HET BEDROG VAN DE CLAN VAN BOUTERSE EN DE (R)OVERHEID

Stelling:

De vervlochtenheid van legaal en illegaal vergemakkelijkt het roven vanwege de dunne scheidslijn. Over deze dunne scheidslijn beweegt zich de legitimiteit die overgaat in de illegitimiteit en andersom.

 

We moeten toch nu als volk toegeven dat ons denken ons de das heeft om gedaan. Dat onze leiders ons misleid hebben met zoete praatjes. Met deze kennis moeten wij een nieuwe weg inslaan en leren uit de geschiedenis van het oude patronage en het nieuwe patronage, een nieuw denken van de zogenaamde revolutionairen die de overheid en het  staatsrecht zwaar hebben misbruikt voor eigen belangen. Het staatsrecht vecht nu op een natuurlijke manier terug om Suriname te redden uit handen van de anti-wetenschap. Er is geen land ter wereld die zonder kennis en wetenschap zich heeft ontwikkeld. Misbruik van het geloof en misbruik van de wetenschap om eigen gewin zal vroeg of laat afgestraft worden. Elk volk heeft een langere adem dan een regime dat komt en gaat. Suriname staat voor een nieuwe toekomst, dat is een voldongen feit. Wanneer dat moment daar is,  dat bepalen wij. De keuze is simpel, een aalmoezen regering of een productie regering. Aan ons de keus dus wat goed is voor Suriname. Een verkeerde keuze zal maken dat wij op de oude aalmoezen voet door zullen gaan met alle gevolgen van dien. Een goede keuze overtuigt dat we 

VIDEO/AUDIO

  1. WEINIG OVERGEBLEVEN VAN IDEALEN VAN 1980 ZEGT CHAS MIJNALS(12-05-2020) https://www.apintie.sr/v24304

 

VHP: Corruptieschandalen regering stapelen zich op

GFC NIEUWS- De corruptieschandalen rond de NDP-regering en minister Hoefdraad houden maar niet op, haalt de VHP aan die zegt met verontwaardiging kennis genomen te hebben van hoe de minister 100% van zijn tijd besteedt aan het verpanden en verkwanselen van Surinaamse eigendommen.

“In alle geheimzinnigheid, zonder rapportage naar de Nationale Assemblee en zonder visie of plan, zoals in zoveel andere acties die hij heeft ondernomen’, voert de VHP aan in een bericht.

VHP: “Nu wordt bekend dat hij ook het Centraal Suriname Natuur Reservaat, dat op de Wereld Erfgoed Lijst van de UNESCO staat, wil verpanden om een zogenaamde “Fonds” te creëren. Uit niets blijkt waarvoor de middelen gebruikt zouden worden. Het is weer een initiatief om onze natuurlijke rijkdommen goedkoop te verkopen aan het buitenland en de opbrengsten in een bodemloze put te storten. Deze NDP-regering doet niet onder voor koloniale machten die ons land eeuwen hebben uitbuit. Ze doen er een schepje bovenop om onbeschaamd de eigen zakken rijkelijk te vullen.”

“Wat in de kwestie van het Centraal Suriname Natuur Reservaat nog meer verbaasd, is het feit dat de minister ook nu weer alle procedures en protocollen negeert, zoals hij dat continue doet en heeft gedaan bij andere deals met onze natuurlijke rijkdommen. Zo is de UNESCO niet van deze plannen op de hoogte gesteld, terwijl zij toestemming moeten verlenen en als partner betrokken moeten worden.”

“Saillant detail is dat de Republiek Suriname ongeveer US$ 60.000 achterstallig is in contributies bij deze VN organisatie, opgebouwd over een aantal Jaren. Dus terwijl de minister de internationale reputatie van de Republiek schaadt door geen middelen beschikbaar te stellen voor UNESCO, vindt hij het wel belangrijk genoeg om in één keer en voor één person een bedrag van bijna US$ 90.000 uit te geven om een privé vliegtuig te charteren voor zijn schimmige deals. Het is symptomatisch voor het beleid van deze minister en deze NDP-regering, verkwisting en onzorgvuldig omgaan met geldmiddelen van het volk van Suriname.”

“Met het wederopbouw plan van de VHP zullen onze natuurlijke hulpbronnen met visie en doordachte plannen worden ingezet voor de daadwerkelijke duurzame ontwikkeling van het land. Dit op een wijze dat het ten goede komt aan het volk. De VHP zal onder andere de wet activeren voor het nationaal stabilisatie en welvaart fonds, waar opbrengsten uit bijvoorbeeld goud, hout en olie worden gespaard. Deze voordelen komen toe aan het gehele volk en niet aan een kleine elite. Aan deze verwerpelijke NDP-levensstijl van lenen, verkwisting en disrespect komt op 25 mei a.s. een einde,” aldus de VHP.

https://www.gfcnieuws.com/vhp-corruptieschandalen-regering-stapelen-zich-op/

Doekhie grote afwezige bij ingebruikname nieuw commissariaat gebouw Nickerie

13 mei 2020

Nieuw gebouw districtscommissariaat Nickerie in gebruik genomen
 

Na de start van de bouw in 2015, is het nieuwe gebouw van het districtscommissariaat Nickerie op dinsdagmiddag 12 mei 2020 eindelijk in gebruik genomen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het gebouw, nabij het Brasaplein in het hart van Nieuw-Nickerie, al in 2017 opgeleverd zou worden. Maar vanwege betalingsachterstanden van de overheid aan de aannemer, heeft het 3 jaren langer geduurd.

 

De bouw van het nieuwe pand, dat ruim en hypermodern is en ook wel ‘paleis van Nickerie’ wordt genoemd, was een idee van twee Nickeriaanse NDP prominenten te weten minister Rabin Parmessar en oud-parlementariër Rashied Doekhie. Doekhie was wel uitgenodigd, maar niet aanwezig bij de ceremonie.

TEKST LOOPT DOOR ONDER FOTO:

Dat zal te maken hebben met het feit dat Doekhie niet door één deur meer kan met NDP toppers als Ramon Abrahams, die er wel was en een NDP speech hield. Volgens Abrahams is het paleis van Nickerie een bekroning op het werk dat de huidige regering in Nickerie heeft verricht.

Doekhie heeft afgelopen week flink uitgehaald naar de NDP en zei dat er rovers zijn in de partij van Bouterse. Volgens hem is er 7 miljoen dollar verduisterd door de NDP, uit de Petrocaribe overeenkomst tussen Suriname en Venezuela.

Vanuit de gemeenschap gingen geluiden op om de naam van het commissariaatsgebouw te veranderen in het DC Mohamed Rashied Doekhie Bestuurscentrum Nickerie.

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe en haar staf, die voorlopig ondergebracht zijn in de bovenverdieping van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, kunnen nu verhuizen naar dit nieuwe gebouw.

https://www.waterkant.net/suriname/2020/05/13/doekhie-grote-afwezige-bij-ingebruikname-nieuw-commissariaat-gebouw-nickerie/

 
 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, de tekst '*BREAKING NIEUWS*. Vandaag maandag 11 mei 2020 heeft DNA parlementariër van de NDP voor het Sipaliwini, Erwin Linga de ovestap van NDP gemaakt naar de VHP. Hij werd met FULL ORANGE LOBI verwelkomd door VHP voorzitter Chan Santokhi en ondervoorzitter Asis Gajadien. De voor de NDP in DNA,heeft vandaag eveneens zijn VHP lidmaatschap uit handen de VHP voorzitter mogen ontvangen. YU STEN DU EN OOKTU BRADA LINGA. NANGA YU IN A ORANGE NOW SET'EN! V Zin'

Doekhie: ‘Boevenbende binnen de NDP’

May 11, 2020

Volgens politicus en parlementariër Rachied Doekhie zijn er rovers in de NDP. Doekhie is de mening toegedaan, dat er geld is verduisterd door de NDP. En wel uit de Petrocaribe overeenkomst tussen Suriname en Venezuela, waarbij Venezuela de brandstof tegen een lage prijs heeft geleverd is er een kas ingericht voor de brandstofverkoop. Dit bedrag ging volgens Doekhie naar het ministerie van Financiën ter bewaring, volgens Doekhie zouden er met dat geld kleine projecten in het land geïnitieerd worden. Volgens hem moest een deel van het geld naar de rijstsector, omdat de leveringen van brandstof met rijst wordt terugbetaald. Doekhie zegt dat 7miljoen dollar uit de Petrocaribe-deal is verdwenen. “Niemand kan uitleggen waar het geld naartoe is gegaan, maar a moni no de. Wanneer ik deze zaken aankaart, hoor je vaker dat ik geen goede parlementariër ben. Deze mensen zijn gevaarlijk en waardeloze klootzaken. Iedereen mag in de politiek, maar je moet niet van het volk stelen”, stelde Doekhie in een radioprogramma. Volgens Doekhie kan er niet gezegd worden, dat er met het verdwenen geld is geëxporteerd. Hij zegt dat er geld wordt verbrast door de regering en dat er een boevenbende binnen de NDP zit. Doekhie vertelt dat hij geen mensen in de politiek heeft, omdat hij zijn attitude en ‘lijn’ niet heeft veranderd. “Wanneer de dingen niet goed gaan, moet je het kunnen zeggen. Je moet het zien als een kind, als mijn kind fouten maakt, moet ik het kunnen zeggen toch? Dat is pas een goede opvoeding!” Aldus Doekhie. Hij zegt dat de leden die in de ‘pap van de regering roeren’, moeten verklaren, waar de verdwenen gelden naartoe zijn. Als rechtgeaarde burger van Suriname, zal Doekhie een brief aan de procureur generaal richten, betreffende de malversaties te Wageningen. “Wanneer je geen stappen onderneemt, om kenbaar te maken dat er zaken wreed fout gaan binnen je partij, ben je medeplichtig. En dat is Doekhie niet”, aldus Doekhie. Volgens hem kan de NDP niet schelen als er gestolen wordt door mensen. “Pe sukru de, mira de! En daarom lopen heel wat mensen over naar de NDP. Het heeft niets te maken met de NDP, maar met de mensen die stelen in een NDP-regering. Als jullie me goed hebben gevolgd, weten jullie dat ik niet van onrecht houd. Omdat ik mijn mond open doe over strafbare handelingen, willen ze mij eruit”, aldus Doekhie.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en meme, de tekst 'DP-kandidaat Saramacca Jayant Lalbiharie kreeg 14.55 MILJOEN van de regering zonder enige openbare aanbesteding. Met dit geld voert hij nu campagne. de man van 14.55 miljoen NDP kandidaat Saramacca'

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *