DE BINNENLANDSE OORLOG IN ANDER PERSPECTIEF GEZIEN.

 

Auteur: Angela Fernald

Na de binnenlandse oorlog heeft Bouterse begrepen hoe belangrijk het binnenland is. Strategisch en voor de mijnbouw, de kern van de economie. De rollen zijn nu weer omgedraaid want anno 2020 begrijpt Brunswijk hoe belangrijk het binnenland is om Bouterse ten val te brengen. De Marron en Inheemsen lusten de NDP niet en Desi Bouterse heeft zijn ware gezicht getoond aan deze mensen. Het binnenland afsluiten voor de NDP en de clan van Bouterse zal niet zonder slag of stoot gaan. Maar de voormalig Jungle Commando leider en nu de voorzitter van de politieke partij de ABOP, zal er alles aan doen de fysieke en politieke leiding in het binnenland te heroveren op de top militairen die hun prive belangen beschermen van de troon te stoten. De prive belangen van de clan die met militair machtsvertoon worden beschermd is een complete sta in de weg voor nationale ontwikkeling. Investeerders worden via de areas of interest direct gekoppeld aan deze clan. De vele scalians wordt geen strobreed in de weg gelegd door de regering.De vraag blijft van wie de scalians zijn. Zo een lijst zou de media veelvuldig moeten publiceren gepaard gaande met opinie artikelen over deze zeer milieu onvriendelijke vaak illegale praktijken in het binnenland die maar gedoogd worden. Deze wanorde in het binnenland is een zeer belangrijke issue voor het voortbestaan van Suriname en het voortbestaan van het traditioneel gezag. Het tijdperk Bouterse heeft diepe wonden geslagen: 8 december 1982, de binnenlandse oorlog en MoiWana en de knechting en onderdrukking van een heel volk. De machteloosheid in Suriname is enorm, een gevoel dat wij nooit meer verlost zullen worden van dit regiem Bouterse. Zelfs de verkiezingen worden gevreesd, gevreesd wordt voor vals spel, fraude gepleegd door het regiem om koste wat kost haar macht te behouden, want de prive belangen van de clan zijn onvoorstelbaar groot.

 

De Leider heeft voor de 2 de keer ons land bevrijd uit de klauwen van de Dictatuur
Uw waakt over ons land als een ster in de hemel Wij zijn u eeuwig dankbaar daarvoor
Bravo Onze Leider
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen

HET EEN-PARTIJEN STELSEL VAN HET SECTARISME IS VERSLAGEN

02-06-2020

DIT ARTIKEL HEB IK OP 02-06-2020 GESTUURD NAAR SURINAME HERALD MET VERZOEK TOT PLAATSING ALS INGEZONDEN STUK. Helaas is het niet geplaatst. Omdat ik niet wil dat mijn artikelen maar ergens blijven hangen heb ik op 04-06-2020 ditzelfde artikel ook gestuurd naar DAGBLAD SURINAME, die mijn artikel wel plaatste op 07-06-2020. ( op 20-06-2020 was mijn artikel al 54 keer gedeeld https://www.dbsuriname.com/2020/06/07/het-een-partijenstelsel-van-het-sektarisme-is-verslagen/

 

HET EEN-PARTIJEN STELSEL VAN HET SECTARISME IS VERSLAGEN

Geen enkele partij-topper die de partijleider tot andere gedachten kan brengen of maar durft te bewegen om zijn verlies openlijk toe te geven en de winnaars te feliciteren. Bouterse wikt en schikt en Bouterse beslist! Bouterse eerst en dan Suriname, is wat ons volk zelfs na een verkiezingsnederlaag door de strot wordt gedrukt. De hele partij NDP schijnt in een psychose te verkeren. Suriname heeft voor zichzelf gekozen, voor vrijheid van de geest, tegen mentale onderdrukking, voor onafhankelijk denken en voor een eigen Surinaamse toekomst zonder vreemde overheersing door China of Rusland.

Hulde aan ons Surinaams volk die een aan haar opgelegde vreemde ideologie uit 1980 heeft verslagen. De schuldige politieke partijen die vanaf 1980 en daarna deze ideologie hebben verdedigd zijn hiervoor zwaar afgestraft evenals de overlopende figuren en ras loyalisten. Onze geschiedenis van  bevrijding door onze Marron broeders  heeft wederom de doorslag gegeven in onze bevrijdingsstrijd zonder wapens. De historische lijn van onze geschiedenis van bevrijdingsstrijd is niet 1980. Onze bevrijdingsstrijd is altijd weggedrukt en ons volk heeft nu de draad weer opgepakt en zal met onze nieuwe overwinning  de nieuwe weg markeren welke wij als Surinamers collectief opgaan: VHP-ABOP-NPS-PL, dat is de volkswil. De ons opgedrongen 40 jaren van indoctrinatie, verval op elk vlak en een valse historie heeft elke Surinamer een onschatbare levensles gebracht. Jongeren hebben begrepen wat de ouderen al die jaren hebben ervaren en hen de helpende hand toegereikt om dit tijdperk van family and friends dat niet goed is voor ons land te verslaan. Dank aan markante jongeren die allemaal een zeer belangrijke rol hebben gespeeld in dit bevrijdingsproces, te beginnen met Cedric van Samson, Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider, Stefano “Pakittow” Biervliet, Maisha Neus, Serena Essed en last but not least Xaviera Jesserun. Dank ook aan onze jongeren die zeer slim hebben gestemd. Zonder deze beweging van bewustwording was Suriname m.i. verloren. Ere wie ere toekomt, de trekker van deze beweging, Xaviera Jesserun en al haar ondersteuners, weldone! Dank aan alle stille werkers, Surinamers in binnen en buitenland. Dank vooral aan de ervaren politici van de gevestigde politieke partijen voor de immens zware job dat niet voor niets is geweest, want een tijdperk is verslagen. We hebben het allemaal samen gedaan.

Suriname schreeuwt het laatste restje angst en ellende van 40 jaren uit. Laten wij onze geestelijke bevrijding vooral eerst massaal en collectief vieren op een moment van nationale verbroedering bij het aantreden van onze nieuwe regering. Wij gaan mentaal en politiek op culturele wijze eerst schoon schip moeten maken en vervolgens met vereende kracht en liefde voor ons land verder werken aan het wegwerken van de aangerichte schade. Ik geloof meer dan ooit in ons volk, het is nog nauwelijks te bevatten hoe groot onze eensgezindheid is geweest om dit sectarisme met ons helder verstand en met de juiste strategie te hebben verslagen. Dit sectarisme is m.i. in onze historie het moeilijkste opstakel geweest omdat de onderdrukking van onze eigen mensen door onze eigen mensen met allerlei drogredenen een hele generatie heeft vergiftigd. Het sectarisch leiderschap had daarom ook nooit durven dromen dat wat zij gecreeërd had zich ooit tegen haar zou keren. De psychose waarin de partijleider en zijn team verkeren is daarom begrijpelijk. Maar de wil van ons volk is een voldongen feit. Het is nu aan de weldenkende NDP-ers om nu hun verantwoordelijkheid te tonen en in de strekking van de eerdere verklaring van Andre Misiekaba hun verlies te nemen en hun partijleider te bewegen de wil van ons volk te respecteren.

Rest ons nu met zijn allen het Corona virus dat ons nu bedreigt ook te verslaan door grote verantwoordelijkheid jegens elkaar aan de dag te leggen en de regels stringent na te leven. GOD zij met ons Suriname!

Alle Surinamers, gefeliciteerd met onze overwinning.

Mevr. A. Fernald

afernald34@gmail.com

De Leider heeft voor de 2 de keer ons land bevrijd uit de klauwen van de Dictatuur
Uw waakt over ons land als een ster in de hemel Wij zijn u eeuwig dankbaar daarvoor
 
Bravo Onze Leider
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen
 
 
 
23 opmerkingen
79 keer gedeeld
 
 
 
 
 

Brunswijk wijst aanzoek Bouterse af

06/06/2020 01:00 – Van onze redactie

De leiders van de NPS, VHP, Abop en PL vorige week zaterdag bij de proclamatie van hun coalitie enkele uren nadat Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk een ontmoeting had met NDP-voorzitter Desi Bouterse.

De leiders van de NPS, VHP, Abop en PL vorige week zaterdag bij de proclamatie van hun coalitie enkele uren nadat Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk een ontmoeting had met NDP-voorzitter Desi Bouterse. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO – Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt in een interview met Radio ABC dat hij een toenadering door NDP-voorzitter Desi Bouterse voor een coalitievorming tussen Abop en NDP heeft afgewezen. Hij gaf aan door de “tweede lijn” van de NDP te zijn benaderd en ook zelf met Bouterse te hebben gesproken. Desgevraagd zegt Eugène van der San, die de NDP-voorzitter ook in politieke zaken adviseert, dat er vorige week zaterdag inderdaad een bespreking tussen Bouterse en Brunswijk heeft plaatsgevonden.

Op de vraag of hij dat gesprek heeft gearrangeerd antwoord Van der San ontkennend. “Nee, ik heb niks georganiseerd of gearrangeerd. Ik ben niet de tweede lijn die Brunswijk bedoelt. De laatste keer dat ik Brunswijk heb gesproken – hij is ook mijn buurman – is een week vóór de verkiezingen”, zegt Van der San. “Ik vind het irritant dat zoveel mensen me bellen om te vragen of ik bezig ben deze zaken te regelen tussen Brunswijk en Bouterse”, reageert hij gepikeerd.

Het gesprek tussen de twee partijleiders is door Chas Warning gearrangeerd en ook bij Warning thuis gevoerd vorige week zaterdag, weet Van der San. Brunswijk zou naar verluidt Bouterse hebben voorgehouden dat hij niet met de NDP kan samenwerking omdat het electoraat hem en zijn partij hebben afgewezen. Een paar uren na het onderhoud tussen de twee leiders tekende Brunswijk een samenwerkingsovereenkomst met de voorzitters van VHP, NPS en PL voor het vormen van de nieuwe regering.

In een persbericht hebben zij de verkiezingsautoriteiten opgeroepen vaart te zetten achter een snelle vaststelling van de officiele uitslag van de verkiezingen. “Het trage tempo van de verkiezingsautoriteiten, waaronder het hoofdstembureau Paramaribo getuigt van weinig respect voor de kiezer, die duidelijke taal heeft gesproken”, stellen ze.

Donderdag maakte Hoofdstembureau Paramaribo de resultaten van kiesdistrct Paramaribo bekend. Sipaliwini is het enige hoofdstembureau die dat nog moet doen. De bekendmaking daar stagneerde omdat twee districtscommissarissen van dat bureau besmet zijn geraakt met het nieuwe coronavirus en de overige dc’s in quarantaine zijn geplaatst. De openbare zitting van Hoofdstembreau Sipaliwini is gepland voor zaterdagmorgen.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/06/06/brunswijk-wijst-aanzoek-bouterse-af/
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *