SYBRANO PIQUE: NDP KWELGEEST & STOORZENDER.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en de tekst '#15 PARAMARIBO ALU STEM PALU'

RENDEL FELLER.
Deze kerel gaat ingezet worden voor Protest
Mars tegen Regering Santokhi en Bruinswijk.
Hij was eerst Nps en kort voor verkiezing is hij overgelopen naar de Palu , waar hij maar 3 stemmen heeft behaald op de DNA lijst.
Hij is ook van de verkeerde beweging , genaamd jongen en jongens.
hij is broerder in ziekenhuis.
Van Sibrano Pique weet de Ndp al dat hij maar 50 tot 75 mensen kan opbrengen.
Deze wordt ook betaald door ABRAHAMS.
Uw mening graag.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en de tekst 'Protest actie .Toename Benzine prijs *straatkoers op 18 Srd Verhoging prijzen levensmiddelen •lockdown maatregelen die vrijheid beperken •toename armoede *Geen aanpak corruptie Vriendjespolitiek .Verhoging van Belastingen ·200 dagen reddingsplan? •NIET NAKOMEN GEMAAKTE BELOFTEN!!!!!!!!!! Woensdag maart 2021 Locatie: Oud vlaggen plein voor DNA gebouw 0.00 am Vergunning zal worden aangevraagd maar met of zonder vergunning gaan straat we zal een petitie worden *aangeboden Neem COVID-19 maatregelen acht. Draag allen aub een mondkap houd afstand van elkaar Borden met texten zijn welkom! Rendel feller +5977433559'

Vicepresident Brunswijk ontvangt betogers

Vp Brunswijk heeft de betogers toegesproken. Foto: Facebook

Een groep betogers verzamelde zich voor het Kabinet van de Vicepresident, waar zij door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zijn ontvangen. Bij het betreden van het bordes, hief de groep spontaan het volkslied aan en reageerde opgetogen. Zij gaven aan dat zij kort daarvoor te Ondrobon waren om te protesteren. Echter waren zij het niet eens met het optreden van de politie.

De groep gaf verder aan dat zij meerdere keren vergunning heeft aangevraagd bij de districtscommissaris voor het houden van een protestactie, maar dat die aanvraag steeds werd afgewezen. Dit is reden geweest dat zij gisteren zonder vergunning de straat opgingen.

De vp heeft de groep gevraagd om de COVID-maatregelen in acht te nemen en ook de afstand te bewaren. Verder heeft hij ze geadviseerd om alle wegen te bewandelen bij het aanvragen van een vergunning. “Als de districtscommissaris geen toestemming geeft, dan kan altijd middels een schrijven een verzoek worden gericht aan president Chan Santokhi. Openbare orde en rust moeten worden bewaard,” zei de vp.

Verder heeft de groep meegegeven dat alle Surinamers vreedzame acties mogen voeren. Echter moet er rekening worden gehouden met de COVID-pandemie. “Als je de straat op wil, zoek dan een vergunning. Probeer altijd de democratische weg te bewandelen,” benadrukte Brunswijk.

https://www.srherald.com/suriname/2021/02/20/vicepresident-brunswijk-ontvangt-betogers/

19 Feb, 2021, 14:37

foto
 Siebrano Pique in gesprek met medestanders die op hem gewacht hebben. Hij heeft een armfractuur opgelopen. (Foto: René Gompers) 

Activist Siebrano Pique is zojuist vrijgelaten door de politie. Starnieuws verneemt dat hij een armfractuur heeft opgelopen. Hij gaat voor behandeling naar een arts. Hij heeft een visum van de politie.
 
Pique was voorgeleid voor een hulpofficier van justitie. Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat hij moet worden heengezonden. Na zijn vrijlating deelde Pique mee dat “a man drai mi anu”, zonder de naam te noemen om wie het gaat. Zijn medestanders zijn boos hierover.
 
De activist had opgeroepen voor een protestactie tegen het beleid van de regering. Bij de verzamelplaats te Ondrobon is hij door de politie opgepakt en afgevoerd naar het bureau Keizerstraat. Hij had geen vergunning voor de actie.

Medestanders Pique: Un lus' a man!

 
 

19 Feb, 2021, 12:56

foto

 De mensen bij het politiebureau die mee zouden doen aan het protest van activist Siebrano Pique willen dat hij wordt vrijgelaten. (Foto’s: René Gompers) 

 

“Un lus’ a man!” roept een vrouw terwijl ze met een Surinaamse vlag wappert. Een groep mensen, die gehoor had gegeven aan de oproep van Siebrano Pique om te protesteren tegen het beleid van de regering, is naar politiepost Keizerstraat getogen. Pique is door de politie hiernaar toe afgevoerd.

 

“Wan pikin Paraman, someni skowtu,” roept een andere vrouw. Een behoorlijk aantal politiemannen en leden van de mobiele eenheid hebben postgevat rondom het politiehuis. De wegen die leiden naar de politiepost zijn afgesloten. Een geel lint scheidt de politie van de protesterende mensen. Een jongeman, Rendel Feller, roept de aanhangers op om die grens over te steken. Niemand durft…nog.
 

Bij een tweede poging verzamelt de groep zich bij de afbakening met het lint. Feller duikt eronder door. Een rij politieagenten stapt op hem af. Enkele actievoerders roepen Feller terug. Ze wijzen hem erop om dat niet te doen, om rekening te houden met de regels. De politie trekt zich terug.

Voordat het gele lint is benaderd, was er een kleine commotie. Maisha Neus, die verslag deed voor haar programma, is in een ‘dyugu dyugu’ terechtgekomen. Er werd over en weer geschreeuwd. Een deel van de actievoerders vond dat zij de actie moet overnemen, het ander deel niet. “Als je ons oproept komen we achter je staan!” roept een man. Niet iedereen is het daarmee eens.
 
De politie vraagt de medestanders van Pique om zich te verwijderen.
 
Bij het gele lint is het weer rustig. Iemand stelt voor om het volkslied te zingen. Een vrouw protesteert daar met krachttermen tegen. Dat maakt niet uit, het volkslied wordt uit volle borst gezongen. De mensen zijn nog boos. Ze willen Pique vrij, ze willen weten waarom hij vastzit. De aanhang blijft op straat. “Wij gaan nog niet naar huis, nog lang niet,” zingt een vrouw. De politie heeft de mensen gesommeerd om zich te verwijderen. De mensen protesteren hiertegen en blijven in de buurt hangen. Intussen is het lint verwijderd door de politie. Pique is nog steeds aangehouden.
 
René Gompers
 

SIEBRANO PIQUÉ GEEFT NIET OP

20/02/2021 08:04 – Gilliamo Orban

Het moment waarop Siebrano Piqué door de politie wordt aangehouden, terwijl hij wordt ondersteund door een medestander. De activist liep hierbij letsel op aan zijn arm.Het moment waarop Siebrano Piqué door de politie wordt aangehouden, terwijl hij wordt ondersteund door een medestander. De activist liep hierbij letsel op aan zijn arm.

Het moment waarop Siebrano Piqué door de politie wordt aangehouden, terwijl hij wordt ondersteund door een medestander. De activist liep hierbij letsel op aan zijn arm. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO – Hoewel activist Siebrano Piqué vrijdag in zijn ogen hardhandig is aangepakt door de politie en voor enkele uren was aangehouden, zal hij doorgaan met zijn straatacties. Hij is erg teleurgesteld in het politieoptreden, omdat hij de politie altijd met respect zou hebben behandeld. De actieleider heeft letsel aan zijn arm opgelopen. “Maar ik ben niet gedemotiveerd en ben weer gauw op straat om te protesteren”, zegt de zelfverzekerde Piqué tegen de Ware Tijd.

Hij heeft een straatactie voor woensdag gepland. De activist heeft hiervoor geen vergunning, maar zal die wel aanvragen. “De politie gaat mij misschien weer aanhouden, maar ik maak gebruik van mijn democratisch recht”, benadrukt Piqué.

Politiewoordvoerder Rachel Deekman zegt tegen de Ware Tijd dat de politie de activist tijdens de eerder gehouden protestacties steeds erop heeft gewezen dat hij vreedzaam mag demonstreren. Hij moet wel een vergunning hiervoor hebben. Heeft Piqué die niet, dan brengt dat gevolgen met zich mee en er kunnen maatregelen tegen hem worden genomen. De Covid-19-regels staan nog recht overeind en hiermee moet er rekening worden gehouden.

Toen de politie de actieleider wilde afvoeren zijn de mede protesteerders in opstand gekomen. De politiewoordvoerder zegt dat daarbij de kleding van een politieagent is gescheurd. “Dat wordt gerekend tot vernieling en dat is strafbaar”, weet Deekman.

In een filmpje op sociale media is te zien dat Piqué een politieambtenaar aangeeft dat vreedzaam protesteren zijn democratisch recht is dat in de Grondwet is verankerd. De agent vraagt hem om plaats te nemen in de politiewagen. De medestanders van de activist willen dat voorkomen en er ontstaat een gehaal en getrek tussen actievoerenden en politiemensen. Deekman wijst erop dat wanneer mensen zich verzetten bij een aanhouding, de politie hardhandig tegen hen kan optreden.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2021/02/20/siebrano-pique-geeft-niet-op/

Pique aangehouden en overgebracht naar Keizerstraat

19 Feb,2021,  11:29

foto
 Activist Siebrano Pique wordt aangehouden door agenten. Hij wordt vanuit Ondrobon overgebracht naar het politiebureau Keizerstraat. 

Activist Sibrano Pique is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau van Keizerstraat. Pique was van plan te protesteren tegen het beleid van de regering. Hij had mensen opgeroepen om zich aan te melden bij Ondrobon.
 
Tijdens de aanhouding hield Pique de politieagenten voor dat hij opkomt voor zijn democratisch recht, met in achtneming van de coronamaatregelen. De activist werd voorgehouden dat hij geen vergunning heeft.
 
Agenten bij het politiebureau Keizerstaat waar Pique naartoe is gebracht. (Foto’s: René Gompers)
 
Pique had een vergunning aangevraagd bij districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noordoost, maar heeft niks vernomen. Hij had de vergunning donderdag ingediend.
 
Mensen die gehoor gegeven hebben aan het oproep van Pique om hem te ondersteunen, protesteerden tegen zijn aanhouding. De politie had daar echter geen oor naar.
 
De aanhangers van Pique willen zijn vrijlating.
 

Activist Sibrano Piqué afgevoerd

Activist Sibrano Piqué afgevoerd. Foto: Facebook

Activist Sibrano Piqué is tijdens een protestactie aangehouden bij Ondrobon en overgebracht naar het politiebureau van de Keizerstraat. Piqué had een vergunningaanvraag ingediend bij districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost voor het houden van een vreedzame betoging. Hij kreeg echter geen antwoord op zijn verzoek om te mogen protesteren.

De betogers, die samen met Piqué bij Ondrobon waren, hebben zich verplaatst naar de Keizerstraat. Het kan er bij hen niet in dat Piqué is aangehouden. Voordat Piqué werd afgevoerd naar de Keizerstraat hield hij de politie voor dat hij gebruikmaakt van zijn democratisch recht om te protesteren en een vreedzame betoging te houden. “Ik weet niet waarop het slaat, dat ik een vergunning nodig heb om deel te nemen aan mijn democratisch recht”, hield de activist de politie voor. Hij is van oordeel dat de regering laks en antidemocratisch is.

De politie vroeg Piqué om plaats te nemen in de politiewagen. “Waarom moet ik plaatsnemen?”, vroeg Piqué. Bij zijn weigering werd hij door de politie zelfs in de wagen geplaatst. Piqué stribbelde tegen.

Zijn aanhouding heeft kwaad bloed gezet bij de aanwezige betogers die opstandig werden. “Nee, nee, hij gaat niet mee”, werd door de aanwezigen geschreeuwd naar de politie. De politie heeft de aanwezigen moeten tegenhouden. Diverse personen hebben getracht de politie te weerhouden om Piqué af te voeren.

Piqué heeft de mensen gisteren opgeroepen om samen met hem te protesteren tegen tal van zaken. Zo wil Piqué dat de COVID-19-maatregelen per direct worden aangepast. De lockdownmaatregelen moeten volgens hem worden opgeheven.

De activist eist eveneens het ontslag van de ministers Armand Achaibersing (Financiën en Planning) en Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) inzake de kwestie van New Surfin NV.

Hij vraagt eveneens aandacht voor de steeds maar stijgende brandstofprijs en de prijzen in de winkels.

https://www.srherald.com/suriname/2021/02/19/activist-sibrano-pique-afgevoerd/

Inspecteur Tolud: “Pique was met anderen aan het chillen”

07-02-2021 05:49

Inspecteur van politie Lloyd Tolud zegt aan SUN dat de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag bezig was met de surveillance, toen de sterke arm stuitte op een groep mannen die bezig was te chillen aan de Fajadjanstraat te Flora. Bij het zien van de politie trokken de mannen zich terug op het erf. Eén van hen verschool zich in een voertuig. Bij onderzoek bleek het om Siebrano Pique te gaan, die zogenaamd in de auto lag te slapen. De politie vroeg hem om uit zijn voertuig te stappen, waarna Pique tekeerging en alle bevelen van de politie negeerde.

De agenten hebben toen inspecteur Tolud erbij gehaald, die Pique tot bedaren heeft gebracht. “Ik heb Pique geduwd, omdat hij te keer ging. Het was een aanmaning en bovendien heeft de politie niet de eerste keer daar opgetreden. De politie is eerder uitgejouwd op deze plek”, zegt de wetsdienaar. Pique werd rond 01.00 uur door de politie overgebracht naar de Politie Academie, alwaar hij verplicht tot 05.00 uur is opgehouden.

Pique zegt in gesprek met SUN dat inspecteur Tolud hem zes keren op zijn borst slagen heeft toegebracht en dat hij op dat moment machteloos was. Volgens Pique beschikte hij over een dispensatiebrief, verstrekt door de districtscommissaris van Para. 

Toestemmingsbrief dc is ongeldig

“Een toestemmingsbrief van een districtscommissaris (dc) is ongeldig”, beklemtoont Tolud. Volgens de inspecteur heeft het Korps Politie Suriname (KPS) geen instructies met betrekking tot toestemmingsbrieven verstrekt door een dc. De leiding van het korps bevestigt tegenover SUN dat het KPS met de dispensatielijst van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) werkt. Het KPS heeft geen instructies van de minister van Justitie en Politie hierover. Volgens de inspecteur is Piqué voor de tweede keer als lockdownovertreder overgebracht naar PA. “We zijn deze zaken van Piqué gewend”, zegt de inspecteur. 

https://www.sun.sr/Details/7176_WD0kSRmRCMHmtmvJJ2yUaduLJI07rbFbFbLuAQLCdBskWrb5d9bz4bFbFbaFaFavJqr6Xnlsr0RGtaFaFaesAEc8kFuZTVzZghnbQgcFcFccFcFc_717606625lockerdown.jpg

Pique: “De inspecteur sloeg mij 6 keren op de borst”

07-02-2021 05:48

Siebrano Pique zegt een dispensatiebrief te hebben, gekregen van dc Marlene Joden van Para

Siebrano Pique zegt aan SUN dat inspecteur van politie Lloyd Tolud hem in de avond van vrijdag probeerde uit te lokken en hem tot 6 keren toe op zijn borst heeft geslagen. Pique is vrijdagavond overgebracht door de politie naar de Politie Academie (PA) als lockdownovertreder. Volgens Pique is hij in het bezit van een geldig dispensatiebewijs. Hij heeft een aanvraag gedaan bij de districtscommissaris van Para, Marlene Joden, om pakketten te distribueren bestemd voor mensen van Para. Het gaat om Paranen die vanwege de lockdown niets te eten hadden. Pique heeft op basis hiervan dispensatie van de dc gekregen om zich van 5 tot en met 19 februari 2021 te bewegen op de openbare weg. Hiervoor is Piqué de dc zeer erkentelijk dat ze bij het verlenen van de dispensatie, niet gekeken heeft naar de politieke kleur. 

“Gisteren was ik de goederen aan het verpakken aan de Fajadjanstraat, bij een broer van me. Ik was moe en ging rusten in mijn auto, terwijl de anderen nog bezig waren met het verpakken. Ineens zag ik een flashlight in mijn gezicht. Ik dacht dat de jongens aan het filmen waren, maar dat was niet het geval. De mannen sleurden me uit mijn voertuig en zeiden dat ze politieagenten zijn. Ik heb toen de agenten voorgehouden dat ik over een dispensatiebewijs beschik en dat ik niet aan het rijden was. Ik sliep in de auto voor het huis van mijn broer. De agenten hebben hun meerdere geroepen en inspecteur Tolud kwam ter plaatse”, vertelt Pique.

“Pique, wo meet baka”, zei de inspecteur. “Ik hield de inspecteur voor dat ik mijn dispensatiebewijs heb en bovendien bevond ik me niet op de openbare weg. De inspecteur wilde niets van mij horen en zei dat ik naar POC moest. Ik heb de goederen in mijn auto ook getoond aan de agenten, maar die wilden niets van mij horen. Ik vroeg de politie waarom ik naar POC moest, als ik over een dispensatiebewijs beschik. De inspecteur probeerde mij uit te lokken en sloeg zes keren op mijn borstkas. Hij heeft me eerst drie keren bij de auto geslagen op mijn borst en daarna moest ik de bus instappen. Ook in de bus moest ik drie slagen incasseren. Ik was op dat moment machteloos en heb mezelf daarbij kunnen berusten en beheersen. Ik heb altijd met respect gesproken. Ik was opgesloten en inspecteur Tolud was mij tot in het cellenhuis komen opzoeken. Ik ben ervan overtuigd dat zij me willen uitlokken. Ik zal de inspecteur opzoeken op het bureau als een burger van Suriname. Misschien begrijpt hij me niet, waarmee ik bezig ben. Ik ben pro wet en regelgeving. Ik kom op voor onrecht. De band tussen de politie en de burgerij mag niet verstoord raken. We moeten elkaar met respect behandelen”, benadrukt Pique. 

Lees via deze link hieronder de reactie van inspecteur Lloyd Tolud op het verhaal van Siebrano Pique:

https://sun.sr/Details/7176_WD0kSRmRCMHmtmvJJ2yUaduLJI07rbFbFbLuAQLCdBskWrb5d9bz4bFbFbaFaFavJqr6Xnlsr0RGtaFaFaesAEc8kFuZTVzZghnbQgcFcFccFcFc_0306940kpsvirus.jpg

De dispensatiebrief verleend aan Siebrano Pique door dc Marlene Joden van Para. In de brief staat niet vermeld waarvoor de dispensatie verleend is en welke route Pique mag hanteren. Volgens Pique is de dispensatie verleend voor food delivery.

https://www.sun.sr/Details/7175_mF6yaFaFaZJTJj1I4a245L0PA2aFaFacTwHsHMfaFaFagjpKoXdvozMxl2t9vN0oxhAemaFaFa5hoABbFbFb0hjtrptJ8uzoE9PkrwG6DQcFcFccFcFc_7175066467175083450300560bewijs2.jpg

 

Activist Piqué: 'Ik proef politieke rancune'

28/01/2021 00:00 – Amanda Palis

Met enig cultureel ritueel werd Siebrano Piqué woensdag verwelkomd na zijn vrijlating.

Met enig cultureel ritueel werd Siebrano Piqué woensdag verwelkomd na zijn vrijlating. Foto: Anthony Janki  

Een stevige omhelzing viel Siebrano Piqué ten deel toen hij woensdag werd vrijgelaten.

Lees meer: Activist Piqué: ‘Ik proef politieke rancune’ – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2021/01/28/activist-pique-ik-proef-politieke-rancune/#ixzz6kwiWQSbi

PARAMARIBO – “Het recht heeft gezegevierd!” Dat zei activist Siebrano Piqué woensdagavond tegen de Ware Tijd. Hij werd in de middaguren vrijgelaten in opdracht van de officier van justitie.

Piqué werd zaterdagavond bij zijn woning in district Para door leden van de recherche van regio Midden, bijgestaan door het Regio Bijstandsteam Midden, gearresteerd. Het gaat om een drugszaak van bijna zeven jaar geleden.

Piqué spreekt van mogelijk politieke rancune. “Ik weet niet wat voor nut dit heeft. Ik dank God. Mede door Hem en mijn vertrouwen in wet en regelgeving ben ik in vrijheid gesteld”, klinkt hij nogal vermoeid.

Zijn advocaat, Maureen Nibte, heeft duidelijk gemaakt aan de officier van justitie dat de aanhouding geen noodzaak was. “Mijn cliënt heeft zich in 2014 al aangemeld bij de Narcoticabrigade die hem heeft toen heeft gezegd dat hij nog niet nodig was bij het onderzoek. Het is dus vreemd dat na zeven jaar niets meer te hebben vernomen hij wordt opgepakt.”

Piqué over het verloop in 2014: “De politie heeft mij toen gezegd: ‘Als we je nodig hebben, weten we je te vinden’. Ik heb me nooit echt druk gemaakt over deze zaak, want ik heb niet gedaan waar ik van word verdacht.”

Op basis hiervan is hij bij zijn voorgeleiding gisteren in vrijheid is gesteld door de officier van justitie. “Die was het helemaal met mij eens dat het na zeven jaar oppakken geen dringende noodzaak was. Er is duidelijk geen vluchtgevaar of aanwijzing van bewijsvertroebeling. Het Openbaar Ministerie kan dus gerust doorgaan met het onderzoek”, vindt Nibte. De advocaat wijst erop dat in 2014 de aanhouding wel rechtmatig zou zijn geweest.

De voorlichtingsafdeling van het Korps Politie Suriname meldde zondagmiddag dat Piqué in 2014 een postpakket ter verzending naar het buitenland heeft aangeboden bij een postbedrijf in Paramaribo. Tijdens controle door de douanerecherche werd er 150 milliliter vloeibare cocaïne aangetroffen.

Volgens het bulletin ontkent de postverzender het strafbare feit te hebben gepleegd. “Echter noemt hij namen van overleden personen die vermoedelijk hierachter zitten.” De activist zei woensdagavond dat hij correct is behandeld door de politie. “Ik ben behandeld als een verdachte die zijn medewerking heeft verleend aan een onderzoek. Het is zeker een pluimpje naar de politie toe.”

Volgens Piqué zal zijn arrestatie niet van invloed zijn op zijn activiteiten als activist. Hij denkt juist dat door zijn arrestatie bij meer mensen de ogen open zullen gaan. “Het is immers duidelijk dat het hier om een puur politiek scenario gaat om mij de mond te snoeren. Ik zeg gewoon hoe het is en heb dat gedaan tijdens de regering-Bouterse en zal het blijven doen tijdens regering-Santokhi. Ik blijf activist en ze zullen me zeker weer zien.”

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2021/01/28/activist-pique-ik-proef-politieke-rancune/

Snijders: Vakbeweging wil meer inspraak in beleid

26 Jan, 2021 00:00

foto
 Verbondsvoorzitter Errol Snijders. (Foto: René Gompers) 

De vakbeweging ervaart zijn betrokkenheid bij het beleid als niet optimaal. “Wat wij nu constateren, is dat de vakbeweging achteraf wordt geconfronteerd met maatregelen van sommige bedrijven die eventueel zouden kunnen leiden tot onvoorziene excessen,” zegt Errol Snijders, voorzitter van AVVS De Moederbond. “Wij vragen in deze ombuiging van het beleid van deze bedrijven.”

Het Algemeen Verbond van Vakverenigingen in Suriname (AVVS) ‘De Moederbond’ heeft op 20 januari zijn 70-jarig bestaan sober herdacht. Snijders heeft bij die gelegenheid stilgestaan bij de verdere ontwikkeling van de arbeidersbeweging in Suriname. Hij benadrukte dat belangrijke vraagstukken die de regering in het vooruitzicht heeft gesteld niet of nauwelijks zijn gecommuniceerd met de vakbeweging. “Dit zal alsnog dienen plaats te vinden.”

De vakcentrale heeft als uitgangspunt dat als er over lonen en arbeidsvoorwaarden wordt gesproken, de overheid en de vakbeweging partners zijn. Derhalve moet gezamenlijk eerst worden vastgesteld wat de armoedegrens en het minimum-uurloon zijn. Snijders benadrukte dat afspraken en conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) die in de loop der jaren zijn gemaakt en geratificeerd, strikt moeten worden nageleefd.

President Chan Santokhi heeft in zijn nieuwjaarsrede maatregelen in het vooruitzicht gesteld die de vakbeweging regarderen, merkte de Moederbondsvoorzitter op. “Deze maatregelen zijn nog niet met de vakbeweging besproken en dat dient alsnog te geschieden.” Hij wees erop dat er wordt gesproken over lonen, “maar dan moet je eerst het minimum-uurloon en de armoedegrens vaststellen.”

“Wij verwelkomen de nieuwjaarsrede van de president waarin onder meer wordt gesteld dat de regering geïnspireerd is door een visie van een levenskrachtige sociaal-economische en democratische toekomst,” zei Snijders. “Wij van de vakbeweging maken ons evenwel ernstige zorgen over de heersende coronaviruspandemie en de gevolgen voor de arbeidende klasse en de bedrijven.” De vakbondsman vraagt hier bijzondere aandacht en stringente maatregelen voor.

Over het beleid van de regering dat te maken heeft met sociale opvang, wil de vakbeweging duidelijkheid. “Wij als vakbeweging willen direct betrokken worden en laten een waarschuwend geluid horen dat de regering geen maatregelen neemt die de werkers de afgrond indrijven.”

Met de goudwinning in het vooruitzicht, waarschuwde de verbondsvoorzitter dat wij niet in een situatie moeten terechtkomen zoals destijds met de bauxietmaatschappijen. Hij doelt op de enorme kraters met giftige stoffen die zijn achtergelaten door de maatschappijen en die een bedreiging vormen voor het leefmilieu. Snijders doet een dringend beroep op de regering om er stringent op toe te zien dat er geen herhaling plaatsvindt met de goudbedrijven.

De vakbeweging wil meer inspraak in het beleid van de regering “conform het bepaalde in de Grondwet”, zei de verbondsvoorzitter herhaaldelijk. Het mag volgens hem niet zo zijn dat diverse belastingen worden geheven op de loontrekkers, terwijl de buitenlandse maatschappijen er goed vanaf komen.

“FINANCIEEL-ECONOMISCHE PROBLEMEN SURINAME HEBBEN EEN BRONOORZAAK”

Jan 24, 2021

Parlementsvoorzitter Marinus Bee

De diverse crisis op verschillende gebieden eisen hun tol in de samenleving. De kosten voor levensonderhoud vliegen de pan uit en er wordt gevreesd voor het saneringsplan dat samen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal worden uitgevoerd.

De bezorgdheid is in de petitie vervat die demonstranten de afgelopen week hebben aangeboden aan parlementsvoorzitter Marinus Bee. Die stelt dat de zorgpunten hem en De Nationale Assemblee (DNA) reeds bekend zijn. Er wordt gewerkt aan het oplossen van de problemen. Bee zegt dat er ook aandacht besteedt moet worden aan de bron van alle problemen. Er wordt geprotesteerd tegen de situatie in het land, met als ondertoon als zou de huidige regering daarvan de oorzaak zijn. Volgens Bee zal ook de vraag gesteld moeten worden waarom er bij de laatstgehouden verkiezingen er gekozen is voor een nieuw politiek bewind in het land.

“Omdat het volk niet tevreden was met het beleid dat er was. Er zijn natuurlijk een aantal zaken beloofd aan het volk”, zegt Bee. Het uitblijven van de gedane beloften komt doordat de aangetroffen financiële ravage vele malen groter is dan aanvankelijk werd gedacht. De intentie om de noden op te lossen zijn echter nog steeds aanwezig. “Maar je hebt oorzaak en gevolg. Je moet naar de wortel van het probleem gaan.

Als 5 mannen bereid zijn hard te werken kunnen ze dit gebouw binnen een week afbreken. Maar met 20 mannen kunnen we dit gebouw niet in een week weer herbouwen”, illustreert de DNA-voorzitter. “De intentie is er nog steeds om verandering te brengen. Een verandering naar een beter Suriname.”

De samenleving mag volgens Bee van het huidig parlement een kritische opstelling verwachten naar de regering. Ook wanneer het IMF-programma ter beoordeling zal worden doorgestuurd. “Dit parlement is geen verlengstuk van de regering.”

https://unitednews.sr/financieel-economische-problemen-suriname-hebben-een-bronoorzaak/

Politiebond werkt niet mee aan ‘koppensnellen’ van korpschef Prade

23 januari 2021

Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie heeft duidelijk gemaakt dat het benoemen van een korpschef een aangelegenheid van de regering is en niet van de politiebond.

Roberto Prade werd in augustus 2019 benoemd tot hoofdcommissaris van het Korps Politie Suriname (KPS) onder regering-Bouterse. Onlangs maakte vicepresident Ronnie Brunswijk bekend dat Prade niet gehandhaafd zal worden.

Dat hij nu alweer op de schopstoel zit, is politiek gemotiveerd, vindt hoofdinspecteur Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB).

De SPB zou overigens nimmer hebben bestreden dat benoemen van de korpschef een regeringsaangelegenheid is. Wel waarschuwt Hellings in gesprek met ABC dat de bond niet zal meewerken aan wat zij noemt ‘koppensnellen’.

https://www.gfcnieuws.com/politiebond-werkt-niet-mee-aan-koppensnellen-van-korpschef-prade/

24 januari 2021
3ka💩💩💩
Bewijs zijn zwakte met aanhouding Activist
Siebrano Pique
Meneertje kan niet tegen kritiek en weerstand en kiest de weg van de minste weerstand door
POLITIEKE TEGENSTANDERS
op te sluiten
Met één woord gezegd
BELACHELIJK!!!
ZWAK ZEER ZWAK
Siebrano:” De prijzen in de winkel blijven stijgen. Het volk pienaart”
Also Siebrano:” Ik ben profkapper. Mijn goedkoopste kapsel is 200 SRD”
Ok schat 😉
⚠️Chan3Ka de laffe racistiche vloek maakt van Suriname een vhpHINDOE-DICTATUUR STAAT . Tegenstaanders worden opgepakt.
🔥Srananmang wake up .
De democratie is in gevaar .
Racist Chan3ka is ongeschikt voor een multicultureel land en een ernstig gevaar voor de rechtstaat en voor onze DEMOCRATIE .
24 januari 2021
 
Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, tekst
 
Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, de tekst 'RICHENEL RINE PIEMOE MAAR WAAROM IS EEN KNIPBEURT BIJ JOU zo DUUR? IK GEEF EEN KLEIN BEETJE MEER DAN EEN KNIPBEURT PLUS JE BETAALT OOK VOOR VERVOER KOSTEN OM HIER OP BROKOBAKA TE KOMEN MOOIXO, IK VOEL ME BEETJE CUTE VANDAAG. JE HOEFT DIT KEER NIET TE BETALEN. CHAN MOET WEG!!'

REACTIES

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten
 
 
 
15-01-2021

Stoorzenders beleid zullen hard worden aangepakt

Er zal hard opgetreden worden tegen personen die zich niet houden aan wet en recht. De democratie laat heel veel toe, maar men moet er niet vanuit gaan dat alles is toegestaan. Zaken zoals bandeloosheid, creëren van rassenhaat, smaad en laster, beledigen en bedreigen van anderen zijn niet toegestaan door de wet.

President Chan Santokhi betiteld de groep, die zich hieraan schuldig maakt, als stoorzenders die het beleid willen dwarsbomen. Zo zijn deze stoorzenders bezig met het verspreiden van onjuiste informatie, fake berichten, destabilisering van het land. De president doet een beroep op de samenleving om zich niet te laten beïnvloeden door deze personen. Santokhi vraagt het volk geloof en vertrouwen te hebben in de regering. Er wordt dag en nacht gewerkt om het land uit de crisis te halen. De regering is gevormd op basis van de verkiezingsuitslag van 25 mei 2020. Het volk heeft het mandaat gegeven. De krachten die afgewezen zijn door het volk van Suriname moeten ons de ruimte geven om het puin en de armoede waarvoor zij gezorgd hebben, op te ruimen. Om de crisis die is ontstaan, te herstellen. Laten die krachten intern gaan evalueren waarom zij afgewezen zijn door het volk. Laten zij wachten op 25 mei 2025. ‘Wij zullen alles neerzetten wat wij het volk hebben beloofd, believe it or not, step by step gaan wij het neerzetten’, aldus het staatshoofd.
 
20 januari 2021
de wani tjai sama kong na staati ma pe deng be de 10 jali langa
de wani sani anga bigi powa
meke deng fika sama je pff
24 januari 2021
Feit in 2014 gedaan, ndp aan de macht.
Hij werd toen beschermt door niet vervolgd te worden. Snap je nu dat er wet en recht toegepast wordt.
Minister Amoksie, check de leiding van de bond hoor. Dem boys zijn dubieus.
Beide groepen worden georkestreerd.

Best wel slim, je weet dat je een vervolging voor een of ander delict kunt verwachten dus ga je super opzichtig zogenaamd politiek gericht demonstreren om vervolgens te kunnen roepen dat je arrestatie bedoeld is om je politiek de mond te snoeren.

https://www.waterkant.net/suriname/2021/01/23/sibrano-pique-aangehouden-en-overgedragen-aan-narcotica-brigade/

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en buiten, de tekst 'Klootzak aka O benen basie, op straat?? Wat doe je Wat!! Ik bel moksi alesi direkt'

VOLK LATEN WE OPLETTEN WAT ER IN SURINAME GEBEURT …DIT IS NIET NORMAAL. PG IS POLITIEK EN WIJ WORDEN ALS STOORZENDER GEZIEN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
2 keer gedeeld
 
Leuk
 
 
 
Opmerking plaatsen
 
 
Delen
 
 

CDS-topman Roosveld vervoert lockdownovertreder

23-01-2021 12:15

Het hoofd van Communicatie Dienst Suriname (CDS), Alven Roosveld, is afgelopen nacht rond 01.00 uur door de politie (Operatie HOOP) staande gehouden bij een controle aan de Nieuw Weergevondenweg. Op dat moment was Roosveld samen met een vrouw die geen dispensatiebewijs bij zich had. De politie heeft daarbij opgetreden en heeft de dame in kwestie overgebracht naar de Politie Academie (PA). De dame weigerde in eerste instantie mee te gaan naar de PA. In gesprek met SUN bevestigt Roosveld dat hij afgelopen nacht door de politie is gestopt.

Geen dispensatiebewijs bij medepassagier

“Ik probeerde de politie uit te leggen dat de persoon haar bewijs niet bij zich heeft”, zegt Roosveld. Volgens de CDS-topman kwam hij van een vergadering. “We waren in een meeting. Na beëindiging van de meeting hadden drie personeelsleden van het etablissement geen vervoer. Met ons vieren reden we naar de locaties, namelijk Zorg en Hoop en Nieuw Weergevondenweg, om de personeelsleden af te zetten. Toen de politie mij stopte, had ik twee reeds afgezet. De laatste persoon met mij had haar briefje op dat moment niet bij zich. Eén van de agenten luisterde niet naar mij en deed daarbij de uitspraak dat ik misbruik maakte. Dit vond ik heel erg jammer. Op dat moment belde ik voor advies naar de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi. Hij adviseerde mij om mijn volledige medewerking te verlenen. Ik heb toen de dame in kwestie gevraagd om mee te werken. Zij werd overgebracht naar de PA en ik ben toen vertrokken om haar dispensatiebewijs te gaan halen op haar werkplek. Toen ik bij de PA aankwam, ben ik bijzonder onheus behandeld door de politieagent. Er waren ook andere agenten die het geheel correct hebben afgehandeld. Zij hebben confrontatie vermijdend opgetreden. Na overhandiging van het bewijs, mocht zij haar weg vervolgen”, legt Roosveld uit. 

Politieman noemt Roosveld klootzak

“Ik was al die tijd rustig, maar toen de agent mij uitschold, raakte ik vreselijk geïrriteerd. Ik heb geen problemen met de politie, Ik heb geen problemen met de aanpak van de politie van gisteren. Ik heb moeite met die agent die het belangrijk vond om mij een klootzak te noemen en ik heb moeite met de inspecteur die niet wilde luisteren naar ons relaas. Ik vind het bijzonder jammer dat de minister zelf de hoofdinspecteur wilde spreken en hem daarbij wilde informeren over het feit dat de persoon wel over een dispensatiebewijs beschikt. De inspecteur ter plaatse weigerde zulks en gaf te kennen dat hij niet aan de telefoon wenst te komen”, aldus Roosveld.   

https://www.sun.sr/Details/6875_iiiqsTVSUrVL2yVLEYFgcVtlNeOps0Hmy2WeNvKqt0SGkJHjyPqvyIeAvnrfTRavp8vfAkxOFM9em6bFbFbNzaFaFan9FAcFcFccFcFc_CDSlockover.jpg

Hoofdkapitein Klaaskreek en twee kompanen aangehouden voor overval goudconcessie

23 januari 2021

goudmijn-binnenland-suriname
Archieffoto ter illustratie.
 

De hoofdkapitein van het dorp Klaaskreek en twee van zijn kompanen zijn aangehouden voor het plegen van een gewapende overval op een goudconcessie in het Bewojo gebied. De verdachten zijn aangehouden door manschappen van het Regio Bijstandsteam Paramaribo en Recherche Regio Midden.

 

De politie heeft bij de aanhouding van de verdachten te Klaaskreek vier jachtgeweren aangetroffen en in beslag genomen. De beroving is afgelopen december gepleegd door een groep van vijftien rovers. De verdachten maakten een hoeveelheid ruw goud buitgemaakt. Vijf van de criminelen waren gewapend met jachtgeweren en vuistvuurwapens.

Sinds na de beroving bestond het vermoeden dat de hoofdkapitein ermee betrokken zou zijn. Hij zou een afspraak met de overvallen concessionaris hebben, dat deze 10 procent van zijn winst zou afstaan aan het dorp. De ondernemer zou zich echter niet aan de afspraak hebben gehouden. De kapitein zou op zijn beurt toen opdracht hebben gegeven aan de groep om de goudconcessie te overvallen.

De twee kompanen hebben tegenover de politie verklaard dat zij de beroving in opdracht van de hoofdkapitein hebben gepleegd. De hoofdkapitein wenste geen verklaring af te leggen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname is het drietal in verzekering gesteld.

https://www.waterkant.net/suriname/2021/01/23/hoofdkapitein-klaaskreek-en-twee-kompanen-aangehouden-voor-overval-goudconcessie/

Goudconcessie in Suriname overvallen door groep van vijftien rovers

23 december 2020

Een groep van vijftien rovers heeft afgelopen maandagmiddag een overval gepleegd op een goudconcessie in het Bewojo gebied in het district Brokopondo. Daarbij hebben zij een hoeveelheid ruw goud buitgemaakt. Vijf van de criminelen waren gewapend met jachtgeweren en vuistvuurwapens.

 

Het vermoeden bestaat dat de kapitein van een dorp in het gebied betrokken is bij deze beroving. Hij zou een afspraak met de overvallen concessionaris hebben, dat deze 10 procent van zijn winst zou afstaan aan het dorp. Deze ondernemer zou zich echter niet aan de afspraak hebben gehouden.

De kapitein zou op zijn beurt toen opdracht hebben gegeven aan de groep, om de goudconcessie te overvallen. De Surinaamse politie kreeg de melding van het voorval en ging ter plaatse voor onderzoek. De rovers zijn voortvluchtig. Het onderzoek duurt voort.

https://www.waterkant.net/suriname/2020/12/23/goudconcessie-in-suriname-overvallen-door-groep-van-vijftien-rovers/

zaterdag 23 januari 2021
Activist Siebrano Pique aangehouden
Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben zojuist de activist Siebrano Pique aangehouden ter zake overtreding van de Wet op Verdovende Middelen. In 2014 was Pique betrokken bij een drugszaak. Hij had een doos met gepost, waarin drugs was verstopt. Op de dag van het protest had hij zelf aangegeven in het verleden een fout gemaakt te hebben. De politie heeft de activist heden opgespoord op zijn woonadres te Para en hem aangehouden. Het Openbaar Ministerie zal nu moeten bepalen hoe verder met de zaak.
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen en buiten, de tekst 'Activist Siebrano Pique (2de links) in gesprek met de politie tijdens een protestactie'
 
 
REACTIES ACTIE SYBRANO PIQUE DD 20 JAN 2021
Aktie voeren zonder vergunning ?deze gek heeft gewoon de regels vertrapt waar gaat dit bandeloos land naar toe ?
Euwig we soor vinga.
Zou beter zijn als wij negers in ons zelf investeerden
Altijd de schuld naar de hindustanen.
Waarom investeren creolen niet in zich zelf
Siebrano, je bent een schande voor ons volkslied.. ga een keer je lagereschool afmaken en ga eens beladting betalen
Kan je ook voor Bouterse huis gaan protesteren??? Want als hij geen leningen had genomen zouden we nu niet pinaren! Toen hij leningen nam kwam je niet protesteren…
Kan Su niet een stukje land voor hun reserveren ….grote muur omheen…en hun een NDP regering geven??
Ndp poti deng sranan mang ien a stront disie
De hele domme kudde die voor de NDP gestemd hadden😂😂😂 Dit zijn de gevolgen.. Gaan jullie je wonden likken en verlies verwerken ! Of gaan jullie protesteren om dat gestolen geld terug te eisen
U moet gewoon oprotten nu pas wil je opstraat komen waar waren jullie in die afgelopen 10 jaren het gaat niet werken als verstand hb zou je tijd beter gasn besteden
Ik zie lees weer negatieve reacties hier van blaksmangs over koelies. En nee ik ben geen Hindoestaans. Daarom komen jullie niet vooruit
Je loopt in groepen van 5 met mensen die je niet kent en of waarvan je niet weet of ze besmet zijn

Salons roept OW’ers op om actie Pique “bij te wonen”

Datum: 18 Jan 2021 | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

De Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW) onder leiding van Michael Salons, roept personnen die in dienst zijn genomen voor de regeringswisseling, maar nog niet op de loonrol zijn geplaatst, om de acties van Sibrano Pique bij te wonen.

Tegenover Dagblad Suriname bevestigd de vakbondsman dat hij de oproep heeft gedaan. Ik zeg bewust bijwonen en niet ondersteunen. Activist Pique heeft voor woensdag acties gepland. Salons roept in een voicebericht ook ambtenaren die vrij zijn op om deel te nemen aan de actie.

Hij geeft aan dat alle covid-19 maatregelen in acht genomen moeten worden en er geen beledigingen richting beleidsmakers geuit mogen worden. Volgens Salons zal de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed morgen een brief krijgen hieromtrent.

https://surinamenieuwscentrale.com/nl/content/salons-roept-owers-op-om-actie-pique-bij-te-wonen

Kijk die geweldige propangandist van chan, powisi, tijdens zn aanhouding wegens overtreding lockdown!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Powisi

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Marlon Rozenblad

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan

Bordo

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zonnebril en close-up

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, close-up

Ma Dini

Minister Misiekaba stelt die-hard NDP'er aan als zijn nieuwe beleidsadviseur - Waterkant

Diki Bolu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *