RASCISME, B.B.B. & HET VERSCHIL IN DENKEN

Zwarte politieagent ontslagen na zeggen van het woord neger

4 maart 2021

GFC NIEUWSREDACTIE- Een zwarte Amerikaanse politieagent uit de staat Florida is ontslagen nadat hij herhaaldelijk werd betrapt op het gebruiken van de term neger.

 

Delvin White. Foto: NYpost

 

De bodycam van de agent nam een telefoongesprek tussen hem en zijn vrouw op. Tijdens dat gesprek zou hij de term naar zijn vrouw hebben geuit, meldt NYpost.

De agent, die een middelbare school als standplaats had, zou de uitspraak ook hebben gedaan toen hij buiten werktijd naar huis reed.

Tijdens zijn aanhouding zei Delvin White dat hij niet de intentie had om kwetsend over te komen en dat het een vaak gebruikte term is binnen de African American gemeenschap.

https://www.gfcnieuws.com/zwarte-politieagent-ontslagen-na-het-zeggen-van-het-woord-neger/

De Waarheid 23 februari 2021 Chan misbruikt zn macht als politie agent, maar hoelang gaat hij dat kunnen? En hoeveel agenten heeft hij om de macht te behouden? Onvoldoende om het volk onder zn macht te houden!!! Zonder kennis van economie gaat hij het volk niks kunnen bieden. A no abi a koni fu drai a kondre en a no abi nofi skotu fu hor' a makti ooktu! A volk abi a makti fu saka Chan ini wan dei!

Marcus Apinsa, jij hebt al vaker te horen gekregen dat je een Koelie ben met curlies, maar geef niet broer. De meeste creolen zijn doof en blind op dit punt. De andere dag las ik dat een Creool schreef dat als de militairen geen coup hadden gepleegd, dan hadden de creolen west Suriname in ontwikkeling gebracht. Mooi niet en dit weet een ieder. De creolen hebben de 3.5 miljard gulden verbrast. Dat was ook een van de reden dat de militairen ingrepen. Om de corruptie te stoppen en vervolgens zijn de militairen hetzelfde gaan doen tot op heden. Iedereen weet hoeveel de NDP afgelopen 10 jaar achterover heeft gedrukt en het zijn over het algemeen creolen die dit hebben gedaan. Behalve Alu Baba en en een paar anderen die Dibdibri ook nodig had om voldoende stemmen te behalen. Men moet gewoon ophouden met onzin verkondigen over de Hindoestanen. Je kan ze nooit meer kapotmaken of de creolen moeten een burgeroorlog met de hindoestanen starten.

Ik haat geen chinees .geen blanken.geen hindoestanen.want ik weet dat ze qua technologie.onderzoek hardwerken en ondernemerschap veel beter en verder zijn .Ik wil van ze leren wie wil haten is hun probleem maar breng geen rassen haat .Als je niet wil studeren ondernemen.onderzoeken ondanks de mogelijkheden er zijn is dat jouw recht maar het is niet de plicht van andere die hardwerken om bazo en sociale voorziening voor je te betalen.Het is bewezen dat mensen die het meest klagen lui en gemachtzuchtig zijn.indien jij dit gedrag vertoond is het nu tijd om te veranderen als je buurman iets goeds doet volg hem…..
Lorian Doorson
 Belachelijk bekrompen reactie sorri en waarom?
Waarom zouden mensen onderling elkaar a piori haten?
Van iedereen kan je wat leren.
.groot/ klein / man / vrouw / dik/ dun. daar speelt ras geen enkele rol bij.
Je comment is zeer beledigend nasr het zwarte ras toe terwijl ik vetmoed dat je ook tot dat ras behoort.
Ga je verdiepen in wat zwarte.mensen hebben bereikt en misschien krijg je dan wat zelfrespect.
De wereld is klein je kan van velen inspiratie opdoen om.vooruit te komen in datgene waar je talenten liggen
Nergens voor nodig om de rassenkaart te trekken.je besmeurd jezelf alleen maar.
Fijne dag .

Hooghart: ‘Mek pg go sribi jere’

23-02-2021 04:54 PM

CLO-voorzitter Ronald Hooghart

Naar zeggen van de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, wil de zittende regering alle prominente creolen laten opsluiten. Dat zei hij vandaag tijdens een persconferentie. “Ding man wan sroto alla prominente blakaman, di kan fet’ tegen a regering. Mek’ pg go sribi jere, te a kba da a kon sroto mi. Als ik wilde stelen, was ik allang miljonair in dit land”, aldus Hooghart.

Naar verluidt zou de procureur-generaal (pg) bezig zijn met een onderzoek tegen de ex-parlementariër voor mogelijke corruptieve handelingen. “Mi no sab sang skowtoe nanga rechter eh go soekoe tap mi project, waarom kunnen ze niet naar Poenai gaan? Ik heb ze gevraagd waarom zij mij beschuldigen en ze gaven me aan dat ze gewoon op zoek waren naar informatie. Het gaat om een woningbouwproject aan de Esperanceweg waarvan de vakbondsleider eigenaar is.  Volgens hem zouden mensen binnen CLO hieraan hebben meegewerkt. “Ze willen dat ik opgesloten wordt, zodat zij de leiding hier bij CLO kunnen overnemen. Wel, pas wanneer ik dood ben”, aldus Hooghart.

https://sun.sr/Details/7531_NaFaFaQCr4Ij4aFaFaF1rdmOSG0AtdrOHaFaFaq13z0WA06R2ArzdJkCq2R1DNDYxoZlaCyF3c6N_0302757hoogie1.jpg

HOOGHART WOEST OM BEZOEK RECHTER-COMMISSARIS AAN CLO-WONINGBOUWPROJECT

24/02/2021 05:50 – Jason Pinas

CLO-voorzitter Ronald Hooghart (l) met naast hem zoon August dinsdag tijdens de persconferentie.

CLO-voorzitter Ronald Hooghart (l) met naast hem zoon August dinsdag tijdens de persconferentie. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO – Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO), is er totaal niet over te spreken dat het woningbouwproject van zijn organisatie aan de Esperanceweg in verband wordt gebracht met vermeende malversaties bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). De Centrale Landaccountantsdienst en justitie zijn een onderzoek gestart naar mogelijke onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan.

Echter, Hooghart ziet dit als politiek spel dat wordt gestuurd vanuit de regering. “Den man wani sroto ala den prominent blakaman di kan feti tegen a regering“, merkte hij dinsdag op tijdens een persconferentie. Hij benadrukt dat er inderdaad een samenwerking is met de SPSB maar dat er verder niets verkeerds is gebeurd. De vakbondsleider vindt het daarom vreemd dat hij, zonder dat er enig bewijs is geleverd, als een verdachte wordt behandeld. Hij is meerdere malen opgeroepen door de politie. “Allerlei gekke vragen. Als ik wilde stelen was ik allang rijk in dit land”, aldus de CLO-voorzitter.

Hooghart zegt dat hij iets meer dan SRD 4 miljoen heeft geleend bij het woningbouwfonds van de SPSB. Daarna heeft hij nog eens SRD 1 miljoen geleend bij het ambtenaren pensioenfonds om de huizen af te bouwen. Over de afbetaling zijn er volgens hem afspraken. “Ik heb ook geld geleend bij sommige van de lidbonden om de wegen te rehabiliteren”, schetste hij de bestemming van de bedragen. Volgens hem zijn de financieringsafspraken niet volledig nagekomen door de bewoners waardoor een aantal werkzaamheden op het woningbouwproject stagneren.

Over ex-SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto, die nu al enkele maanden vastzit voor mogelijke malversaties bij de bank, spreekt Hooghart zich lovend uit. “Kromosoeto is een heel goed mens, hij helpt. Daarom meki a de na strafu now.” Of hij gaat meewerken aan het strafrechtelijk onderzoek zegt Hooghart niet concreet. “Meki a procureur-generaal go sribi. Laat hij me maar komen opsluiten”, antwoordt hij op vragen van journalisten.

Als trekker van het woningbouwproject is de CLO-voorzitter vooral kwaad dat rechter-commissaris Ingrid Latjicharan zich onlangs heeft georiënteerd op de locatie. Volgens hem zijn enkele bewoners gehoord door de politie. “Wat heb ik zo gedaan dat ze moeten gaan kletsen op mijn project. Wat voor informatie zoeken ze? De bewoners moesten allerlei nonsens aanhoren van de politie en de rechter. Den man go na Poenai?”

Hij meent dat zijn collega’s van de CLO, die zich tegen hem hebben gekeerd, ook een vinger in de pap hebben. Hooghart vermoedt dat die groep mensen aanzet om hem in een kwaad daglicht te stellen zodat ze de vakcentrale kan overnemen. “Wat ze hebben verklaard bij de politie, is om me in de gevangenis te krijgen. Dat kan wanneer ik dood ben”, benadrukt hij.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2021/02/24/hooghart-woest-om-bezoek-rechter-commissaris-aan-clo-woningbouwproject/

 

NESTY’S GATORS PAKKEN GOUD EN ZILVER OP DAG 1 SEC

24/02/2021 04:20 – Terence Oosterwolde

Anthony Nesty staat een journaliste van ESPN te woord na het winnen van de SEC-kroon in 2020. Dinsdagavond startte zijn team de titelverdediging met twee medailles en records.

Anthony Nesty staat een journaliste van ESPN te woord na het winnen van de SEC-kroon in 2020. Dinsdagavond startte zijn team de titelverdediging met twee medailles en records. Foto: Gators Swimming and Diving  

PARAMARIBO – De University of Florida is haar titelverdediging dinsdagavond goed begonnen. Op dag 1 van de Southeastern Conference Championship wonnen de zwemmers van Surinames Golden Boy Anthony Nesty goud op de 200 yard wisselslagestafette en pakten ze zilver op de 800 yard vrijeslagestafette.

Gators aast op zijn negende titel op rij. In Mizzou Aquatics Center in Columbia, Missouri schoten de pupillen van de Surinaamse Olympisch kampioen als een raket uit de startblokken. Adam Chaney, Dillon Hillis, Eric Friese en Will Davis pakten niet alleen het goud op de 4×50 wisselslagestafette, hun winnende 1:23,17 is ook de snelste tijd dit jaar in geheel Verenigde Staten op dit onderdeel. Verder braken ze een nieuw pool record in Mizzou Aquatics Center.

Op de 4×200 vrijeslagestafette klokten Kieran Smith, Trey Freeman, Clark Beach en Miguel Cancel 6:12,24, goed voor de tweede plek. Vorig jaar pakte Gators op dit onderdeel voor het achtste jaar op rij de titel. Deze keer ging het goud naar Texas A&M in 6:11,63. Met hun tijd behaalden de Florida-zwemmers wel de A-cut voor de NCAA-kampioenschappen van maart. Voor Smith was er individueel succes. Als eerste zwemmer vestigde hij een nieuw SEC- en schoolrecord, door na 200 meter aan te tikken in 1:29,48.

Nesty toonde zich content met de prestaties, maar liep niet te hard van stapel. “Onze beide estafetteploegen deden het uitstekend, maar hoe goed we vanavond ook waren, bij deze wedstrijd hangt veel af van de manier waarop je ‘s morgens zwemt”, zei hij doelende op de preliminaries van de ochtenduren. “We zullen dus gefocust moeten blijven en veerkracht moeten tonen.”

Gators bezet na de eerste avond de vijfde plaats met 207 punten. Kentucky voert de ranglijst aan met 338, gevolgd door Tennessee (287), Missouri (232) en Texas A&M (221). Woensdag staan op schema de 500 yard vrije slag, 200 yard persoonlijke wisselslag, 50 yard vrije slag en 4×50 yard vrijeslagestafette. Smith won vorig jaar onder meer goud op de 500 yard vrij.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2021/02/24/nestys-gators-pakken-goud-en-zilver-op-dag-1-sec/

Seedorf: ‘donkere trainers krijgen geen kans’

Oud-voetballer en trainer Clarence Seedorf
Waterkant archieffoto Clarence Seedorf
 

Oud-voetballer en trainer Clarence Seedorf heeft afgelopen weekend in een Italiaanse krant gezegd dat hij vanwege zijn donkere huidskleur geen aanbiedingen krijgt om trainer te worden bij een club.

“Er zijn geen gelijke kansen voor coaches. De cijfers spreken voor zich; nergens zie je donkergekleurde mensen in de hoogste posities in het voetbal” zou de in Suriname geboren oud-international gezegd hebben in Gazzetta dello Sport.

Seedorf zegt volgens het AD dat hij tevergeefs op aanbiedingen heeft gewacht vanuit Italië, waar hij grote successen vierde als voetballer en in 2014 ongeveer vijf maanden trainer was van AC Milan.

Ook vanuit Nederland kreeg hij geen telefoontjes.

Seedorf kreeg in 2014 de onderscheiding ‘Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster van de Republiek Suriname’
https://www.waterkant.net/suriname/2021/02/22/seedorf-donkere-trainers-krijgen-geen-kans/
 

REACTIES

Uit Afrika krijg je ook geen aanbieding om trainer van Ghana te worden. Dus is daar ook sprake van racisme ?

Je moet hard werken om trainer te worden.

Ruud Gullit, Frank Rijkaard die zijn wel (top)trainers geweest in het buitenland en in Nederland, dus die stelling van Clearance Seedorf is niet waar.

Zie ook Henk Ten Cate, Henk Fraser,

Ook Jerrel Hasselbank en Edgar Davids timmeren ook aan de weg.

Het komt je niet zomaar aanwaaien. Je zal er wel wat voor moeten doen.

Patrick Kluivert, Technisch directeur PSG
Ricardo Moniz
Ruud Gullit
Henk ten Cate
Frank Rijkaard.

Ooit was je trainer van AC Milan, Shenzhen Xiangxue en Deportivo La Coruña doch bij geen van ze heb je het lang kunnen volhouden. Waar zou dit aan hebben gelegen?

Onzin ..Seedorf heeft het nergens lang uitgehouden als trainer.,gewoon omdat de resultaten tegen vielen.
Een goeie voetballer is niet automatisch een goede trainer.
Welke kleur je ook hebt..maak niets uit.
Val je tegen…lig je eruit.
Zo werkt het eenmaal in het voetbal.

Als je een goede voetballer bent geweest wil dat niet zeggen dat je een goede trainer bent.
Denk dat hij zijn handen in eigen boezem moet steken en het niet gooien op discriminatie.
Als je echt zo goed bent wordt je aangenomen. Of misschien een ander vak gaan zoeken dat je beter ligt. Trouwens de meeste grote clubs zijn in handen van Arabieren of chinezen, ga lekker het gesprek voeren met hun om discriminatie.

de zoveelste die weer over racisme begint vanwege eigen onkunde.
seedorf… je bent een trieste lul
als voetballer had je ook al kapsones, je bent dus totaal niet veranderd.
triest als je alleen maar een balletje kan trappen en voor de rest geen reet kan.
tsjah dan maar op je kleurtje gooien zoals alle andere nietsnutten die gewoon niets kunnen.
als je echt zo goed was? en je een club veel geld kon opleveren? denk je nu echt dat je kleurtje belangrijker is dan groen? de kleur van geld?
o wat heb je slechte mensenkennis.
je bent er zelf ook 1 die voor geld overal heen ging, maar een ander moet jouw als trainer aannemen ondanks je kwaliteiten?? en niet voor de opbrengst?

behalve onkunde, arrogantie…. ben je ook verschrikkelijk dom

Seedorf en Kluivert na zwakke Afrika Cup ontslagen bij Kameroen
Voor trainer Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert zit het avontuur bij Kameroen erop. Beide Nederlanders werden vandaag ontslagen door de bond van het land na een teleurstellend verlopen Afrika Cup, waarin Kameroen al in de achtste finales werd uitgeschakeld door Nigeria.

‘Clarence Seedorf ontslagen bij AC Milan’
Clarence Seedorf is ontslagen als trainer van AC Milan. Dat meldde de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport gisterenavond laat.

Bewerkt door: Redactie 27-05-14, 01:26 Laatste update: 22:43 Bron: ANP

© reuters
De Nederlander werd in januari aangesteld bij de grootmacht in Milaan. Hij wordt opgevolgd door de Italiaan Filippo Inzaghi, met wie Seedorf lange tijd samenspeelde bij de club.

Waarom werd ten cate genaaid door de KNVB
waarom komt thiery henri nergens aan de bak. DE grote Henry
waarom komt partick viera nergens aan de bak. De grote Vieira
Moet ik doorgaan.
Dat Rijkaard barca mocht trainen lag aan het feit dat Cruijf f dit wilde. Hij discrimineerde niet
Gullit krijgt geen kans in Nederland. een keer heel lang geleden in Engeland
Ten cate mocht assistent worden van Rijkaard.
Moniz mocht in rusland of ergens daar (en excelsior kort) trainer zijn
Ik zeg niet dat Seedorf een goede of slechte trainer is, maar de kansen voor blaka mang is veel en veel kleiner dan voor wit mang

Zolang je onder de blanke staat accepteert hij je, geeft hij je het gevoel dat je er bij hoort dat je er toe doet, maar mie boi zodra je klimt worden ze jaloers en o wee als je boven ze komt, da ie ka
Hoeveel blaka mang zitten er in het bestuur?
Nu zie je dat in ned de grote clubs marokkanen aanstellen bij de jeugd. Eigen belang niet die van de marokkaan denk dat niet
Jullie mogen je ogen sluiten hoor, geen probleeem
maar ik weet wat ik zie
Dat de blanke discrimineert weet ik, dat we onderling discrimineren weet ik
maar wat ik WALGELIJK vindt is de blaka mang die de go van een blanke likt
Zeg maar henk fraser

Fraser heeft nergens bedankt mie boi. hij werd ontslagen bij Vitesse. Hij riep als ik nergens een baan kan vinden dan ga ik een jaar naar Suriname (oh dan kom je thuis noh jongen)
hij had mazzel dat de baas van sparta hem kende en hij kreeg daar een baan.
Hoe vaak heeft hij wel niet gehoopt op Feyenoord? Hoe vaak las je z;n naam wel niet, maar kansloos. Gelukkig want die deze saka saka drukte z’n snor toen ze hem vragen stelde over BLM.
Hij wrong zich in bochten. en eindigde met ik ga liever in discussie met ze. Hij kwam er niet voor uit hoe hij erover dacht. Een walgelijke hond.
niks geen onrust stoken
En dan heb je nog een grote bek over leugens
Welke leugens? ik zit dicht bij het vuur dus weet minstens 1000000000000000000000 meer dan jij snotneus

Je bent gewoon een FAILED COACH met bloed aan de handen, van het heulen met een veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar. Daar houden mensen niet van. Maar ja…..we kennen inmiddels de jank en klaagverhalen van de zwarten wel.

@pakiRATigri
“Omdat bij witte mensen het superioriteitbeginsel nog steeds in hun DNA verankerd is”

de blanke is niet superieur…. het is de gekleurde die inferieur is.
en ze laten het elke keer zien en horen, tevens ook het grootste probleem voor ze dat niemand echt met ze wil werken.
je weet op voorhand al dat je gezeik krijgt, iets wat bij de gekleurde in het dna zit.
voor de rest is het zoals gewoonlijk altijd maar witmannetje bashen van je.
en vergeet dat er bij je eigen soort heel veel problemen schuilen waar anderen gewoon niets mee te maken willen hebben.
het is altijd de schuld van de nederlander/witman.
het startbeginsel van je inferieuriteit… zolang je altijd de schuld maar bij een ander blijft leggen? is het niets en zal het nooit iets worden.

seedorf heeft kansen gehad en niet benut… dat niemand hem wilt? is de schuld van die droeftoeter zelf.
en al die andere hier met hun domme kleur reacties??
nemen jullie iemand aan die zijn werk niet verstaat?? en die je geld gaat kosten?
nee he? stelletje hypocrieten. stelletje fucking rascisten met dat eeuwige kleur gezeik.
presteer eens wat, ipv alles maar verwachten van een ander
niemand is je wat verplicht, dus als je zelf je kansen niet pakt, moet je niet verwachten dat je ze krijgt vanwege je kleurtje, wat precies is wat dat kleurtje wilt.
een kans op basis van kleur ipv kwaliteiten….. triest gewoon zulke mensen
https://www.waterkant.net/suriname/2021/02/22/seedorf-donkere-trainers-krijgen-geen-kans/


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *