De geschiedenis staat niet aan de zijde van de coupplegers. Dat er sprake is geweest van verraad van land en volk in 1980 moge anno 2020 evident zijn.
GELIJKWAARDIGE ANALYSES OVER DE REVO DOOR BURGERS





Papa Anton de Kom Suriname Consciousness Movement zet zich in voor jaarlijkse herdenking geboortedag
GFC NIEUWS- De herdenking van de geboortedag van Anton de Kom wordt een jaarlijks terugkerende activiteit.
Dat is waar de Papa Anton de Kom Suriname Consciousness Movement (PADK) zich gaat inzetten.
De PADK heeft op 22 februari voor de eerste maal de geboortedag van Cornelis Gerhard Anton de Kom herdacht. De Kom zou, indien in leven, op 22 januari 122 jaar oud zijn geworden.
Op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname waar er ook een borstbeeld van De Kom staat, zijn er kransen gelegd. Het ligt in de bedoeling van de organisatie dat 22 februari als geboortedag van de Surinaamse nationalist en verzetsstrijder niet onopgemerkt voorbij gaat.
De Suriname Consciousness Movement verricht deze handeling voor de eerste maal. Ronny Schal, voorzitter van de Suriname Consciousness Movement spreekt van een geweldig voorbeeld om Surinamers ervan bewust te maken wie onze helden zijn en wat ze gedaan hebben. ”We moeten meer van onze eigen geschiedenis kennen en al het leerrijke van onze Surinaamse helden gebruiken,” aldus voorzitter Schal.
Eric Jagdew, voorzitter van het universiteitsbestuur toont zich zeer ingenomen met de activiteit en dat de universiteit ook is vernoemd naar Anton de Kom, vanwege diens heldhaftigheid. Jagdew spreekt de hoopt uit dat dit voorbeeld wordt overgenomen.
Kenneth Sloote, voorzitter van Suriname Consciousness Movement benadrukt dat dit evenement voor het eerst gehouden wordt. De organisatie zal zich inzetten om deze kranslegging tot een jaarlijks terugkerende activiteit te maken en wel op de geboortedag van Cornelis Gerhard Anton de Kom op 22 februari. Sloote deelt de mening van Schal dat Surinamers meer moeten weten over onze Surinaamse helden.
Na de kranslegging op het universiteitscomplex is er een lezing gehouden in de University Guesthouse. Tijdens deze lezing werd ingegaan op de het leven en werken van Anton de Kom en en de Surinaamse geschiedenis. Er is een uitgebreide presentatie gegeven over het leven van De Kom vanaf zijn geboorte, zijn successen en het verdere verloop van zijn leven.
Anton de Kom stierf in april 1945 in Duitsland. Hij is naast nationalist en verzetsstrijder ook schrijver geweest. Zijn meest bekende werk is Wij slaven van Suriname. Papa Anton de Kom kwam onder andere op voor de minst bedeelden in Suriname in de jaren ‘40.
De stichting wil zijn ideologische doelen bereiken door middel van lezingen, interviews, papers, documentaires, open brieven, herdenkingen van nationale helden, bewustwordingsprogramma’s, maar ook door het doen van voorstellen en het geven van adviezen.
De Papa Anton de Kom Suriname Consciousness Movement werd opgericht op 22 februari 2019 door een initiatiefgroep en is een movement met een ideologische basis. Een bewustzijnsbeweging die mensen wil triggeren na te denken over de positie die ze hebben in de samenleving.
Times brengt 16 pagina’s tellende ‘Revo krant’ van NDP uit
24 februari 2020
Morgen, dinsdag 25 februari 2020, is het 40 jaar geleden dat er in Suriname een illegale afzetting van de regering plaatsvond. Middels een staatsgreep, of coup, grepen militairen onder leiding van Desi Bouterse de macht in Suriname.
Ze doopten deze coup om tot een revolutie en Bouterse bombardeerde zichzelf tot ‘leider van de Revolutie’ oftewel Revo. De dag werd later hernoemd naar ‘Herdenking van de dag van Bevrijding en Vernieuwing’ waarbij op het zogenoemde Revo-plein een jaarlijkse herdenkingsmanifestatie plaats vind in de avond van 24 op 25 februari.
De Surinaamse krant Times of Suriname, die eigendom is van de bekende ‘Boutist‘ Dilip Sardjoe, heeft vandaag een 16 pagina’s tellende extra krant uitgebracht. Het gaat om een bijlage van de gewone krant met speciale aandacht voor deze ‘revo dag’.
Volgens Times gaat het om een publicatie van de NDP, de partij van de Surinaamse president Bouterse.
Verzwaring Russische invloed?
February 20, 2020
Graanoogst: Revolutie en Bouterse zijn succesvol
20 Feb, 2020, 02:34

Ivan Graanoogst, ex-militaire topper, tijdens de lezing van het NII woensdagavond in de Congreshal. |

Geen corona-patiënten aan boord Chinese schepen in monding Surinamerivier
31-01-2020
GFC NIEUWS- Een team van het ministerie van Volksgezondheid en Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft zaterdag twee schepen uit China die zich bevonden in de monding van de Surinamerivier bezocht.
Het team werd ondersteund door de Kustwacht en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS).
De beschikbare informatie over de passagiers was nogal vaag. “Wij vertrouwden de informatie niet en hebben het zekere voor het onzekere genomen”, zegt de directeur van Volksgezondheid.
Na de screening op het coronavirus, bleek dat er geen sprake was van besmetting. Ook was er geen sprake van een vermoedelijk geval.
https://gfcnieuws.com/geen-corona-patienten-aan-boord-chinese-schepen-in-monding-surinamerivier/

VHP heeft vragen komst Russische helikopter naar Suriname
02 Feb, 2020,05:55

Deze Russische helikopter van ongeveer een jaar oud, is donderdag aangekomen op de Johan Adolf Pengel luchthaven op Zanderij. |


Santokhi: “Bouterse gebruikt kolonisatiepreek als stokpaardje”

President Desi Bouterse gebruikt zijn kolonisatiepreek als stokpaardje om het volk elke keer te kunnen pakken. Dit zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi in gesprek met Suriname Herald.
Bouterse zei dat “Willempje van Oranje ervan droomt om president te worden van Suriname, om dit land weer aan de kolonisator te geven. Over my dead body”, zei Bouterse op 22 januari op het Onafhankelijkheidsplein, na het verdagen van de krijgsraadszitting. “Dit is puur een praatje van Bouterse, waarin niemand meer gelooft”, zegt Santokhi.
Volgens de VHP-voorzitter is hij niet zo machtsdronken als Bouterse. De oranje partij gaat voor de redding van het land, dat aan de grond is door het gevoerde beleid van Bouterse.
Volgens de VHP-voorman vecht zijn partij niet voor macht zoals de president dat doet. Bouterse zou volgens Santokhi de laatste persoon moeten zijn, die over kolonialisme moet praten. Hij vraagt zich af, wie nu overal in het buitenland geld zit te lenen onder diverse voorwaarden. De politicus vindt dat de VHP tot nu toe met alle bevriende naties heeft samengewerkt en niet met een geselecteerde groep, die het land alleen maar leegrooft. Santokhi vraagt zich af wie a-nationaal is.
De VHP-voorzitter wil Bouterse erop attenderen en vragen onder wiens leiding Suriname nu alleen aan rente, miljoenen dollars moet gaan neertellen en wie een slechte deal heeft gesloten met Alcoa. Al deze zaken hebben gemaakt dat het land in een moeilijke positie is terechtgekomen en ook afhankelijk is van buitenlandse kapitalisten.
Verder vraagt Santokhi aan Bouterse wie concessies aan buitenlandse bedrijven zit te verdelen. Met zijn uitspraken en handelingen heeft Bouterse juist de soevereiniteit van het land te grabbel gegooid, beweert Santokhi.