DE FRED DERBY TACTIEK VAN DESI BOUTERSE LOSGELATEN OP ANDRE MISIEKABA.

Uitspraken van “ if a san sa a abi ini en ede, ef ai du dati, dan gaat hij veel respect verliezen. En de uitspraak: un mus luku bun san e pasa tap a schaakbord. Bouterse insinueert met deze uitspraken dat er sprake is van een scenario en dat Misiekaba die uitvoert. Mijn analyse vertelt mij dat het oprechte kritiek is van Misiekaba en dat er geen sprake is van een opgezet scenario. Bouterse weet dat Misiekaba de kern van het probleem in de NDP heeft gezein en dat hij met zijn stap en uitspraken de NDP kan vernietigen, dus moet Andre Misiekaba dus verdacht worden gemaakt. Zo werkt Desi Bouterse. En helaas, de samenleving trapt er met beide benen in en hiermee is de aandacht totaal verlegd wat er schort binnen de NDP. Bouterse heeft met zijn Fred Derby tactiek zijn doel bereikt. MISIEKABA IS VOOR TOTAAL ONBETROUWBAAR NEERGEZET.

EN BRUNSWIJK SCHEPT HET MARRONPROBLEEM.

Misbruik maken van etniciteit en ongeschooldheid van de eigen groep, is een kwestie van de onderbuik. Het opbouwen van een politieke partij op deze grondslagen is precies wat de NDP gedaan heeft. Kadaverdiscipline en slaafse volgzaamheid valt onder de noemer van KATIBO DENKEN. Politiek spelen is daarom heel wat anders dan politiek bedrijven. Het verschil zit in de onderbuik die losgekoppeld wordt van het verstand en anderzijds in het verstand die analytisch vermogen heeft om de onderbuik te kunnen voeden en een land te ontwikkelen. Met het katibo denken is het onmogelijk een land te ontwikkelen.

WAAROM ANDRE MISIEKABA NOOIT VOOR DE ABOB KAN KIEZEN.

De missie van Misiekaba is zijn land te ontwikkelen. Hiermee staat hij straat lengtes voor op de ABOP die dezelfde foefjes en tactieken als Bouterse hanteert. Me dunkt dat men niet weg gaat bij de een vanwege de ondemocratische structuur en zelfverrijking om zich vervolgens bij een lagere god aan te sluiten die nog gevaarlijkere kaarten op tafel gooit. Misiekaba denkt niet in zuilen, hokjes en etnische groepen. En heeft evenmin belangen in het binnenland te verdedigen. Bovendien heeft Misiekaba juist vanwege het MACHTSDENKEN binnen de NDP de ploeg verlaten. Hij zal daarom niet met ditzelfde machtsdenken dat hij heeft verworpen nu de ABOP binnentreden om vervolgens in een hoek te gaan zitten of op de reservebank. In de voorhoede zal “MESSI” vanwege de grote straatlengte nooit kunnen functioneren maar ook vanwege de rol die hij in de samenleving gespeeld heeft. Zijn marron afkomst niet bij verre na niet genoeg om in de spits bij de ABOP te gaan staan. Bovendien heeft de ex-NDP-er een totaal andere politieke ideologie dan de ABOP.

OPPORTUNISME.

Het had Misiekaba gesierd als hij het volk had behoed van wat hij nu zegt over de NDP. Het is niet correct om het slechte te verdedigen en te zwijgen en pas als er intern problemen zijn uit de partij te stappen. Misiekaba had het volk moeten beschermen in de eerste plaats en niet zijn partij. Maar Misiekaba heeft alles door dik en dun verdedigd en het volk dus verraden. De man was pas groot geweest als hij tijdens de storm het schip had verlaten. Achteraf de eigen straat schoonvegen heeft dan ook geen enkele waarde.

 MIN IS NODIG OM PLUS TE KRIJGEN.

Ht politieke leven met de NDP en Desi Bouterse aan het roer, is een zwaar negatief min-leerproces geweest voor Suriname. Een totaal bankroet land op alle vlakken. Niet meer te verdedigen door de weldenkende NDP-ers. Het kaf wordt steeds meer van het koren gescheiden. Een ding is zeker, Suriname zal geen tweede NDP dulden. Brunswijk vist dus achter het net met zijn zelfde methode van denken door misbruik te maken van de omstandigheden van de Marrons, door misbruik te maken van etniciteit en zo Surinamers tegen elkaar uit te spelen. De verdeel-en heers tactiek van het oude patronage wordt niet meer geduld door ons volk. Waartoe deze methode geleid heeft zal nimmer meer ingang vinden. Surinamers hebben een harde les geleerd. De ABOP zal de boeg om moeten gooien en minder hun grote leider kritiekloos moeten aanbidden. Want Suriname heeft gekozen tegen de “domheid van bestuur”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *