DE VERZIEKTE “FREE FOR ALL” DENKWIJZE IN SURINAME: EEN ERFENIS VAN DE JUNGLE WETTEN VAN BOUTERSE’S MACHTSMISBRUIK.

Auteur: Angela Fernald.

25 oktober 2020 3:39 pm

Het recht van de sterkste veegde de vloer aan met de rechterlijke macht. Het einde van die periode is ingezet met de komst van de nieuwe President Chandrikapersad Santhoki. Desi Bouterse is op het toppunt van zijn zwakste moment in de geschiedenis. Het roofdier is gewond en zal net als Saddam Hoessein en Daniel Norriega totaal onschadelijk gemaakt moeten worden. De zittende president zal niet moeten schromen om Bouterse door de DEA en het Internationaal Gerechtshof uit onze samenleving te halen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. 

Ordening van de samenleving is voorwaarde voor ontwikkkeling met als hoogste inzet bescherming van de trias politica en de rechterlijke macht die het hardst is aangevallen door Desi Bouterse. Bouterse heeft altijd de rechters beschimpt in Suriname. Bouterse wist dat zijn belang niet zat bij een eerlijke rechtsspraak, want zijn crimineel verleden moest zo lang mogelijk buiten schot gehouden worden. Zijn persoonlijk belang maakte dat hij de totale rechtsorde in Suriname aan diggelen trapte. De rechterlijke macht had het op zijn persoon gemunt, dus vocht Bouterse met de uitvoerende macht en de wetgevende macht tegen de rechterlijke macht. Dat was zijn strategie, om via de twee staatsorganen die hij in zijn broekzak had, te vechten tegen de rechterlijke macht zodat een gecorrumpeerde rechterlijke macht hem zou vrij spreken van zijn misdaden. Dit gevecht om de rechterlijke macht klein te krijgen is niet gelukt, maar heeft wel 40 jaren geduurd in Suriname. Een mensen leven aan ontwikkeling is ons volk onthouden, op zich een ernstige misdaad die niet onbestraft kan blijven. Daarom zou Santhoki met de hardste hem ten dienst staande middelen, Desi Bouterse voor goed uit onze samenleving moeten halen. Want de man blijft het grootste gevaar met zijn zeer schadelijke uitspraken over de staat en de staatsorde. Alles is fout dat tegen zijn misslagen ageert, Desi Bouterse gaat net zolang door totdat hem voorgoed het zwijgen wordt opgelegd. En die tijd is nu aangebroken. Suriname boven alles nu en weg met Bouterse is een kwestie van tijd. Het volk heeft hem op 25 mei 2020 al de rug toegekeerd en binnen zijn eigen partij gelederen gebeurt zoetjes aan hetzelfde. Suriname is moe van Bouterse en zijn vernietigende denkwijze van de jungle wetten. 

Santokhinomics en de Surinaamse potentie

22 Nov, 2020, 08:38

foto

In de afgelopen weken is er weer veel gebeurd.
Ik noem 3 belangrijke ontwikkelingen die ik analyseer en met u deel. Met stip op een, de bonus uitkering (waar men ook weer kritiek op had, ai baja Suriname, daarom de titel van mijn nieuw boek “Wat wil Suriname?”, want niets lijkt nu ineens goed of voldoende (totale Miasma), alles is van “neks is fout”, naar “alles is nu fout” gegaan). Dan op de tweede plaats, de arrestatie van de ex-vp (wat een drama met takken en wortels en “under attack”). En last but not least de zeer belangrijke en briljant opgezette begroting en de behandeling ervan! Alle drie verrassende goede ontwikkelingen, in slechts 4 maanden.

De bonus regeling (Rapportcijfer 9 voor deze actie)
De bonus regeling die de regering Santokhi heeft bedacht geeft de basishouding aan van deze regering en de Potros Santokhi. En dat is: er is alleen zoiets als “geld van het Volk”, het is nooit het geld van de regering, de ministers of centrale bankiers. Deze regering geeft geld op een verantwoorde manier terug aan het volk en dat is zoals het hoort.
 
Een bonus is eigenlijk een belastingkorting. En het is een humanistische manier van politiek voeren dat de regering in deze moeilijke tijd toch kans ziet om keurig een transparante begroting te presenteren en toch bonussen en andere belasting kortingen te geven. Vooral de financieel zwakkeren en hulpbehoevenden worden geholpen AOV en AKB allebei omhoog. Probeert u zich nu voor te stellen wat deze regering en de Potros Santokhi gaan doen als over een periode de leningen problematiek is opgelost en uiteindelijk de olie-inkomsten binnenstromen. Juist, de belastingen gaan dan hoogstwaarschijnlijk structureel omlaag, er komt een nieuw economisch stimulerender belastingsysteem, voordelig voor iedere Surinamer. De zwakkeren in de samenleving komen zo mooi omhoog met de vloedgolf.

Aanpak corruptie en hufterigheid (Rapportcijfer 9.5 voor deze actie)

Een belangrijke reden waarom ik Potros Santokhi heb gesteund heeft te maken met het feit dat Suriname minstens 3 generatie Surinamers heeft verloren aan hufterig gedrag van leiders en vooraanstaanden in de samenleving. In dit kader zie ik de arrestatie van de ex-vp als een stap in de goede richting. Suriname is van 1975 als bauxiet staat na 1982 vervallen in een narcostaat. Hufterig gedrag en corruptief denken hebben de Surinaamse ziel verkracht en verziekt. Hier rekent Potros Santokhi nu hard mee af. In 2020 is de toon gezet en 2021 zal het harder gaan, er komen een recordaantal rechtszaken aan en menigeen die dacht “untouchable” te zijn, gaat voor de bijl. Net zoals met “Operation Matrix” Slobodan Milosevic (ex-president van Servië, google zelf) kopje kleiner werd gemaakt, worden nu alle henchmen stuk voor stuk het leven moeilijk gemaakt en de corruptie en ander hufterig gedrag afgestraft.

Met geld van de Wereldbank, speciaal bestemd om corruptie aan te pakken in ontwikkelingslanden verwacht ik dat al het verdwenen geld, dat met behulp van Trust-constructies via Hong Kong, Macau en Hainan in China gestald is, binnenkort allemaal geconfisqueerd zal worden. Het volk mag zelf oordelen, maar Suriname gaat alleen echt bloeien als de corruptie naar zero gaat. Suriname kan weer een beschaafd land worden zonder bordelen, casino’s en aasgierige cambio’s. Dit soort zaken hebben geen duurzame bijdrage aan de lokale economie en horen niet thuis in een beschaafde economie.

De begrotingspresentatie, een historisch moment

De opzet van de begroting en de transparante manier waarop de gegevens zijn weergegeven vormen een historisch moment in de begrotingsgeschiedenis van de Surinaamse staat. De forensische precisie (follow the money) waarmee de begroting tot stand is gekomen en de manier waarop de begroting is gepresenteerd, geeft overduidelijk aan hoeveel respect deze regering heeft voor het volk. Immers, alle geld is van het volk, en het volk heeft recht op transparantie en uitleg over iedere cent dat binnen komt en er uit gaat. Het getuigt van goede bedoelingen. Mijn complimenten aan de Potros Santokhi en zijn team, minister Achaibersing en zijn team lijken zo steeds meer hun gewicht in goud waard te zijn.

Als dit de toon wordt (follow the money to catch the thief) de komende jaren dan heeft Suriname een immense potentie. Als het lukt de corruptie de kop in te drukken, de zielsverloedering therapeutisch aan te pakken, en vooral het volk te betrekken bij ieder besluit, meer burgerparticipatie, dan gaat Suriname een hele goede tijd tegemoet. Laat u, net als deze regering niet afleiden, het gaat om de toekomst van uw kinderen.

Ashwin Ramcharan

Publicatie datum: 21 nov 2020 | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Aan het einde van de persconferentie stelde de minister dat er een attitude is geweest de afgelopen 10 jaar ‘waar als je als je iets doet, je ermee weg kon’. “Die periode is voorbij. Wet en recht gelden nu voor eenieder. Hoog of laag en voor alle delen van de samenleving.”

https://surinamenieuwscentrale.com/content/albert-ramdin-%E2%80%9Cwet-en-recht-gelden-wederom-voor-hoog-laag%E2%80%9D

SH Singh

26 okt 2020

De gevolgen van te ‘soepele transitie’ van een failliet landsbestuur
Hoe is dat gekomen? Ik kan het niet anders zeggen dat de primaire oorzaak bij het volk van Suriname zelf moet worden gezocht. Vandaag moet het ‘potie’ volk toch het gelag betalen. Waarom zeg ik dat? Welnu, als men 10 jaar lang een regiem olv de bekende veroordeelde drugcrimineel heeft gedoogd en door het paarse gepeupel zelfs werd verdedigd, dan moet de vinger allereerst naar zichzelf worden gewezen. Jaren achterelkaar hebben vele criticasters van het paarse boevenregiem erop gehamerd dat het flink misgaat met mama Sranan. Zelfs zo, dat na de veroordeling van dd bouterse wegens de decembermoorden, hij door DNA noch de kiezers als staatshoofd werd afgewezen. Dat nu het land failliet dreigt te gaan moet men niet in de schoenen van regering Santokhi- Brunswijk schuiven. Wel vind ik het niet wijs dat deze regering te onnozel was om een failliete sooi bij wijze van een soepele transitie over te nemen. Dat er notabene in de 100 dagen van regeren nog geen cent van al het gestolen geld in landskas is teruggehaald wijt ik vooral toe aan een slappe aanpak van de justitie toe. Of het buitenland met geld over de brugkomt…..???
Nauw de kritisie kunnen niet kwalijk genomen worden daar zij opgevoed om te bedelen en bekritiseren. Zelf initiatieven nemen door te werken hebben ze niet geleerd om hun eigen problemen op te lossen. Nu de tijd is om de eigen problemen op te lossen worden die verschiven naar anderen, die hun problemen moeten oplossen. Wat is de bijdrage van hun?
De West - ‘Niet aflossen Oppenheimer lening kan leiden tot default status’ - DE WEST
 
 
DAGBLADDEWEST.COM
De West – ‘Niet aflossen Oppenheimer lening kan leiden tot default status’ – DE WEST

25 okt 2020 John Isselt: Het is droevig gesteld met de mind set en het zelfrespect van de gemiddelde Surinamer die geen oplossing in hard werken, maar elk keer weer veroordeelde criminelen als leider prefereren. Hier (lees: Brunswijk) weer zo1

Hoe duurder de boodschappen, des te meer Surinaamse vrouwen naakt in mijn bed

INGEZONDEN- Hoe duurder de boodschappen in de winkels, des te meer Surinaamse vrouwen zich volledig uitkleden voor verschillende mannen.

In het nieuws las ik dat leraressen in Suriname er tegenwoordig een gewoonte van maken om zich te laten filmen door hun sekspartners tijdens de daad in bed. Het illustreert helaas het gedaalde niveau van de gemiddelde jonge vrouw en niet per se die van onderwijsgevenden.

Het zijn namelijk niet alleen de leerkrachten die zich laten filmen tijdens hun seksspelletjes. Men moet niet de verkeerde indruk wekken, alsof alleen deze beroepsgroep zich hieraan schuldig maakt. Ik durf te stellen dat een groot percentage meisjes, vrouwen, binnen alle beroepsgroepen in ons land vaker hebben meegewerkt aan dergelijke naaktfilm- en fotosessies met de bijbehorende seks.

Van veel vrienden hoor ik maar al te vaak wat ze allemaal uithalen met vrouwen van verschillende pluimage, jong en oud, gehuwd, samenwonend of single, en hoe makkelijk het allemaal gaat. Een man hoeft in Suriname maar even te strooien met euro’s en de benen gaan allemaal wijd open. En het zijn heus niet alleen onderwijsgevenden die de verleidingen van het ‘makkelijke” geld niet kunnen weerstaan.

Door de minimale perspectieven die vrouwen tegenwoordig in Suriname hebben, gebruiken ze het regelmatig van bil gaan met diverse mannen in ruil voor geld als een aanvulling op hun schaarse salaris.

Een aantal politici vertelden mij vaker op lachende toon dat zij er veel baat bij hebben wanneer de prijzen in de winkels omhoog schieten. Want, zo vertellen ze, ‘hoe duurder de boodschappen in de winkels, des te meer Surinaamse vrouwen bij ons komen voor hulp. En voor wat, hoort wat! Seks!’

Het is een bekend gegeven dat vrouwen met weinig vooruitgangsmogelijkheden zichzelf veel makkelijker geven aan een man om zo te proberen hogerop te komen. Seks in ruil voor geld, een goede baan, een auto of andere luxe zal dus steeds samengaan met de economische neergang in ons land.

 

Maar opvallend is dat er tegenwoordig zelfs vrouwen zijn die thuis een man hebben met een goede baan en een redelijk inkomen, en desondanks in het geheim het bed delen met verschillende mannen. Alleen maar voor nog meer luxe!

It’s all about the money.

R. Pinas

https://www.gfcnieuws.com/hoe-duurder-de-boodschappen-des-te-meer-surinaamse-vrouwen-naakt-in-mijn-bed/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *