiezingen verloor van Joe Biden die zeven miljoen meer kiezers achter zich kreeg.

Parler werd in 2018 opgezet als een alternatief voor Twitter omdat dat medium zich schuldig zou maken aan censuur gericht tegen conservatieven in de VS. Parler claimt een onafhankelijk sociaal medium voor de vrijheid van meningsuiting te zijn en geen censuur te willen plegen.

De populariteit van Parler is mede daarom recentelijk enorm gegroeid, onder meer nadat berichtendienst Twitter van oprichter Jack Dorsey de president van het platform had verwijderd. Veel boodschappen op Parler gingen over mogelijke nieuwe acties tegen de inauguratie van president Biden, ook acties waarbij geweld zou worden gebruikt. Het platform is een spreekbuis van veel Amerikanen die denken dat de gevestigde orde mede dankzij de grote internetgiganten de greep op het land verstevigt. ’Big tech’ of ’Silicon Valley’ zou daarvoor censuur plegen.

De macht van de internetgiganten baart niet alleen de Trump-aanhang zorgen. Republikeinen én Democraten hebben in het Congres vorig jaar verscheidene pogingen gedaan de ongecontroleerde macht van de ondernemingen aan pakken. Ze willen bijvoorbeeld wetgeving veranderen waarmee de aansprakelijkheid van onlineplatforms wordt verruimd. Die zijn nu in de wet vrijwel gevrijwaard van aansprakelijkheid voor wat gebruikers op platforms zetten.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1499277709/sociaal-medium-parler-ook-verwijderd-van-internet-door-amazon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *