MOBILISATIE VAN HET VOLK.

Bureau Eenheid ondersteunt inheemsen in diversificatie landbouw Het Bureau Eenheid ondersteunt inheemsen in het diversifiëren van hun landbouw. In dit kader heeft zij op 22 januari bewoners van Marijkedorp, verenigd in de Stichting Super Liga der Tucajana, voor een rondleiding meegenomen naar landbouwgrond te Coppenamepunt. De inheemsen konden tijdens dit veldbezoek niet alleen de markoesateelt …

MOBILISATIE VAN HET VOLK. Lees verder »

NATIONALE DISCUSSIE’S

Alven Roosveld: “Ik haat Eenheid in Verscheidenheid” 23 januari 2021 om 19:15 Leestijd 5 minuten Regeringswoordvoerder en directeur CDS, Alven Roosveld      Ik haat “Eenheid in verscheidenheid, ik sta voor Surinamer zijn”. Dit waren de woorden van regeringswoordvoerder Alven Roosveld, tijdens een vraaggesprek op 22 december 2020 in ABC nieuws. Roosveld miskent hier het doel van die “Eenheid …

NATIONALE DISCUSSIE’S Lees verder »

BLAKA SMA GEDRAG EN DOMHEID.

Dit gaat echt te ver. Een opgepakte drugscrimineel die zich verscholen had achter acties tegen de regering Santhoki-Brunswijk werd als martelaar neergezet door de achterban van de NDP met een foto van Nelson Mandela naast Siebrano Pique en de volgende tekst:
” REAL LEADERS MUST BE READY TO SACRIFICE ALL FOR THE FREEDOM OF THEIR PEOPLE”

HET 40 JARIG TIJDPERK BOUTERSE: VAN COUPPLEGER, DICTATOR NAAR KRIJGSHEER EN PRESIDENT.

Aan de hand van onze lijn der geschiedenis valt op te maken dat de ex-kolonisator het denken van de Surinamer goed kende. En met name het denken van de afstammelingen van de slaven en de Marrons. Het politieke bestuur in Suriname werd door de ex-kolonisator niet voor niets overgedragen aan Surinamers van Afrikaanse afkomst, die al lang voor de onafhankelijkheid baas in eigen huis wilden zijn. Dit sterk nationalistisch gevoel culmineerde in de onafhankelijkheid van ons land.

PERIODE VAN STAATSMANSCHAP: DE LEGITIEME DEMOCRATISCH GEKOZEN PRESIDENT: VAN ISOLATIE NAAR PARTICIPATIE.

De vice-president verzamelt prentjes. Het cynisme is lachwekkend en straalt van het gezicht van de Amerikaanse admiraal af. Niet de president, maar de vice-president steelt weer de show. “pot tji eng bka, ia, pot tji eng baka, luku, vice-president, ia, ia.”, zijn nog vers in het geheugen toen Brunswijk zichzelf met zijn naambord van excellentie op tv zag.

PERIODE VAN KRIJGSHEERSSCHAP: EEN NIET LEGITIEME PERIODE VAN ISOLATIE EN ONDERDRUKKING.

Desi Bouterse heeft ons volk ongekend veel leed aangedaan! Het democratisch stemrecht gestolen in 1980 en vervolgens strijders tegen deze dictatuur van de macht standrechtelijk gefusilleerd. Bouterse voltrok gewoon de doodstraf door executie van 15 Surinamers. De vele doden in een binnenlandse oorlog, verdwijningen van mensen, liquidaties en het vermoorden van Surinamers is nooit zo erg geweest als tijdens het regiem van Bouterse.