DE NDP SEKTE-LEIDER ZONDER DIEPGANG EN VOL VAN LIST & BEDREIGINGEN

Auteur: Angela Fernald.

De laatste openlijke bedreiging van Desi Bouterse aan ons volk en de nieuw gekozen aanstaande President Chandrikapersad Santhoki:

“Wanneer een wijze man tot inzicht is gekomen, zeggen ze in Tibet, dan wordt hij een gewone man. Meneer Santokhi is een wijze man. Ik doe een beroep op hem om te proberen een gewone man te worden. Daarbij heb ik geen probleem om de deur open te maken. Maar als je de deur openmaakt voor iemand, zal de persoon zelf naar binnen moeten gaan. Ik hoop dat Santokhi en zij die volgen, precies begrijpen wat ik bedoel, omdat niemand er enige baat bij heeft dat we hier weer turbulente situaties en hier weer rommel krijgen in het land. De koers die men nu opgaat, ik hoop dat men echt heel snel erop terugkomt, want dat zou ons brengen in een situatie die niet goed en bevorderlijk is voor het land Suriname en daar wil niemand, ik in elk geval niet, aan meewerken.

https://dagbladdewest.com/2020/06/13/verkapte-bedreigingen/

De hoofdoorzaak van het verlies van de NDP is de President zelf. Suriname had zijn buik vol van intimidatie en het inboezemen van angst die de President steeds de samenleving in slingerde bij bijna alle problemen die hij zelf veroorzaakte. Moe van een een President die het ambt verlaagde door als een schoft achter de microfoon van Bakana Tori de samenleving openlijk en bedekt te bedreigen. Een president die het intellect van de middenklasse en hogere klasse tartte door te regeren als een doortrapte schurk middels gelegenheidswetgeving. En openlijk etaleerde dat hij met alles wegkwam en precies deed wat hij wilde. Het absolutisme van de sekte leider binnen eigen gelederen maakte dat blindelings als makke schapen iedereen achter de leider aan bleef lopen, no matter what. Niemand durfde zelf maar te denken en deze kadaver discipline maakte dat er intern erosie optrad omdat de makke lammeren ook deel uitmaakten van de samenleving en zelf ook ontevreden waren maar dat niet mochten uiten. De interne ontevredenheid bleek uiteindelijk de bevrijding te zijn voor vele NDP leden die hun kans schoon zagen om de leider anoniem weg te stemmen, verlost te zijn van het despotisme en het verdedigen van een totaal uitgeholde politieke partij die slechts met woorden blufte maar in wezen aan het aftakelen was.

Opruien. De woordkeus door te insinueren. Zinnen als:

  • ‘Ik ga nooit confrontatie opzoeken, maar geloof me, ik schuw geen enkele confrontatie”.
  • ‘Niemand heeft er enig baat bij dat we weer turbulente situatie krijgen en dat wij hier weer rommel krijgen in het land’.
  • Er is een enorme economische aanval gepleegd op dit land.”
  • Wij probeerden middels de valutawet richting te geven en je merkte dat het begon te droppen. Wat zie je weer; de tegenstanders hebben gebruikgemaakt van krachten binnen de trias politica om deze wet op te schorten.”
  • “Wij zijn voor Suriname in zijn algemeen en voor de kleine man in het bijzonder”.
  • “Toen we de koers omlaag brachten ten gunste van de samenleving staakten de banken plotseling. Wanneer de koers omhooggaat staken de banken niet. Je begrijpt dat niet moesje erachter staat, maar machten die invloed hebben op de banken om hen te laten staken.”
  1. De vele petten: de sekteleider gaat naar de staatsradio in de hoedanigheid van President maar gekleed als een gangster. Hij verkondigd dan dat hij na de officiele uitslag van de verkiezingen de winnaars zal feliciteren, dus wacht rustig af wat het OKB gaat doen. De man vergeet dat hij kandidaat is geweest in de race naar zijn herverkiezing. Als deelnemer hoor je direct bij een grote voorsprong al de tegenpartij te feliciteren. Maar de sekteleider heeft 2 petten op en dus 2 hoedanigheden die hij continu met elkaar verward.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *