DE PATRIOTTISCHE BEWEGING TEGEN DE HUURLING DESI BOUTERSE

Auteur: Angela Fernald

Het moet niemand verbazen als het regiem Bouterse wederom een 8 december 1982 scenario forceert. De directeur van het bureau volkskontakten van het kabinet van de President richt de aandacht al in de richting van politiek den Haag, valt op de Facebook pagina van Maisha Neus, voorzitter van STREI te lezen. Neus zelf is jaren eerder ook door deze zelfde Kenneth Slooten in verband gebracht met cocaine smokkel en een instrument van politiek Den Haag om Bouterse te bestrijden. 

Het regiem Bouterse heeft het gehele maatschappelijke middenveld tegen zich. De beweging is dat vele burgers, het maatschappelijk middenveld met de vele ondernemers en bedrijven, de mensenrechten organisaties,  en de totale politieke oppositie een front hebben gevormd tegen Bouterse en zijn clan, terwijl de internationale organisaties en ambassades meekijken. De coordinatie van deze beweging is nog zoek, maar als de organisatie van deze beweging eenmaal een feit is, dan is het regiem Bouterse nergens meer. Frauderen met de verkiezingen zal deze organisatie op een spontane manier doen ontstaan. Het regiem Bouterse is hiermee gewaarschuwd, ook naar wat zich in buurland Guyana afspeelt, waar de ogen van Canada, de Vs en de EU op gericht zijn. Met de actie van De Nationale Veiligheidsdienst tegen Rodney Cairo is het regiem Bouterse op heterdaad betrapt. Was de politie niet door de buurman gewaarschuwd en op tijd ter plekke verschenen, dan had Cairo het niet na kunnen vertellen en was hij gewoon van de aardbodem verdwenen. En dan de scenario’s die door het regiem worden opgeworpen. Indien van een scenario sprake is geweest is het ondenkbaar en onlogisch dat slechts 1 persoon een heel scenario draaiende hield. Dan waren indien dat het geval was, veel meer arrestaties hebben moeten plaatsvinden en geen nachtelijke ontvoering. In 1982 ging het in het door Bouterse opgeworpen scenario om tientallen personen waarvan 16 werden opgepakt en 15 werden vermoord. Anno 2020 komt het regiem niet weg met een scenario van een coup of buitenlandse invasie. 

Vanuit Nederland laat een COMITE BONI voor het eerst van zich horen. Boni, de grote vrijheidsstrijder uit onze geschiedenis die een guerilla oorlog voerde tegen de Nederlanders, wiens naamgenoot verpakt in dit comite nu zijn stem laat horen tegen de CHINESE ONDERDRUKKING  en RASCISME. In ons Binnenland zijn het de Chineze multinationals die eenzelfde gedrag etaleren jegens onze Marrons en Inheemsen. De gronden van de binnenlandbewoners en hun leefgemeenschap worden massaal ontbost en de rivieren compleet besmet met kwik vanwege de vaak illegale goudwinning. China staat in Suriname niet hoog aangeschreven, zeker niet in het binnenland. Maar Desi Bouterse en zijn clan hebben zich met leningen compleet afhankelijk gemaakt van China. De Chineze belangen in Suriname zijn inmiddels enorm, en die zal China absoluut beschermen door Desi Bouterse in het zadel te houden. Aan de PATRIOTTISCHE BEWEGING heeft Bouterse totaal geen boodschap. Het patriottisme is een regelrechte bedreiging voor de volkspresident. Hoe paradoxaal, dat de zogenaamde revolutionair zijn volk onderwerpt aan Buitenlandse machten. Sterker nog, alleen met Buitenlandse machten kan hij in het zadel blijven zitten. De verkiezingen zijn maar een formaliteit, want Desi Bouterse moet en zal de macht behouden. De Patriottische beweging zou haar borst nat moeten maken voor wat komen gaat. Verkiezingen in al in de broekzak van Bouterse, want zijn angst om van de troon gestoten te worden is voor hem een nachtmerrie. Desi Bouterse zal tot het uiterste gaan, desnoods met huurlingen zijn volk nog langer onderwerpen. Net zoals in Bolivia zou het Nationaal Leger haar verantwoordelijkheid moeten nemen. Ook ondersteunt door buitenlandse machten. Maar nu om het volk te beschermen tegen een President die niet de aspiraties van zijn volk dient, maar de grondstoffen prive en door China en Rusland laat wegslepen. Het verraad van Desi Bouterse in 1980 komt hem nu duur te staan. Nederland en de patriottische beweging staan op een lijn. Het is de wil van het Surinaamse volk om niet in de communistische hoek gedrukt te worden. De middenklasse en zelfs de lagere volksklassen hebben genoeg van het paradoxale experiment van Desi Bouterse en zijn prive belangenbehartiging van hem zijn zijn clan om hem heen. De leningen en het compleet vastlopen van de economie en de afhankelijkheid van China, daar is Suriname moe van. Het diaspora kapitaal in met name Nederland door eigen Surinamers, is een veel beter perspectief dan ons volk te binden aan China.

VEIRA BELOOFT UITLEG OVER INVAL BIJ MILITAIR CAIRO

Apr 21, 2020

Luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), belooft in te zullen gaan op de gewelddadige inval die vorige week is gepleegd bij politicus en militair Rodney Cairo(Zie foto onder).

Er wordt gesproken over een gijzeling waarbij hij ook mishandeld zou zijn geworden. De DNV-leden namen nadien eigendommen van de militair mee, waaronder telefoons en een notitieboek. Cairo zou belastende informatie hebben tegen militaire toppers in het land die zich met duistere praktijken bezighielden. Veira zou ook één van die personen zijn. 

De DNV-directeur weigert in te gaan op vragen van journalisten over dit incident. Volgens haar hebben de operaties van DNV een geheim karakter. “Het Directoraat Nationale Veiligheid is een instituut dat zorgdraagt voor de waarborging van veiligheid over het gehele land. Dat is dus ook staatsveiligheid. Daarover praten we niet. Dat zijn allemaal geheime zaken”, is haar eerste reactie. Vanwege de toenemende ruis en argwaan in de samenleving zegt zij toch een tipje van de sluier te zullen oplichten. Wanneer dat precies zal gebeuren is onduidelijk. “Heel binnenkort gaat u omstandig geïnformeerd worden. Het is niet een zaak die zo besproken wordt, maar we merken op dat er een beweging is, bijna wil ik zeggen ‘gecreëerd’ wordt. Maar er komt een moment waarop u geïnformeerd zal worden. Dan krijgt u alle informatie vanuit DNV te horen welke gedeeld kan worden”, zegt Veira.

Cairo werd donderdag rond 3 uur in de ochtend verrast door een inval van vier zwaargewapende mannen. De politie werd gealarmeerd, maar trok zich terug na de mededeling dat het een operatie onder coördinatie van DNV betrof.

UNITEDNEWS

https://unitednews.sr/veira-belooft-uitleg-over-inval-bij-militair-cairo/

“ALS DE SITUATIE ZO BLIJFT GAAT DE NOODTOESTAND WORDEN AFGEKONDIGD”

WAS DIT EEN VERSPREKING VAN VEIRA IN DE COVID-19 PERSCONFERENTIE VAN MAANDAG 20 APRIL? HEEFT ZE VOOR HAAR BEURT GESPROKEN? PROBEERT ZE EEN SCENARIO IN PLACE TE ZETTEN OM HET FALEN VAN DNV TE VERDOEZELEN???

Slooten: Cairo gaat naar Nederland namens STREI om geld te zoeken. #PolitiekDenHaag
STREI: CAIRO is al ongeveer 5 jaar het land niet uitgeweest, laaste keer was ivm het Leger (paspoort bewijst dat)

Aangifte gedaan tegen minister Benschop en kolonel Veira in zaak Cairo

 
21 april 2020
 
YOUTUBE.COM
 
ABC Online Nieuws – 21 april 2020 Aangifte gedaan tegen minister Benschop en kolonel Veira in zaak Cairo Maisha Neus, voorzitter Van STREI!, zegt dat in de b…
ABC Online Nieuws – 21 april 2020 Aangifte gedaan tegen minister Benschop en kolonel Veira in zaak Cairo Maisha Neus, voorzitter Van STREI!, zegt dat in de b…
 
 
Maisha Neus, voorzitter Van STREI!, zegt dat in de brief aan de PG officieel aangifte is gedaan tegen Ronni Benschop, minister van Defensie en de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Danielle Veira.

Leden van het Directoraat Nationale Veiligheid, hebben een inval gedaan in de woning van Rodney Cairo, kandidaat van STREI.

De procureur-generaal Roy Baidjnath Panday zei eerder tegenover ABC dat het DNV is helemaal niet uitgerust is met opsporingsbevoegdheden.
De PG heeft daarom vanwege de ernst van de hardhandige aanval op Cairo, de Afdeling Kapitale Delicten van de politie ingeschakeld voor onderzoek.

Rodney Cairo is inmiddels gehoord door de Afdeling Kapitale Delicten van de politie.

Zie statement van de PG bij ABC: https://youtu.be/K0PJ22QWkRk

https://youtu.be/K0PJ22QWkRk

STREI: ‘DNV directeur Veira moet ontheven worden wegens machtsmisbruik’

21 april 2020

STREI: 'DNV directeur Veira moet ontheven worden wegens machtsmisbruik'
 

De voorzitter van de politieke partij STREI, Maisha Neus, heeft in niet mis te verstane bewoordingen te kennen gegeven, wat de consequentie moet zijn van het incorrect behandelen van een partijlid door het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). “DNV directeur Danielle Veira moet ontheven worden wegens machtsmisbruik” aldus Neus.

 

Ze geeft aan dat procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath-Panday duidelijk heeft laten weten dat de DNV niet bevoegd was om partijlid Cairo op te pakken. Donderdag drongen zwaarbewapende en gemaskerde mannen de woning van Cairo binnen en probeerden hem te ontvoeren.

De ontvoering mislukte doordat de politie ter plekke verscheen en assistentie opriep. De politieagenten trokken zich echter terug zonder op te treden tegen de belagers van Cairo. Dit gebeurde op instructie van de korpschef die inmiddels begrepen had dat het om een DNV actie ging.

De pg heeft de afdeling Kapitale Delicten van de Surinaamse politie inmiddels de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de DNV inval afgelopen donderdag.

https://www.waterkant.net/suriname/2020/04/21/strei-dnv-directeur-veira-moet-ontheven-worden-wegens-machtsmisbruik/

Onderzoek naar inval DNV gewenst

21/04/2020 16:04 – Ivan Cairo

DNV-directeur Daniëlle Veira zei dat acties die worden uitgevoerd in het kader van de waarborging van onder meer de staatsveiligheid een geheim karakter hebben.

DNV-directeur Daniëlle Veira zei dat acties die worden uitgevoerd in het kader van de waarborging van onder meer de staatsveiligheid een geheim karakter hebben. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO – Er moet onderzoek komen naar de inval van – naar nu blijkt – het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) donderdag in een woning aan de Zirkoonstraat. Ook dienen DNV en het Korps Politie Suriname de gemeenschap zo omstandig mogelijk te informeren over wat zich heeft afgespeeld en wat de aanleiding is geweest voor de operatie. Dat vinden de mensenrechtenorganisaties Stichting 8 December 1982 en de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV).

Politieke partij Strei! gaf vrijdag ruchtbaarheid aan het incident; de inval was gepleegd in de woning van haar DNA-kandidaat Rodney Cairo. “Het brute optreden in deze kwestie en vooral de reactie van de politie, met name de korpschef hierop is ernstige reden tot zorg. Wat ook het ten laste gelegde mogen zijn, in een democratische rechtsstaat is een dergelijk optreden onacceptabel en ongewoon. Geen enkele verklaring kan daarin verandering brengen”, zegt Sunil Oemrawsingh, voorzitter van Stichting 8 December 1982.

De justitiële autoriteiten hebben nog niet uitgelegd waarom op deze wijze is opgetreden en waarvan het slachtoffer wordt verdacht. Op vragen van de pers maandag tijdens de Covid-19-persmeeting stelde DNV-directeur Daniëlle Veira dat haar directoraat belast is met de waarborging van de veiligheid in geheel Suriname, inclusief de staatsveiligheid.

Acties die in dat kader worden uitgevoerd hebben een geheim karakter. “Daarover praten we niet. Dat zijn allemaal geheime zaken”, aldus de directeur. Vanwege de grote belangstelling voor deze zaak en omdat die “in een bepaalde lijn” wordt gebracht zal het DNV binnenkort duidelijkheid hierover geven aan de samenleving.

Elk optreden van staatsorganen die de veiligheid van het land en de burgers moeten waarborgen, moet op de wet zijn gestoeld, vindt OGV-voorzitter Goede.  Alle acties of operaties waarbij betrokkenen zich niet identificeren en woningen van burgers binnenvallen, moeten met klem worden afgekeurd. “Als burgers moeten we juist kunnen vertrouwen op deze instituten en onbevreesd zijn”, zegt Goede.

Op basis van de informatie die tot nu toe via de media is verspreid over deze case constateren de OGV-voorzitter en Oemrawsingh dat hier mensenrechten zijn geschonden. Oemrawsingh merkt op dat conform de Grondwet en internationale mensenrechtenverdragen elke burger bescherming verdient tegen mishandeling en foltering, vooral vanuit de Staat en haar instituten.

Het is volgens hem van belang dat de zekerheid van de waarborging van de grondrechten overeind blijft. Oemrawsingh vraagt zich af waarom korpschef Roberto Prade zijn manschappen heeft teruggefloten toen die arriveerden bij de woning van Cairo en met hun aanwezigheid de poging tot vrijheidsbeneming verijdelden.

“Het valt te hopen dat de korpschef niet de indruk heeft dat hij ondergeschikt is aan de militairen. Wij zijn in vredestijd nu en dan is dat zeker niet het geval. Het is daarom van het grootste belang dat de korpschef op zo kort mogelijke termijn uitkomt met een afdoende verklaring waaruit blijkt waarom geen gehoor is gegeven aan het verzoek tot assistentie van de burger Cairo”, aldus de voorzitter van Stichting 8 December 1982.

DNV dient de samenleving “volledig en duidelijk te informeren op basis waarvan zij zich hebben begeven naar en in de woning van deze burger”, benadrukt Oemrawsingh. Alle handelingen die niet gesanctioneerd kunnen worden op basis van de wet moeten volgens hem hard afgestraft worden om in de samenleving het gevoel van veiligheid en bescherming tegen mishandeling en foltering, ook door regeringsgezinden, te garanderen.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/04/21/onderzoek-naar-inval-dnv-gewenst/
PG belast Kapitale Delicten met onderzoek DNV-operatie

21/04/2020 13:00 – Ivan Cairo

Rodney Cairo (r) voert het woord tijdens een meeting van Strei! Hij is door de afdeling Kapitale Delicten opgeroepen voor verhoor.

Rodney Cairo (r) voert het woord tijdens een meeting van Strei! Hij is door de afdeling Kapitale Delicten opgeroepen voor verhoor. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO – Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath-Panday heeft de afdeling Kapitale Delicten van de politie opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de inval afgelopen donderdag in een woning aan de Zirkoonstraat door leden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Dit naar aanleiding van de aangifte die de bewoner, Rodney Cairo, bij de politie van Geyersvlijt heeft gedaan.

Hij deed onder andere aangifte wegens poging tot ontvoering, diefstal, gijzeling en mishandeling. Maandag heeft het slachtoffer via een advocaat ook schriftelijk een klacht bij de procureur-generaal ingediend tegen de directeur van DNV, luitenant-kolonel Danielle Veira en minister van Defensie, Ronni Benschap. Cairo is intussen door Kapitale Delicten opgeroepen voor verhoor.

Donderdag in de vroege ochtend drongen zwaarbewapende en gemaskerde mannen de woning van Cairo binnen nadat hij kennelijk gedrogeerd was door enkele Venezolaanse vrouwen die waren ingezet. Toen de mannen op het punt stonden hem te ontvoeren, verscheen de politie ter plekke, waardoor de kidnapping werd verijdeld. Op instructie van de korpschef trokken de politieagenten zich terug zonder op te treden tegen de daders.

Korpschef Roberto Prade zei zondag tegen de Ware Tijd dat in zijn opdracht de manschappen zich hebben teruggetrokken omdat DNV bezig was met een operatie.  Deze zaak heeft voor enige opschudding gezorgd in de samenleving, nadat hier ruchtbaarheid aan was gegeven door Strei!-voorzitter Maisha Neus. Het slachtoffer is DNA-kandidaat van haar partij.

Ook in justitiële en politieke kringen heeft dit incident geleid tot grote bezorgdheid. De NPS, DA’91 en enkele mensenrechtenorganisaties pleiten voor een diepgaand onderzoek. Een hooggeplaatste functionaris in veiligheidskringen merkt op dat inlichtingen- en veiligheidsdiensten geen rechtshandhavingsinstituten zijn en niet behoren tot de opsporingsdiensten.

“Ze hebben niet de bevoegdheid aanhoudingen te plegen en mogen zeker geen binnentredingen en of huiszoekingsoperaties uitvoeren. Ook al zitten er politieagenten in hun gelederen”, zegt deze functionaris. “Alles dat te maken heeft met de opsporing van en onderzoek naar strafbare feiten vindt plaats onder regie van de pg. Zo is dat ook in de grondwet opgenomen”, voegt hij er aan toe.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/04/21/pg-belast-kapitale-delicten-met-onderzoek-dnv-operatie/

 
VHP veroordeelt met kracht optreden DNV tegen Cairo

21 Apr, 2020, 16:22

foto

 
De VHP stelt in een verklaring dat elke burger recht heeft op bescherming tegen willekeur van de overheid. Ze veroordeelt het optreden van het Directoraat Nationale Veiligheid tegen Strei!-kandidaat Rodney Cairo. De politieke organisatie benadrukt dat het optreden van het Directoraat Nationale Veiligheid en het Korps Politie Suriname op basis van wet en recht dient plaats te vinden. Ook de samenleving wordt gevraagd om dit optreden krachtig af te wijzen. De procureur-generaal is intussen al gestart met het onderzoek dat wordt verricht door Kapitale Delicten van de politie. 
 
Verklaring VHP
De VHP veroordeelt met kracht het optreden van de Dienst Nationale Veiligheid (DNV) tegen de DNA-kandidaat Cairo. Wij verwelkomen het bericht dat de pg direct een onderzoek is gestart. Wat de heer Cairo is overkomen, kan met elke burger gebeuren als dit niet wordt gecorrigeerd. De dienst kan onder het mom van Nationale Veiligheid een team van zwaar bewapende personen, huizen binnenvallen, bewoners mishandelen en beroven. Zo hebben burgers geen enkele bescherming, ook niet van de Politie, omdat die buiten het politie handvest een nieuwe regel heeft, en dat is, dat zij niet optreden, omdat DNV de opdrachtgever is.
 
De VHP wijst de samenleving erop, dat het optreden van DNV en het KPS te alle tijden conform bestaande wettelijke regelingen moeten plaatsvinden, anders is het onrechtmatig. We dringen erop aan dat het OM en de minister van Justitie en Politie met spoed duidelijkheid moeten verschaffen. Het volk heeft recht op informatie over het optreden. Het mag niet afgedaan worden met het argument ‘Staatsveiligheid’ en moet zeker niet in de doofpot belanden. Dit is niet waarvoor de VHP staat.
 
Grondrechten zoals het recht op vrijheid, integriteit van het lichaam, recht op het deelnemen aan verkiezingen, vrijheid van vergadering en vereniging, het recht op gelijke behandeling en het recht op vrije meningsuiting moeten ten alle tijde gerespecteerd worden door de overheid.
 
Het feit dat in deze zaak buitenlanders betrokken zijn, vergroot de onrust in de samenleving. Wie zijn deze buitenlanders, waar zijn ze in dienst  en welke bevoegdheden hebben zij? Deze vragen zijn essentieel, omdat er een trend te bespeuren is, waarbij op georganiseerde wijze buitenlanders het land binnenkomen, in dienst treden bij diverse personen en organisaties, zonder dat ze beschikken over een werkvergunning. De VHP roept de samenleving op, deze zaken krachtig af te wijzen en op te eisen onderzoek en openheid van zaken.

DA'91: Misbruik van macht door DNV

21 Apr, 2020, 12:23

foto

Bij het voornemen van de regering voor de aanname van de wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand hebben wij, DA’91, direct aangegeven dat de geschiedenis, het getoonde karakter van deze regering dat gekenmerkt wordt door intimidatie, negeren van de belangen van de grotere samenleving en openlijke beroving van de samenleving op zowel financieel-economisch als moreel-ethisch vlak, maakt dat geen enkele verantwoordelijke democraat akkoord kan gaan om deze regering nu legaal de ruimte te geven om voor onbepaalde tijd alle controle mechanismen uit te schakelen en wettig de dictatuur te vestigen. De oppositie heeft met 8 van de 18 tegen gestemd op 8 april jl.
 
Bij de behandeling van de Wet Controle op Transacties Wisselkantoren waarschuwden wij ook voor de ruimte die deze wet biedt voor misbruik van bevoegdheid door personen die elke grondwettelijke basis missen, bevoegd worden om burgers hun woningen zonder opdracht van het OM te betreden en mensenrechten te schenden. De gebeurtenis in de woning van  dhr. Rodney Cairo bevestigt de terechtheid van onze waarschuwing. Erger nog het optreden van de politiechef om zonder verificatie met de pg terzijde te stappen en een burger geen bescherming te bieden, evenals het vrijuit laten gaan van personen die geen enkele officiële bevoegdheid hebben tot arrestatie, is heel ernstig. 
Het feit dat Mw. Veira, wiens broer overigens net benoemd is in een hoge functie, meent dat de gemeenschap maar rustig moet wachten op informatie is tekenend voor het ‘Gestapo gedrag’. 
 
Bovendien moeten wij ons ernstige vragen stellen over de samenstelling van het ‘ontvoeringsteam’. Wanneer het nu blijkt dat onder dat team het om Spaans sprekende mannen ging dan moeten wij voorbereid zijn dat het regime Bouterse dezelfde weg opgaat als Maduro. Heeft Bouterse in verwachting dat de eigen manschappen de illegitieme opdrachten van een crimineel regime uiteindelijk niet meer zullen uitvoeren nu reeds Cubaanse agenten ingevlogen? Ook in Venezuela wordt Maduro in het zadel gehouden door Cubaanse manschappen. Zijn de 59 Cubaanse ‘artsen’ die zonder toestemming van de Surinaamse medici werden ingevlogen daadwerkelijk ‘artsen’?
 
Mw. Veira heeft heel veel te verantwoorden naar de samenleving. Wanneer zij aangeeft dat het om de Staatsveiligheid gaat, moet zij niet denken dat dit de burger die ervaring heeft met Bouterse en zijn regime het zwijgen zal opleggen. Zij moet komen verklaren wat het gevaar is. 
 
Zijn de twee recent aangenomen wetten deel van het scenario om Surinamers wederom in het avontuur van dictatuur onder Bouterse te storten. En verleent mw. Veira daar hand- en spandiensten aan? Zal zij ook toestaan dat er tegen de Grondwet gehandeld wordt uit hoofde van zgn. Staatsveiligheid met inzet van vreemdelingen en illegale organisaties?
 
Bij het voornemen van de regering om extreme maatregelen te willen treffen om de burger haar vrijheden in de ruimste zin des woords te beperken hebben wij niet gezwegen, wij zullen het ook nu niet doen!
De geschiedenis, het getoonde karakter van deze regering is een van intimidatie, negeren van de belangen van de grotere samenleving en openlijke beroving van de samenleving op zowel financieel-economisch als moreel-ethisch vlak. En dat is nu weer bewezen! 
Surinamers weest alert!

NPS-topper Pawiroredjo eist duidelijk optreden veiligheidsdienst

21 Apr, 2020, 10:26

foto
 NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo 

De kwestie van de inval van de veiligheidsdienst in de woning van Rodney Cairo roept veel vragen op. De wet schrijft voor dat inval in een woning niet anders kan dan gesanctioneerd door het Openbaar Ministerie (OM) en in aanwezigheid van een (hulp)officier van justitie. Er moet snel duidelijkheid komen of het OM van deze zaak op de hoogte is geweest, vindt Jerrel Pawiroredjo, ondervoorzitter van de NPS. 
 
“Ook moet duidelijkheid gegeven worden over de mogelijke inzet van buitenlanders bij de Surinaamse veiligheidsdienst tegen Surinaamse burgers op Surinaams grondgebied. Dit incident veroorzaakt rechtsonzekerheid en wantrouwen bij de burgers tegen de overheid en justitie. Het kan bovendien worden opgevat als een aanslag op de rechtsstaat omdat het een grove schending is van de grondrechten van burgers die verankerd zijn in de grondwet,” stelt de politicus. 
 
Van de regering wordt geëist om aan de gemeenschap uitleg te geven over deze zaak. Aan het OM wordt gevraagd ook een onderzoek in te stellen en er voor te waken dat wetten die de rechten van burgers waarborgen, worden geëerbiedigd, benadrukt Pawiroredjo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *