Auteur: Angela Fernald
Rajindre Khargi heeft zijn sporen meer dan verdient bij de Surinaamse gemeenschap met zijn radio programma Zorg en Hoop. Zijn live verslagen van de Rambocus coup op 11 maart 1980 zijn in ons geheugen gegrift. Heel Suriname kent Rajindre Khargi, hij hoeft geen introductie. Elke Surinamer die tegen de coup van 1980 is en de verwoestende gevolgen daarna door Bouterse en zijn NDP, is Rajindre Khargi goedgezind. Rajindre Khargi heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de bevrijding van Suriname. De ABOP leider Ronnie Brunswijk en Rajindre Khargi behoren anno 2020 tot personen die hun bijdrage hebben geleverd in onze geschiedenis om Desi Bouterse te verdrijven. Dat de NDP vanwege corruptieve praktijgen nu door het Openbaar Ministerie wordt aangepakt, is een verdienste van ons geheel volk die de VHP de leiding gaf op 25 mei 2020. De Procureur-Generaal Baidjnath Panday die zo bevochten is door de NDP, kan nu met ondersteuning van de regering Santhoki/Brunswijk ongestoord haar werk doen. De doorlichting van de boeven die zich hebben ingenesteld in alle overheidsorganen, instanties, instituten, gewapende diensten en parastale bedrijven, zijn nu in zicht en de wet is van toepassing op al deze figuren die dachten boven wet en recht te staan. het land wordt daarom in vuur en vlam gezet door wederom Desi Bouterse met zijn wilde en dreigende taal, die eerst het land hermetisch zou gaan afsluiten als op 25 november de koning van Nederland aanwezig zou zijn, en nu met de arrestatie van NDP topper Ashwin Afdhin oorlogstaal uitslaat: “Men is op oorlogspad met ons, maar wij verkeren nog in vredesstemming. Maar u weet dat deze partij ook oorlog niet schuwt”,benadrukt Bouterse.
De Hindoestanen rukken steeds verder op binnen de regering en dat maakt de NDP helemaal gek, die Ronnie Brunswijk als de grote verrader hiervoor aanwijzen en erop zinspelen dat Brunswijk de huid van de Blaka man verkocht heeft aan de koeli.
De realiteit gebiedt echter te constateren dat het de hindoestaanse bevolkinggroep is die de kennis in huis heeft om Suriname inderdaad te kunnen redden. En de ABOP leider weet dit ook heel goed, en wenst geen politiek meer te spelen met de NDP om het volk te beduvelen ter verrijking van de toppers. Brunswijk heeft blijkbaar een streep getrokken onder dit NDP scenario en dit NDP denken om het land in de bananen-republiek-stijl te houden. Maar de ABOP loopt met de VHP richting ontwikkeling a la Singapore, dus ver weg van de bananen-republiek. Het binnenland komt nu eindelijk aan bod, de grottse plannen liggen er. Iets wat de NDP in geen 40 jaren is gelukt. Integendeel zijn met de grondenrechten van de Inheemsen en Marrons partij politieke bonzen rondom de NDP bevoordeeld, zonder dat er enige ontwikkeling is gebracht. Met de ambassadeur in Nederland, Rajindre Khargi die toegang heeft tot belangrijke Nederlandse politici, ondernemers en de Nederlandse tweede kamer is een brug geslagen naar de Surinaamse ondernemers in nederland en in Suriname. Rajindre Khargi heeft een netwerk opgebouwd in beide landen en geniet op elk vlak het vertrouwen van ondernemers en politici. Er is geen enkele keuze beter dan deze keus voor het ambassadeurschap. Dat Rajindre Khargi niet helemaal voldoet aan de wettelijke vereisten, kan niet de doorslag geven boven de ontwikkeling van Suriname en de enorme bijdrage die duizend maal groter is dan iemand die wel voldoet aan wettelijke vereisten en voor de rest totaal geen kennis, vertrouwen en netwerken heeft in beide landen. De omstandigheid gaat in dit geval dus boven de wet. De belangen van een geheel land hangen niet af van de wet maar van de man. En niets gaat boven de belangen van een natie.
Makka: Diaspora geduldig kapitaal niet drugsgerelateerd
Vrijdag 20 Nov, 2020, 06:38

Robby Makka stelt dat er heel wat Diaspora-kapitaal is in Nederland waaruit kan worden geput. |
Tijd voor actie
Makka gaf aan dat er al genoeg gepubliceerd is in de media, ook scripties en rapporten. Velen weten dat niet, lezen slecht, onderzoeken weinig en leveren ongefundeerd kritiek aan de hand van oprispingen. Van Diaspora is een luchtkasteel, Diaspora zoekt rechtsbescherming, Diaspora is ook kennis en cultuur. Volgens Makka is er sprake van Diaspora “hyperventilatie”. Hij nodigt al deze criticasters uit om als of met Diaspora in gesprek te blijven, met elkaar maar vooral voor elkaar.

Onderzoeksresultaten hebben pas impact als ze in de maatschappij (Suriname-Nederland) toepassing vinden. Daarom werkt Diaspora volgens Makka intensief en graag samen met bedrijven, overheden, maar zeker met handelsmissies en maatschappelijke organisaties om die resultaten tot waarde te brengen. Daarvoor kunnen wij onze faciliteiten ter beschikking stellen, helpen we start-ups op weg, is de Diaspora een bruisende broedplaats in ons domein en ontwikkelen wij passende oplossingen voor (internationale) vraagstukken.

https://diaspora.sr/?fbclid=IwAR04b0yihoqG6Swm5OhC4JvXebJPfxRsuP-5BvPTSpWWDrdhkRHhyz47K8Q






